Prancūzų filmas „Teresės nuodėmė“ atskleis išskirtinį A. Tautou aktorinį meistriškumą ir talentą

Viena mylimiausių prancūzų aktorių, talentingoji Audrey Tautou sugrįžta į Lietuvos kino teatrus dramoje „Teresės nuodėmė“ (pranc. „Thérèse Desqueyroux“). Ši juosta ne tik uždarė 2012-ųjų Kanų kino festivalį, bet ir varžėsi dėl pagindinio festivalio prizo – „Auksinės palmės šakelės“. Tai yra paskutinis ir puikiai pasauliniu mastu įvertintas praėjusių metų balandį mirusio garsaus Prancūzijos kino kūrėjo Claudo Millerio darbas.

Kadras iš filmo „Teresės nuodėmė“.<br>"Clinic 212"
Kadras iš filmo „Teresės nuodėmė“.<br>"Clinic 212"
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 21, 2013, 10:46 AM, atnaujinta Mar 11, 2018, 10:05 AM

Pagal prancūzų rašytojo François Mauriaco 1927-ųjų romaną „Terezė Deskeiru“ kurtame filme veiksmas vyksta Prancūzijos pietvakariuose, Landų regione 1926-aisiais. Nesuvaržytą ir lengvą gyvenimą gyvenanti didelio pušyno savininko duktė Teresė Larroque (akt. A.Tautou) išteka už kaimyno, gretimo pušyno savininko Bernardo Deskeiru (akt. Gilles Lellouche‘as). Nors prie altoriaus ji žengia tik pusiau tikėdama šio sprendimo sėkme, Teresė mano, kad toks žingsnis padės jos mintims susigulėti. Didžiam jos nusivylimai pirmoji vestuvinė naktis nėra nuostabi. Tapusi nėščia Teresė suvokia, kad būsimas kūdikis jos vyrui rūpi gerokai labiau nei ji pati. Vėliau jis tampa dar arogantiškesnis ir daugiau dėmesio skiria šunims bei medžioklei nei savo žmonai. Gyvenančiai prabangioje rezidencijoje, tačiau atitvertai nuo pasaulio ir meilės nepatiriančiai Teresei jai į galvą šauna įvairiausios idėjos… Ką jau kalbėti apie tai, kad geriausia Teresės draugė Ana (akt. Anaïs Demoustier), kuri be kita ko yra ir Bernardo jaunesnioji sesuo, beatodairiškai pamilsta jauną portugalą. Žvelgdama į ją Teresė mato, ko gyvenime neturi pati – pribloškiančios aistringos meilės. Nykus priemiesčio gyvenimas slegia heroję ir ji negali atsispirti norui ištrūkti iš Deskeiru šeimos. Netrukus Teresė pradeda savo kovą.

Filmą „Teresės nuodėmė“, rodytą daugybėje kino festivalių, kino kritikai vadina itin rafinuota F.Mauriaco romano ekranizacija. Giriamas režisieriaus talentas, kurio dėka ekrane buvo atskleistos net subtiliausios pono ir ponios Deskeiru santuokos detalės. Toronto kino festivalio rengėjai atsiliepė apie C.Millerį kaip apie neįkainojamą kūrėją ir pavadino filmą „Teresės nuodėmė“ didžiulės meninės vertės juosta. Ką jau kalbėti apie tai, kokį aktorių meistriškumą, Prancūzijos ir kostiumų grožį išvysta žiūrovai.

A.Tautou heroję Teresę, pasak kino apžvalgininkų, galima lyginti su tokiomis žinomomis literatūros klasikos herojėmis kaip Ana Karenina ar Madam Bovari. „Šis filmas tiesiog priklauso Tautou, ji itin įtaigiai perteikia skausmą, nuoskaudą, meilės troškimą ir liūdesį. Po garsiosios „Amelijos iš Monmartro“ aktorė rado dar vieną vaidmenį, kuris puikiai ir įvairiapusiškai leido atsiskleisti jos talentui“, – rašė kino žinovas ir Toronto kino festivalio vadovas Piersas Handlingas.

Lietuvos kino mėgėjai nepakartojamąją A.Tautou filme „Teresės nuodėmė“ išvys jau balandžio 5 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.