Kaip su vaikais švęsime Vasario 16-ąją?

Kodėl Vasario 16–ąją tėveliai neina į darbą? Ar atsakymą į šį klausimą žino visi vaikai? Kaip jiems paaiškinti, kuo mums svarbi ši diena? Kodėl tai būtina daryti? Laidos „Padėkime augti“ pašnekovė Edukologijos mokslų daktarė Austėja Landsbergienė savo pavyzdžiu tėvelius ragina šią dieną padaryti visos šeimos švente.

LR archyvas
LR archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 15, 2013, 9:46 AM, atnaujinta Mar 11, 2018, 9:29 PM

„Juk Vasario 16–oji tai valstybės dovana šeimai. Su vaikais apie valstybines šventes reikia kalbėtis nuo pat pradžių, nuo tada, kai vaikas atsiranda šeimoje. Kodėl mes neiname į darbą vasario 16–ąją? Ogi todėl, kad švenčiame Lietuvos gimimo dieną!“ – teigia Edukologijos mokslų daktarė, ragindama tėvus vaikams skiepyti tautinį identitetą nuo mažų dienų.

Pašnekovės nuomone, vaikas nuo pat pirmų dienų viską supranta ir jaučia, jis yra lygiavertis visuomenės narys. Mūsų – tėvų – pareiga su vaikais dalintis viskuo, ką turime. „Lietuvybė yra dalis mūsų identiteto, todėl apie tai su juo nekalbėdami jį lyg apvagiame“, – pabrėžia A. Landsbergienė, auginanti keturis vaikus.

Šeštadienį – Vasario 16 d. – laidoje „Padėkime augti“ kalbėsime apie vieną svarbiausių Lietuvai švenčių – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną ir ieškosime atsakymo į klausimus: kodėl šią šventę švenčia tik nedidelė dalis Lietuvos šeimų? Nuo kada ir kaip su vaikais kalbėtis apie valstybines šventes? Kaip jiems viską paaiškinti suprantama kalba ir ugdyti tautiškumą bei meilę tėvynei?

Taip pat laidoje kartu su gastroenterologijos specialistu dr. Vaidotu Urbonu aiškinsimės, kokios virškinimo sistemos ligos būdingos įvairaus amžiaus vaikams, ir kaip jų galėtume išvengti. Kalbėsime ir apie ta, ką daryti, kad apsipirkimas su mažyliais netaptų kančia.

Lietuvos gimimo dieną švęskime kartu su laida „Padėkime augti“ šeštadienį 10 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.