Intymiose filmo „Valentinas vienas“ scenose suvaidinę aktoriai atskleidė pikantiškas užkulisių detales

Likus vos kelioms dienoms iki romantinės komedijos „Valentinas vienas“ premjeros, antradienio popietę kino teatre „Forum Cinemas Vingis“ buvo surengta išankstinė filmo peržiūra. Bene daugiausia dėmesio sulaukusio lietuviško filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ režisierius Donatas Ulvydas Valentino dienos proga nusprendė sukurti meilės ir aistrų kupiną juostą, kurioje garsūs Lietuvos aktoriai suvaidino visas šviesiąsias ir tamsiąsias intymaus porų gyvenimo puses.

Filmo „Valentinas vienas“ kūrybinė grupė.<br>T. Bauras
Filmo „Valentinas vienas“ kūrybinė grupė.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

2013-02-05 17:29, atnaujinta 2018-03-12 13:01

Po specialiai žiniasklaidai surengtos filmo premjeros vyko spaudos konferencija, į kurią atvyko beveik visa kūrybinė grupė. Joje nepasirodė tik ryškiausius vaidmenis juostoje sukūrę aktoriai Vytautas Šapranauskas, su geriausia drauge filme vienoje lovoje miegantis Mantas Jankavičius ir nuobodaus bei konservatyvaus vyro vaidmenį gavęs Giedrius Savickas.

Jis drauge su aktore Gabija Ryškuviene suvaidino vieną įsimintiniausių meilės scenų. Seksualiniu gyvenimu nepatenkinta pora nusprendė išbandyti šį tą naujo - filme G. Ryškuvienė pasitelkė fantaziją ir prie klubų prisitvirtinusi dirbtinį violetinės spalvos falą ieškojo G. Savicko „G“ taško.

D. Ulvydas atsiprašė už M. Jankavičių ir V. Šapranauską patikindamas, kad šie aktoriai į spaudos konferenciją atvykti negalėjo dėl tuo pat metu vykstančių repeticijų, o kalbėdamas apie G. Savicką juokais užsiminė, kad jis turbūt pasikuklino ir pabijojo žurnalistų klausimų.

Pagrindinio aktoriaus vaidmenį gavęs charizmatiškasis V. Šapranauskas filme įkūnijo vienišių ginekologą Valentiną, kuris meilės dieną liko vienas it pirštas. Bandydamas nuslopinti šiltų jausmų ilgesį Valentinas desperatiškai stengėsi susisiekti su seniau jo gyvenimo tuštumą užpildydavusiomis moterimis ir patirti vienos nakties nuotykį. Tačiau jos jau buvo radusios kitus vyrus ir aistringai arba nelabai šventė Valentino dieną.

Salėje susirinkę žiūrovai, stebėdami intriguojančias ir, kai kurias atvejais, realaus gyvenimo situacijas primenančias scenas, ne kartą išspaudė juoko ašarą. Flirtu dvelkiantys pokalbiai, karštos glamonės ir aistringi bučiniai – tokiame amplua pasirodė daugeliui pažįstami aktoriai.

Prisiminė filmavimo užkulisius

Aktoriai prisiminė ir smagiausias filmavimo akimirkas. Pasak jų, kurdami vaidmenis jie kaip reikiant pasismagino: čia netrūko nei juoko, nei gerų emocijų. „Kai filmavome sekso sceną, kone bandėme suplėšyti lovą. Siužetas, kai Justė krenta nuo lovos, buvo filmuotas gal 30 kartų“, – prasitarė L. Pobedonoscevas.

Poroje su Dariumi Gumausku vaidinusi Vaida Būtytė-Maldeikienė prasitarė, kad scenoje, kurioje ji skaudančia širdimi užtrenkė savo mylimajam prieš nosį duris ir krimsdama sumuštinį apsiašarojo, verkti ji norėjo mažiausiai. „Tuo metu dirbtinai liejau ašaras, kad išeina mano draugas, mintyse labiau už viską džiaugiausi valgydama tą skanų užkandį su silke“, – juokėsi ji.

Tuo tarpu vieną iš keturių juostos kūrėjų Simoną Aškelavičių papiktino aktorių aistros proveržio neišlaikę baldai. „Nesakysiu pavadinimo, tačiau noriu padaryti antireklamą filmuose naudotų baldų įmonei. Nepasakyčiau, kad meilės scenos buvo labai audringos, tačiau iki šiol negaliu patikėti, kad lova sulūžo akimirksniu“, – prisiminė jis.

