Balsingosioms ilgakojėms „4 Roses“ merginoms „X Faktoriaus“ žiūrovų verdiktas buvo negailestingas (pasiūlyk dainą)

Populiari muzika, talentingi atlikėjai, minios gerbėjų ir kaskart vis labiau auganti įtampa – tokios nuotaikos sekmadienio vakarą vyravo TV3 studijoje. Likus vos kelioms savaitėms iki didžiojo finalo, penki talentingiausi „X Faktoriaus“ atlikėjai stojo į finišo tiesiąją ir susirungė mažajame finale. Kiekvienas jų kovoja dėl geriausiojo vardo, 50 tūkst. litų ir kontrakto su įrašų kompanija „Sony Music“. Kaip ir visuose projektuose, kiekvienam ateina laikas atsisveikinti. Šį kartą su ašaromis akyse tai padarė Sauliaus Prūsaičio auklėtinės „4 Roses“ merginos. Po įtemptos dvikovos jos pralaimėjo taip pat S. Prūsaičio auklėtiniams - grupei RSP.

Projekto "X Faktorius" akimirka.<br>D. Umbrasas
Projekto "X Faktorius" akimirka.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Feb 4, 2013, 2:16 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 3:17 PM

Į muzikinę dvikovą stojusioms grupėms savo simpatijas komisijos nariai paskirstė vienodai: RSP palaikė Vytautas Šapranauskas ir Saulius Urbonavičius-Samas, o balsingosioms merginoms simpatijų negailėjo Rūta Ščiogolevaitė ir sunkiai, tačiau galiausiai apsisprendęs S. Prūsaitis.

Kadangi komisija savo balsus paskirstė po lygiai, galutinį rezultatą lėmė žiūrovų vertinimas - jie nusprendė, kad RSP labiau verti kovoti tolimesnėje „X Faktoriaus“ kovoje.

Praėjusį kartą iš muzikinio projekto iškrito vienas populiariausių ir bene daugiausia gerbėjų projekte turėjęs Martynas Kavaliauskas, todėl dabar aistros projekte užvirė dar labiau.

Tiesiogiai transliuojamoje „X Faktoriaus“ laidoje susirungė 5 projekto dalyviai: R. Ščiogolevaitės ugdoma Aleksandra Metalnikova, S. Prūsaičio ruošiamos muzikinės grupės RSP ir „4 Roses“ bei S. Urbonavičiaus-Samo mokomos Ugnė Valinčiūtė ir Giedrė Vokietytė. Pirmosios scenoje pasirodė „4 Roses“ merginos. Pasiskirsčiusios skirtingais vaidmenimis, jos sudainavo žinomą Džordanos Butkutės dainą „Man patinka taip gyventi“. Netikėtas amplua ne vieną grupės gerbėją privertė naujai pažvelgti į populiarumo nestokojančias merginas. „Man labai patiko, kad visos jūs buvote labai skirtingos“, – kalbėjo S. Urbonavičius-Samas.

Tačiau V. Šapranauskas prasitarė, kad koją merginoms pakišo per menkas pasiruošimas. „Net jeigu devynias moteris sudėtume į vieną – vaiko per mėnesį nepavyktų pagimdyti. Jūs nežiūrite į visa tai rimtai, – kalbėjo jis ir pridūrė: – Džordanos tikrai „neperspjovėte.“

„Tai yra mažas, tačiau kartu – labai didelis stebuklas“, – taip savo auklėtinę Giedrę pristatė S. Urbonavičius-Samas. Grupės „Sel“ dainą „Aš žiūriu į tave, pasauli“ dainuoti pasirinkusi Giedrė, V. Šapranausko teigimu, pasirodė geriau nei pats Egidijus Dragūnas. „Tu – mano favoritė. Galėčiau kalbėti apie tave ir kalbėti“, – gerų žodžių atlikėjai negailėjo aktorius.

R. Ščiogolevaitė pagyrė merginos įvaizdį ir fotogeniškumą. Pasak jos, Giedrė puikiai atrodo stovėdama prieš kamerą. „Linkiu, kad tos visos pamokos, kurias tu gauni projekte, būtų kuo mažiau matomos kitiems. Tuomet tu būsi tikra žvaigždė“, – šypsodamasi sakė ji.

