Viešnamiams – žalią šviesą?

Mūsų šalyje kasmet sulaikoma ir nubaudžiama tūkstančiai prostitučių ir vos vienas kitas jų klientas. Kodėl taip yra? Gal laikas legalizuoti šį verslą?

Daugiau nuotraukų (1)

Erika Zabulėnienė ("Lietuvos rytas")

Feb 20, 2013, 11:20 AM, atnaujinta Mar 11, 2018, 12:16 PM

Kadenciją baigęs Seimas nedrįso svarstyti prostitucijos legalizavimo, o naujajam parlamentui šį siūlymą reikia pateikti iš naujo.

Žurnalistės Rasos Tapinienės vedamos LNK laidos „Diagnozė: valdžia” viešnia parlamentarė Loreta Graužinienė – viena prostitucijos ir viešnamių legalizavimo šalininkių.

– Kodėl į laidą pasikvietėte L.Graužinienę? – paklausiau R.Tapinienės.

– Parlamentarė įsitikinusi: jei prostitucijos nepažaboja nei policija, nei valdžia, laikas ją legalizuoti ir steigti viešnamius. Nes tik taip būtų galima ją kontroliuoti, surinkti mokesčius ir užtikrinti, kad neplistų ligos.

– Į prostitucijos tinklą pakliūna ne tik moterys, bet ir nepilnamečiai.

– Laidoje dalyvavęs Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis sukrėtė pasakojimu apie keturiolikmetį, kuris už pinigus teikė sekso paslaugas.

– Ar laidoje kas nors įvardijo, kiek kainuoja sekso paslaugos?

– Žurnalo „Playboy” redaktorius Aidas Puklevičius paskambino internete besireklamuojančiai prostitutei ir susitarė dėl sekso paslaugos. Vyras buvo nustebęs, kad tokia paslauga kainuoja labai pigiai.

– Ar kas nors aiškino, kodėl dažniausiai baudžiamos prostitutės, o ne jų klientai, kurie naudojasi nelegalia paslauga?

– Kasmet nubaudžiama apie 3000 prostitučių, o jų klientų – tik keli. Policijos atstovai aiškino, jog klientų kaltę labai sunku įrodyti. Norint sugauti ir nubausti prostitučių paslaugomis besinaudojantį žmogų, policininkėms pačioms tektų apsimesti prostitutėmis ir suvaidinti situaciją.

– Prostitučių baudos negąsdina. Ar jos tokios nedidelės?

– Laidoje dalyvavusi erotinio masažo specialiste save vadinanti Rūta Pranckūnaitė už prostituciją baudas yra mokėjusi jau 14 kartų. Iš pradžių skiriamos nedidelės baudos, vėliau sumos didėja iki tūkstančio litų.

Bet ši moteris prisipažino, jog net legalizavus prostituciją, mokesčių ji nemokėtų. Ji sutiktų mokėti valstybei, jei suma būtų ne didesnė nei 3000 litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.