Nors filmo „Streikas“ DVD jau išvydo dienos šviesą, lietuviams premjeros teks palaukti

Trečiadienį dienos šviesą išvydo lietuvių režisieriaus Romo Zabarausko filmo „Streikas“ (We Will Riot) DVD diskai ir skrajutės. Tą pačią dieną režisierius išskrido į Vokietiją. Jau ketvirtadienį prasidės Berlyno kino festivalis, kurio metu vyksta ir Europos kino mugė. Ten R. Zabarauskas, kartu su kitais lietuvių režisieriais, pristatys savo kūrinius kinematografijos profesionalams.

Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

Feb 7, 2013, 10:57 AM, atnaujinta Mar 12, 2018, 10:29 AM

„Gerai kad tokie pristatymai organizuojami, tačiau to nesureikšminu ir nenoriu plačiau komentuoti. Juk tai yra peržiūros tik profesionalams, taigi tai dar nėra oficiali filmo premjera“, – naujienų portalui lrytas.lt sakė R. Zabarauskas.

Nuo ketvirtadienio iki vasario 15 dienos prestižinėje Europos filmų mugėje kino profesionalai iš viso pasaulio bus laukiami nacionaliniame Lietuvos kino stende. Šiemet Europos filmų mugėje bus parodyti septyni naujausi Lietuvos kūrėjų filmai: „Streikas“, „Aurora“, „Tyli naktis“, „Igruški“, „Pokalbiai rimtomis temomis“, „Tėvas“ ir „Stebimi“.

Organizatorių teigimu, praėjusiais metais Europos filmų mugėje dalyvavo apie 8 tūkst. kino profesionalų iš daugiau nei 100 pasaulio šalių. Mugėje buvo parodyta daugiau nei 700 filmų, iš jų keli šimtai – pasaulinių premjerų.

Anot R. Zabarausko, filmo „Streikas“ DVD diskai bus įteikiami tik profesionalams ir jo filmą parėmusiems asmenims. Režisierius pripažino, kad Lietuvoje jie dar negreit pasirodys prekyboje, jeigu tai apskritai įvyks.

Primename, kad vos prieš savaitę kino R. Zabarauskas pranešė, kad savo filmo „Streikas“ (We Will Riot) premjerą Lietuvoje atideda. Jis nori geriau pasiruošti filmo pristatymui gimtinėje. Premjera buvo numatyta šių metų kovo 11-ąją, tačiau ją režisierius nukėlė į rudenį.

Filme „Streikas“ vaidina ir nauja LRT laidos „Auksinis balsas“ Beata Tiškevič, o portale lrytas.lt galite pasiskaityti ir interviu su pagrindiniu filmo aktoriumi Ebeneezeriu Nii Sowahu.

Nekantriai laukiantiems filmo siūlome pažiūrėti „Streiko“ anonsą:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.