Komplimentų dainininkės vokaliniams sugebėjimams negailėjo ir S. Prūsaitis, tačiau, jo nuomone, dainos pasirinkimas nebuvo pats geriausias. Popmuzikos dievaitės Madonnos dainą „Prayer“ sudainavusi Aleksandra taip užbūrė komisiją, kad kai kurie jų net spėjo pagalvoti, jog scenoje pasirodė tikroji Madonna. „Vienu metu pagalvojau, kad aš – Madonnos koncerte“, – numerį pakomentavo S. Urbonavičius.

Jam paantrino ir S. Prūsaitis pagirdamas merginą, kad ji šiame projekte padarė didžiausią pažangą.

Šis numeris itin nustebino ir Aleksandros mokytoją R. Ščiogolevaitę. „Aleksandra, tu įrodei, kad gali būti tuo, kuo nori. Puikiai sudainavai, labai gerai atrodei. Aš tavimi labai didžiuojuosi“, – kalbėjo ji.

Vieni didžiausių projekto favoritų laikomi RSP šį kartą nesužavėjo komisijos narių. Jų pasirinkta „G&G Sindikato“ daina „Muzika, kuri saugo“ nepatiko nei V. Šapranauskui, nei R. Ščiogolevaitei, nei S. Urbonavičiui-Samui. Pasak daugelio jų, žinomi reperiai tą pačią dainą atlieka daug geriau, o RSP sukurta versija – skambėjo ne taip gerai, kaip buvo tikėtasi. Kolektyvą padrąsinti bandė jam vadovaujantis S. Prūsaitis. Pasak jo, šio kūrinio kitaip sudainuoti ir nebuvo įmanoma, o RSP scenoje parodė tai, ką sugeba geriausiai.

Ne vieną „X Faktoriaus“ žiūrovą savo stipriu balsu papirkusi Ugnė į sceną žengė su Laimio Vilkončiaus ir „Rebelheart“ kadaise dainuota daina „Ar išsaugosi mano meilę“. Tačiau užburiantis atlikėjos pasirodymas ir gausūs plojimai nesudrebino V. Šapranausko širdies. „Man visiškai nepatiko. Tu jau jautiesi kaip žvaigždė. Nenustebsiu, jeigu tu šįvakar stosi ant iškritimo ribos“, – sakė jis.

Kai kurie bandė spėlioti, kad toks neigiamas požiūris į atlikėją yra nuo praėjusios laidos išlikusi nuoskauda, kuomet pralaimėjęs Ugnei projektą paliko V. Šapranausko auklėtinis M. Kavaliauskas. Po šio aktoriaus pasisakymo studijoje minutei stojo tyla. Į V. Šapranauską veriantį žvilgsnį metusi R. Ščiogolevaitė skubėjo pagirti balsingąją dainininkę. „Esi nepaprastai muzikali, turi labai gerą intonavimo pojūtį – tai reta. Net jeigu „pasikeltum“ – nesupykčiau“, – prasitarė ji. Ugnę palaikė ir S. Prūsaitis: „Aš džiaugiuosi, kad projekte likai tu, ne Martynas.“

Pasibaigus pirmajam ratui, visi atlikėjai turėjo dar vieną galimybę pristatyti save kaip įmanoma geriau. Prie mikrofono dar sykį stojo „4 Roses“. Dainą „Sweet Dream“ sudainavusios merginos savo šarmingu pasirodymu daugelį privertė aikčioti iš nuostabos. Itin gundantį įvaizdį pasirinkusios dainininkės daugelį sužavėjo ne tik savo balsu, bet ir grakščiomis figūromis. Tai ypač patiko V. Šapranauskui, tačiau neliko nepastebėta ir kitų komisijos narių.

Vienomis iš projekto lyderių vadinamos „4 Roses“, rodos, dar kartą įrodė, kad gali būti visokios ir išpildyti net netikėčiausias savo globotinio S. Prūsaičio idėjas.