Filmo kūrėjai taip pat prisipažino, kad norėdami rasti tinkamą falą G. Ryškuvienės ir G. Savickio meilės scenai turėjo kaip reikiant paplušėti. Jų teigimu, vis kas nors netikdavo: tai dydis, tai spalva. „Pradžioje nusižiūrėjome raudoną, tačiau galiausiai visi nusprendėme, kad geriau žiūrėsis pastelinis violetinis“, - juokėsi jie.

Prisimindamas aktorių atranką, D. Ulvydas pasidžiaugė, kad visi jie – labai drąsūs žmonės. „Tai, kad jie sutiko vaidinti intymias scenas, yra didelė pergalė“, – kalbėjo jis. Pasak režisieriaus, lietuviams dėl tam tikrų moralinių normų vis dar nėra lengva išsirengti, o aktoriaus darbas ne visiems suvokiamas vienodai.

Akylesnis žiūrovas taip pat turėjo pastebėti filmo pabaigoje pasirodžiusią atlikėją Neringą Nekrašiūtę. Besilaukiančios moters vaidmenį įkūnijusi moteris tuo metu, kai filmavosi juostoje, jau buvo septintą mėnesį nėščia.

Valentino dienai sako „taip“

Filmą kūrusios komandos nariai tikino, kad Valentino diena jiems – smagi šventė. „Manau, kad švęsti reikia visas šventes. Nesvarbu, kokios jos bebūtų“, – tikino aistringos ir kiek fatališkos moters vaidmenį sukūrusi aktorė Vaida Būtytė. Jai paantrino ir G. Ryškuvienė sakydama, kad kuo kiekvienoje šeimoje daugiau meilės – tuo ji laimingesnė.

Aktorė Justė Zinkevičiūtė užsiminė, kad pasaulinės meilės dienos nesureikšmina ir sąmoningai jos nešvenčia: „Jei visi daro vienaip, aš – kitaip. Man iš principo nepatinka tokios šventės. Valentino diena porose turi būti švenčiama kasdien.“ Atsakydamas į jos komentarą L. Pobedonoscevas bandė pašmaikštauti: „Agnė dar jauna... Kiekvienoje šeimoje Valentino diena pradžioje būna kasdien. Paskui santykiai po truputį atšąla, o vėliau meilės diena minima tik kartą per mestus.“

Galvoja apie antrą dalį

Prie vos per penkis mėnesius ir penkias dienas sukurto filmo prisidėjo net keturi režisieriai: D. Ulvydas, S. Aškelavičius, Ričardas Marcinkus ir Edita Kabaraitė. Visi, išskyrus Donatą, iki tol nebuvo susidūrę su ilgo metražo filmais, tačiau, pasak jų, tai filmui suteikė daugiau spalvų ir padėjo parodyti kelias skirtingas filmo puses.

„Ieškojome būdų, kaip galime padaryti filmą su ribotu biudžetu. Dėl to buvo pasirinktos uždaros ir siauresnės nei įprasta erdvės“, – sakė filmo prodiuseris Žilvinas Naujokas. Pasak jo, jeigu filmas pasiseks, galbūt atsiras ir antra filmo dalis. „Galbūt sukursime ir „Valentinas du“. Planuojame ir dar kelis filmus. Jei pavyks, jie pasirodys kitais metais“, – pasakojo jis.

Į klausimą, kodėl nekūrė filmo 3D formatu, režisieriai nusijuokė – iki šiol jie dar nespėjo apie tai pagalvoti, tačiau patikino, kad tokios galimybės neatmeta. Jie juokėsi, kad turbūt įdomiausia būtų žiūrėti į G. Savicko veidą.

Žaismingų erotinių scenų nestokojantis filmas įdomus dar ir tuo, kad turi ne vieną, o dvi skirtingas pabaigas. Skirtinguose Lietuvos miestuose žiūrovai galės pamatyti skirtingus filmus. Tiesa, kuo jos skiriasi, režisieriai neišdavė. „Tai tik mažas triukas. Taip nutarėme padaryti dėl genialios V. Šapranausko vaidybos. Todėl dalis filmo kopijų bus pateikiama su vienokia pabaiga, o kita dalis – su kitokia“, – sakė D. Ulvydas. Pamatyti intriguojantį personažą Valentiną bei keturias netikėtas įsimylėjėlių poreles, daugybę juokų ir kraują kaitinančius pokalbius bei vaizdus Lietuvos, Danijos, Islandijos, Norvegijos bei Anglijos kino mėgėjai galės jau nuo vasario 8 dienos.

Lietuvoje oficiali filmo premjera numatoma taip pat vasario 8 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.