„X Faktoriuje“ triumfavusi Giedrė: „Laimėti padėjo nuoširdumas ir strazdanos“

„Man dar nelabai aišku, kas čia įvyko“, - glėbesčiuodamasi su buvusiais konkurentais, prisipažino Giedrė Vokietytė. 24-erių merginai savaitė buvo itin įspūdinga – penktadienį ji apsigynė veterinarijos magistro diplomą, o sekmadienį laimėjo 50 tūkstančių litų ir sutartį su leidykla „Sony Music“, tapusi pirmojo lietuviškojo „X Faktoriaus“ sezono nugalėtoja. „Už laimėtus pinigus sutvarkysiu mamos namų stogą. Jis prakiuręs poroje vietų“, - juokdamasi žadėjo „X Faktoriaus“ laimėtoja.

"Taip, norisi tęsti muzikinę karjerą. Nenoriu paleisti žiūrovų, kurie į filmavimus ateidavo skanduodami, su dideliais plakatais“, - sakė „X Faktoriaus“ laimėtoja G. Vokietytė.<br>D. Umbrasas
"Taip, norisi tęsti muzikinę karjerą. Nenoriu paleisti žiūrovų, kurie į filmavimus ateidavo skanduodami, su dideliais plakatais“, - sakė „X Faktoriaus“ laimėtoja G. Vokietytė.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Feb 17, 2013, 11:09 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 4:53 PM

„Kai jau liko tik du pretendentai, labai smarkiai norėjau laimėti. Kas man padėjo tai padaryti? Nuoširdumas ir strazdanos. Paprastumas. Žmonėms tikriausiai jau atsibodo plastikiniai dalykai“, - gniauždama glėbyje 50 tūkstančių litų čekį, svarstė Giedrė.

Penktadienį apsigintas jos magistro darbas buvo įvertintas devynetu. Dar aukštesnio įvertinimo mergina sulaukė „X Faktoriuje“. Paskutinėje TV3 šou kovoje ji daugiau nei 13 tūkst. žiūrovų balsų skirtumu įveikė repo trijulę RSP.

„Kas būsiu – dainininkė ar veterinarė? Dainuojanti veterinarė. Manau, jau įrodžiau, kad viena kitam netrukdo. Penktadienį atsisveikinau su mokslais, gal todėl ir „X Faktoriuje“ „susprogau“. Tai buvo beprotiškai sunki savaitė.

Taip, norisi tęsti muzikinę karjerą. Nenoriu paleisti žiūrovų, kurie į filmavimus ateidavo skanduodami, su dideliais plakatais“, - pasakojo „X Faktoriaus“ laimėtoja, už palaikymą dėkojusi gerbėjams, tėvams, dėstytojams, jos mokytojui Sauliui Urbonavičiui – Samui ir širdies draugui.

Pastarojo širdį galėjo suvirpinti finalo epizodas – jausmingas Giedrės duetas su dainininku Vaidu Baumila, kai abu atlikėjai elgėsi kaip įsimylėjėliai.

„Vaidas jau sakė, kad esu nėščia nuo jo, nes vaikai per bučkį gimsta. Pirmąjį bučkį nuo jo netikėtai gavau per repeticiją, tai nebuvo planuota, labai išsigandau.

Ar draugas matė? Taip. Velnių dar negavau, bet gal gausiu. Kita vertus, gal jis bus supratingas. Juk, „chebra“, vis dėlto 50 tūkstančių litų. Jei rimtai – visi supranta, kad čia buvo tik spektaklis. Jei kas ieško skandalo, tai jau čia tų žmonių problema. Aš skandalais karjeros neketinu siekti. Man neįdomu, kad kažkam nulūžo nagas“, - kvatojosi G. Vokietytė.

Tęsdama muzikinę karjerą, Giedrė norėtų dainuoti alternatyvesnį roką. Mergina tikisi, kad S. Urbonavičius – Samas ją nukreips tinkama kryptimi.

„Šiame šou buvo akimirkų, kai maniau, kad dalyvaudama padariau klaidą, Prieš antrąjį koncertą stogas važiavo nuo nervų. Atrodė, kad neįmanoma suderinti mokslų ir šou. Bet Samas nuramino. Aš dėkinga jam“, - sakė Giedrė.

Po finalo į vakarėlį su kitais „X Faktoriaus“ dalyviais išlėkusi Giedrė jame užsibūti neketino.

„Švęsiu neilgai, nes rytoj reikia dirbti – visokie interviu, susitikimai. Žvaigždės statusas tinginiauti neleidžia. Laimėjau, kad toliau dirbčiau“, - juokėsi Giedrė.

Giedrę „X Faktoriuje“ „treniravęs“ S. Urbonavičius – Samas po superfinalo sakė, kad tikėjo savo auklėtinės sėkme.

„Kai pirmą kartą Giedrę pamačiau atrankoje, ji buvo viena ryškesnių. Bet po to per pusfinalius buvo visko, net ir labai sunkių akimirkų. Taip, buvo nelengva patikėti, kad nueisime iki pačios pabaigos. Tačiau tada įvyko lūžis ir ir ji pradėjo augti. Kaip matome, užaugo iki laimėtojos titulo.   Ar Lietuva pasirinko teisingai? Man sunku atsakyti, nes buvau Giedrės mokytojas. Bet pastebėjau vieną dalyką - „X Faktoriuje“ žiūrovai balsavo pagal pasirodymus. Sunku tuo patikėti, tai kažkas nauja, nebeliko jokios inercijos, kai prisirišama prie vieno dalyko ir už jį einama iki galo, nesvarbu, kad jo pasirodymai prasti.

Čia buvo kitaip. Pasirodė gerai – gavo balsų, pasirodė blogai - negavo. Tai labai džiugina“, - sakė S. Urbonavičius – Samas.

Kad Giedrė tęstų muzikinę karjerą, anot jo, prireiks ir didelių pačios atlikėjos pastangų.

„Sony Music“ išleis jos singlą. Tai puiku, ji paragaus didžiojo pramogų verslo. O toliau laukia sunkus darbas. „X Faktorius“ - tik startas. Jei ji apsiramins ir sustos, nieko ir nebus. Šio šou istorijoje užsienyje yra buvę tokių atvejų. Ji gavo postūmį, toliau viskas priklauso nuo jos. Žinoma, kiek galėsime, padėsime. Ieškosime Giedrei originalaus repertuaro, nes su „koveriais“ toli nenuvažiuosi“, - žadėjo „Bix“ lyderis.

Jo nuomone, „X Faktorius“ įrodė, kad Lietuva pasikeitė.

„Jauna auditorija aktyviai klausosi muzikos, jai reikia tokių modernių atlikėjų, kaip Giedrė ar RSP, o ne vilkimosi iš paskos.

Šis šou sezonas parodė, kad ir su angliškomis dainomis galima pasiekti didelio žiūrimumo. Tai labai smagu“, - džiaugėsi S. Urbonavičius – Samas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.