Ką garsūs aktoriai yra paaukoję dėl vaidmens filme?

Kartais aktoriams, norintiems gauti vaidmenį, tenka iš esmės pakeisti savo išvaizdą. Tokiai aukai ryžtasi ne visi, bet išdrįsę sulaukia gerbėjų susižavėjimo, kolegų pagarbos, o kai kada net ir “Oskaro”. Ne viena garsenybė dėl vaidmens paaukojo plaukus, pakeitė figūrą ar įsitikinimus.

Daugiau nuotraukų (1)

"Lietuvos rytas"

Feb 4, 2013, 1:48 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 3:28 PM

Teko paaukoti plaukus

Charlize Theron (37 m.)

Iš Pietų Afrikos Respublikos kilusi aktorė — savo profesijos fanatikė, kuri patrauklią išvaizdą nė nemirktelėdama gali paaukoti dėl darbo. Praėjusią vasarą filmuodamasi kultinės devinto dešimtmečio kino sagos tęsinyje “Pašėlęs Maksas IV” ji nusiskuto šviesias garbanas.

Filmo scenarijus aktorei padarė tokį didelį įspūdį, kad ji nekantraudama skaičiavo dienas iki filmavimo pradžios ir be gailesčio atsisveikino su nuostabiais plaukais.

Ankstesniuose trijuose filmuose vaidinusį Melą Gibsoną (kuris įkūnijo buvusį policininką Maksą) šioje juostoje pakeitė Tomas Hardy.

Iš pradžių savo naują šukuoseną Ch.Theron slėpė po skrybėle. Jos gražuolė atsisakė, kai plaukai kiek paaugo.

Su išvaizda aktorė eksperimentuoja nebe pirmą kartą. 2003 metais rengdamasi žudikės maniakės vaidmeniui filme “Monstras” ji priaugo 15 kilogramų. Už šį vaidmenį Ch.Theron buvo įvertinta “Oskaru”, o jo atsiimti atėjo jau būdama lieknos figūros.

“Pašėlusio Makso IV” premjera planuojama ateinančiais metais. Tad iki to laiko aktorė tikriausiai spės atsiauginti garbanas.

Anne Hathaway (30 m.)

Aktorei nebuvo lengva atsisakyti ilgų juodų plaukų dėl vaidmens naujoje romano “Vargdieniai” ekranizacijoje. Anne prisipažįsta, kad nusikirpusi plaukus ilgai nesiryžo pažiūrėti į veidrodį.

Artimųjų ir mylimojo Adamo Shulmano parama padėjo įprasti prie naujos išvaizdos. Ji net ryžosi tekėti nesulaukusi, kol plaukai ataugs.

Trumpaplaukė A.Hathaway gali guostis tuo, kad kino kritikai ją laiko viena realiausių pretendenčių į “Oskarą”.

Sigourney Weaver (63 m.)

Kino apžvalgininkai juokauja, kad šios aktorės plaukai kainuoja 5,5 mln. JAV dolerių. Būtent tiek S.Weaver buvo sumokėta už leitenantės Elen Ripli vaidmenį filme “Svetimas III”. Ekrane karininkė pasirodo plika.

Ateivių tramdytojos vaidmuo ir draugystė su garsiuoju ankstesnės dalies režisieriumi Jamesu Cameronu garantavo S.Weaver vaidmenį daugiausia kino istorijoje uždirbusiame (2,7 mlrd. JAV dolerių) filme “Įsikūnijimas”. Aktorė vaidina ir kitose trijose šios juostos dalyse, kurios pradėtos kurti praėjusių metų pabaigoje.

Cate Blanchett (43 m.)

Kai iš Australijos kilusiai aktorei pasiūlė galvą nusiskusti plikai dėl vaidmens režisieriaus Tomo Tykverio “Rojuje”, ji nedvejodama sutiko. Tokia šukuosena Cate patiko dar jaunystėje, kai ji kirpdavosi berniokiškai.

“Nuskusta galva suteikia nepaprastą laisvės pojūtį, — džiaugėsi aktorė. — Mano agentas pasiūlė nešioti skrybėlę, kol plaukai ataugs, bet aš to nedariau. Neįsivaizduojate, koks malonus pojūtis, kai vėjas kutena skustą galvą!”

Jurga Jutaitė (26 m.) ir Marius Jampolskis (34 m.)

Aktoriams plaukus teko nusiskusti filmuojantis mokslinės fantastikos juostoje “Aurora”. Joje pasakojama apie eksperimentą, kurio metu perduodama informacija tarp komos ištiktos merginos ir vaikino smegenų ląstelių. Herojams prie galvų turėjo būti jungiama speciali aparatūra, todėl plaukai būtų trukdę.

Iš pradžių planuota aktoriams uždėti latekso kaukes, tačiau paaiškėjo, kad plikos galvos imitacija atrodo dirbtinai.

Palaikydama aktorius plikagalvė tapo ir filmo režisierė Kristina Buožytė.

Dėl vaidmens pakeitė figūrą

Mila Kunis (29 m.)