Tarsi deimantas per antrąjį turą scenoje sužibo S. Urbonavičiaus mokinė Giedrė. Skambant Rihannos dainai „Diamonds“ jos delnuose sužibo didžiuliai smaragdus primenantys lazeriai, kurie jos pasirodymui suteikė dar daugiau šarmo ir privertė visus aikčioti iš nuostabos. Tai puikiai atspindėjo ir kaip niekad gausios ovacijos ir palaikymo šūksniai. „Buvo nuostabu. Ir dar padėkočiau stilistei už tavo įvaizdį – rūbai iš žmogaus padaro žmogų“, – kalbėjo V. Šapranauskas. R. Ščiogolevaitė taip pat negailėjo gerų žodžių. „Dabar man jau aišku, kas ir iš ko Lietuvoje darys žvaigždę. Pavydžiu net ne baltu pavydu. Tie visi pažadai išsipildys, esi to verta“, – sakė ji.

„Aš apakęs. Jei dar kartą tai pasikartos, mes neištversim“, – šmaikščiai apie itin profesionalų pasirodymą kalbėjo S. Prūsaitis.

Vieną populiariausių dainininkės Celin Dion dainą iš filmo „Titanikas“ uždainavusi Aleksandra suvirpino net ir kiečiausias širdis. „Tu suplėšei mane į skudurus. Tai buvo nuostabu“, – susižavėjimo neslėpė komplimentų be reikalo nežarstantis V. Šapranauskas. „Esu ne kartą mačiusi, kai dainininkai, turėdami daugiau patirties už tave, padaro labai daug didelių klaidų dainuodami šią dainą. Vieno, ko tau trūksta – truputį daugiau patirties. Tačiau tu labai gražiai padainavai“, – sakė R. Ščiogolevaitė.

Reperio Busta Rhymes dainą „I know what you want“ sudainavę RSP studijoje surengė tikrą puotą: akį traukė ir spalvingos dekoracijos ir didžiulis, įvairiausiais skanėstais nukrautas stalas. „Čia buvo pasaulinė klasė. Tiesą sakant, galima iškart filmuoti klipą“, – RSP numerį įvertino S. Urbonavičius-Samas.

Kolektyvą panašiai įvertino ir kiti komisijos nariai kartu pajuokavę, kad pasirodymas sužadino apetitą tiesiogine to žodžio prasme.

„Jūs atrodėte kaip tikri amerikiečiai, kuriuos vieni mėgsta, kiti ne, bet vis tiek slapta stebi, klauso ir pavydi“, – sakė R. Ščiogolevaitė.

Stebinti savo gerbėjus mėgstanti Ugnė jų nenuvilti nusprendė ir šįkart. Dvi gerai žinomas dainas – „Crazy“ ir „Rolling in the deep“ – profesionaliai sujungusi atlikėja scenoje virto seksualia stiuardese. Pirmąjį Ugnės numerį sukritikavęs V. Šapranauskas vos pasibaigus kūriniui skubėjo pagirti charizmatiškąją dainininkę, tačiau sukritikavo drauge pasirodžiusius šokėjus, kurie, pasak jo, blaškė dėmesį.

Tuo tarpu Ugnės mokytojas S. Urbonavičius-Samas sakė: „Tu esi geriausia stiuardesė pasaulyje. Su tavimi skrisčiau bet kur. Žinau, kad po šio pasirodymo sakysi, kad nebeturi balso, tačiau, patikėk, pasirodei puikiai.“ Ugne liko sužavėti ir visuomet merginą palaikiusi R. Ščiogolevaitė ir S. Prūsaitis. Po visų pasirodymų į sceną žengė vakaro svečias – geriausiu 2012-ųjų dainininku pripažintas, keturias statulėles susišlavęs dainininkas Donatas Montvydas.

Portalo lrytas.lt skaitytojai turi galimybę pasiūlyti dainą „X Faktoriaus“ dalyviams. Parašykite, kokią lietuvišką dainą norėtumėte girdėti kitą savaitę vyksiančioje laidoje. Dainas siūlyti galima čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.