Paaiškėjo trys projekto „X Faktorius“ superfinalininkai, šou paliko Ugnė

Muzikinio televizijos projekto „X Faktorius“ gerbėjai šiandien sužinojo, kas patenka į didįjį šou finalą. Devintojoje tiesioginėje „X Faktorius“ laidoje paaiškėjo trys superfinalininkai, kurie kitą savaitgalį varžysis dėl pagrindinio prizo – 50 tūkst. litų ir galimybės dirbti su garsiausia pasaulyje įrašų kompanija „Sony Music“. Dėl nugalėtojo vardo kitą sekmadienį kovos Giedrė Vokietytė, Aleksandra Metalnikova ir grupė RSP.

Ugnė Valinčiūtė nepateko į superfinalą.<br>D. Umbrasas
Ugnė Valinčiūtė nepateko į superfinalą.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

Feb 11, 2013, 8:13 AM, atnaujinta Mar 12, 2018, 5:12 AM

Didžiojoje „X Faktoriaus“ scenoje šį vakarą pasirodė keturi finalininkai: Rūtos Ščiogolevaitės ugdoma Aleksandra Metalnikova, Sauliaus Prūsaičio ruošiama repo trijulė RSP bei Sauliaus Urbonavičiaus-Samo globojamos Ugnė Valinčiūtė ir Giedrė Vokietytė. Vienintelis Vytautas Šapranauskas yra netekęs visų savo globojamų jaunųjų atlikėjų.

Pagal griežtą „X Faktoriaus“ formatą, šou teisėjai nebeturėjo sprendžiamojo balso, o mažiausiai TV3 žiūrovų balsų surinkęs dalyvis iškart paliko projektą ir kitą savaitgalį vyksiančiame superfinale nepasirodys. Nepaisant to, visi keturi projekto teisėjai išsakė savo nuomonę, ką mano apie vieno ar kito dalyvio pasirodymą ir galimybes didžiojoje scenoje.

Suskaičiavus žiūrovų balsus paaiškėjo, kad į superfinalą nepatenka Ugnė Valinčiūtė.

Pirmoji mažajame finale pasirodė Ugnė Valinčiūtė. S. Urbonavičiaus-Samo auklėtinė atliko grupės „Lemon Joy“ dainą „Mylėt tave taip beprotiška ir keista“.  

„Ugne, tavo balsas kai kuriose vietose priminė Igorio Kofo“, - po atliktos dainos šmaikštavo V. Šapranauskas.

Kalbėdama apie Ugnės atliktą dainą R. Ščiogolevaitė merginos nepagyrė. „Man nepatiko tai, kaip tu sudainavai. O ir tavo stilius man nesuprantamas...“, - kalbėjo teisėja.

S. Prūsaitis šiai projekto dalyvei pasakė vos kelis sakinius: „Aš tau jokių priekaištų neturiu. Tu esi šauni.“

Toliau į sceną žengė Aleksandra Metalnikova. Romantiškos sielos mergina atliko Kastyčio Kerbedžio dainą „Po begalybės valandų“.

Iškart po atlikto kūrinio S. Prūsaitis palinkėjo Aleksandrai kuo greičiau įrašyti savo dainų albumą, o Samas merginą gyrė dėl jos išvaizdos. „Tu šio projekto puošmena. Nors, reiktų pridurti, ši daina tau nepadėjo atsiskleisti, aš vis tiek klausiausi tavęs visą laiką. Kūrinį atlikai tvarkingai, buvo gražu ir miela tavęs klausytis“, - kalbėjo S. Urbonavičius.

Trečioji laidoje pasirodė Giedrė Vokietytė. S. Urbonavičiaus auklėtinė sudainavo Vaido Baumilos kūrinį „Ieškok manęs“. Po atliktos dainos publika merginai negailėjo aplodismentų. Kaip ir projekto teisėjai.

Visi keturi komisijos nariai džiaugėsi, kad G. Vokietytė turi nemažą gerbėjų būrį, kuriems jau visai nesvarbu, ką ši dainuoja. „Publika tave myli bet kuriuo atveju“, - šypsojosi Rūta.

Nuotaikingą ir užvedantį grupės „Skamp“ kūrinį „Summertime“ sudainavo RSP trijulė. Šių dalyvių pasirodyme Samui pritrūko ryškumo, o R. Ščiogolevaitė pasipiktino, kad RSP atliko ne lietuvių autorių sugalvotą kūrinį. „Juk daina turėjo būti lietuviška. Tai neatitinka šios laidos taisyklių. Nevertinsiu šios dainos“, - patikino Rūta.

„O aš supratau, ką reiškia RSP. Ogi repas su padainavimais! Jūs esate mūsų projekto šventė“, - juokėsi V. Šapranauskas.

Po nedidelės pertraukėlės, kurią pagyvino buvę projekto dalyviai Kristina Radžiukynaitė ir Petras Daunys, į sceną sugrįžo visi keturi finalininkai. Scenoje vėl pasirodė Ugnė. Mergina sudainavo Bruno Mars dainą „Grenade“.

„Labai gerai sukaltas numeris. Ačiū tau, man labai patiko“, - kalbėjo S. Prūsaitis. Likę teisėjai antrino pastarajam – numeris buvo puikus. Ugnė prasitarė, kad šį kartą labai jaudinosi, o atlikdama dainą ji atidavė visas jėgas. „Ir visą sveikatą!“ - pridūrė U. Valinčiūtė.

Pasipuošusi balta ilga suknele ir palikusi batelius užkulisiuose scenoje pasirodė Aleksandra. Mergina atliko jausmingą Celine Dion dainą „I’m Alive“. Pasirodymui efektą suteikė ir du pusnuogiai grupės „Kaprex“ šokėjai, kurie scenoje rodė akrobatinius triukus. Salto padarė ir pati Aleksandra.

Po merginos pasirodymo Samas plojo atsistojęs. „Tai tavo geriausias pasirodymas. Viskas buvo nuostabu“, - tikino S. Urbonavičius. V. Šapranauskas sakė, kad toks Aleksandros pasirodymas galėtų būti ir superfinalo puošmena.

Toliau publika plojimais pasitiko G. Vokietytę. Mergina atliko atlikėjos Pink kūrinį „Perfect“. Po atlikto kūrinio R. Ščiogolevaitė pradėjo kamantinėti Giedrės – pastaroji Rūtai atrodė pernelyg paslaptinga. „Tu esi įdomi ir paslaptinga. Jeigu keli susidomėjimą, vadinasi, tu gali daug ko pasiekti“, - kalbėjo atlikėja. „Tu turi ne tik publiką, bet ir gerą prodiuserį, kuris tave labai myli ir gerbia. Abu važiuokit į priekį“, - sakė S. Prūsaitis.

Į sceną žengusi RSP trijulė publiką žavėjo Eminemo ir Rihannos daina „Love the way you lie“. Dominykas pasipuošė juodu kostiumu, o jaunosios grupės merginos virto elegantiškomis damomis.

 „Pagaliau jūs užaugote!“ - sušuko Samas. Priekaištų neturėjo ir R. Ščiogolevaitė. „Man patiko absoliučiai viskas!“ - antrino atlikėja Samui. Grupę RSP globojantis S. Prūsaitis pasidžiaugė, kad visa trijulė perlipo per save ir emociškai susidorojo su sunku kūriniu, kuris puikiai skambėjo.

Šį sekmadienį pasirodė ir kviestiniai laidos „X Faktorius“ svečiai, buvę šio projekto dalyviai Kristina Radžiukynaitė ir Petras Daunys, grupė „Roxy 5“ bei atlikėjas Saulius Šivickas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.