Prieš filmuodamasi juostoje “Kruvini ryšiai” aktorė mielai sutiko priaugti svorio.

Vaidinant baleriną Darreno Aronofsky psichologiniame trileryje “Juodoji gulbė” jai reikėjo drastiškai sublogti. Pasibaigus filmavimui aktorė buvo labai nepatenkinta savo išvaizda.

“Plokščia! Plokščia! Plokščia! Jokių formų, nieko. Niekada nesistengiau taip stipriai sublogti. Tai buvo tik dėl vaidmens”, — sakė M.Kunis.

Atsisakiusi balerinoms įprastos mitybos ir nuolatinio fizinio krūvio M.Kunis greitai priaugo 11 kilogramų. Aktorė nekreipia dėmesio į jos adresu pažirusią kritiką ir nesirengia laikytis dietos.

Matthew McConaughey (43 m.)

Aktoriaus gerbėjos pašiurpo: raumeningas, jaunatviškas gražuolis Matthew per keletą mėnesių virto išdžiūvusiu ligotu vyru — beveik seniu. Tokiam drastiškam pokyčiui aktorius ryžosi dėl AIDS sergančio vyro vaidmens dramoje “Dalaso pirkėjų klubas”.

M.McConaughey viliasi, kad šis vaidmuo taps lūžiu jo karjeroje. Aktorius, kuriam dėl charakteringos išvaizdos dažnai siūlomi vaidmenys lengvabūdiškose romantinėse komedijose, nori įrodyti, kad sugeba įkūnyti ir rimtus personažus. Dėl darbo naujoje juostoje M.McConaughey neteko daugiau nei 15 kilogramų. Išeidamas iš namų sulysusį kūną jis slepia plačiomis striukėmis ir kelnėmis.

M.McConaughey nebeatpažįsta praeiviai gatvėse, bet tai jo nė kiek netrikdo. Nors atrodo ligotas, aktorius tvirtina besijaučiantis gerai ir kontroliuojantis savo svorį.

“Liesėdamas nedarau žalos sveikatai. Maitinuosi šviežia žuvimi. Valgau mažomis porcijomis ir nemirštu iš bado”, — sako M.McConaughey.

George’as Clooney (51 m.)

Prieš filmuojantis juostoje “Sirijana” aktoriui teko priaugti 15 kilogramų. “Visą mėnesį turėjau valgyti taip greitai ir tiek daug, kiek tik galėjau. Tai nėra taip malonu, kaip gali atrodyti”, — sako G.Clooney.

Už šį vaidmenį Holivudo žvaigždė buvo įvertintas Auksiniu gaubliu ir “Oskaru”.

Mattas Damonas (42 m.)

Dėl vaidmens “Informatoriuje” aktoriui teko užsiauginti ūsus ir priaugti 14 kilogramų. Pasirengimą filmavimui M.Damonas prisimena su malonumu.

“Storėti buvo labai labai lengva ir smagu, — džiaugėsi aktorius. — Tiesiog valgydavau viską, kas pakliūdavo po ranka. Ir taip gyvenau kelis mėnesius.”

Renée Zellweger (43 m.)

Aktorei po 12 kilogramų teko priaugti filmuojantis “Bridžitos Džouns dienoraštyje” ir jo tęsinyje.

“Mane ištiko panikos priepuolis, kai gydytojai pasakė, kad svorio padidėjimas gali neigiamai paveikti organizmą”, — sako R.Zellweger. Ji atsisakė vaidinti Bridžitą Džouns trečią kartą.

Adrienas Brody (39 m.)

Žydų kilmės pianisto, gyvenančio nacių okupuotoje Varšuvoje, vaidmuo filme “Pianistas” aktoriui pelnė “Oskarą”.

“Badaujant apima tuštumo jausmas, kokio anksčiau nebuvau pajutęs. Šio jausmo nebūčiau galėjęs perteikti, jei pats nebūčiau išgyvenęs. Anksčiau nesupratau, kokia neviltis kankina tokiomis akimirkomis”, — prisipažįsta aktorius, kuris prieš filmą turėjo numesti 13 kilogramų.

Tomas Hanksas (56 m.)

Atsidūręs negyvenamoje saloje jo herojus filme “Prarastasis” kovoja už savo gyvybę.

Pradžioje aktoriui teko priaugti 20 kilogramų, o paskui tiek pat numesti. Ištisus metus aktorius valgė tik žuvį ir daržoves, kasdien sportuodavo.

T.Hanksas sako, kad buvo sunku, bet apsimokėjo — jis buvo įvertintas Auksiniu gaubliu.

Natalie Portman (31 m.)

Ruošdamasi vaidinti baleriną dramoje “Juodoji gulbė” aktorė kasdien treniruodavosi 5—8 valandas. Dėl sunkių baleto repeticijų 160 cm ūgio aktorė numetė 9 kilogramus.

Triūsas nenuėjo veltui — N.Portman buvo įvertinta “Oskaro” statulėle kaip geriausia aktorė.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.