A. Brazauską vietoj pirmosios ponios oficialiuose vizituose lydėdavo dukterys

1993-aisiais Lietuvos prezidentu tapus Algirdui Brazauskui, vietoj pirmosios ponios oficialiuose vizituose šalies vadovą lydėdavo dukterys – Audronė Usonienė arba Laima Mertinienė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 22, 2013, 12:15 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 7:42 AM

„Mama sirgo, ir pati vengdavo viešumos , ir tada buvo pasirinktas tas variantas, kad mes turim atlikti ta pareigą“, – laidoje „Mūsų laisvės metai“ šį sekmadienį prisimins A. Usonienė.

Kuri iš dvynių lydės Prezidentą kelionėje, moterys rinkdavosi ne pačios – pasakydavo tėvas.

„Patekom iš visai kitokio gyvenimo į tokias situacijas, kurias dabar matome tik filmuose. Man teko būti ir Vatikane pas Popiežių su tėvu, tai buvo viena iš pirmųjų kelionių“, – pasakoja Prezidento duktė.

Paklaustos, kas kėlė didžiausią stresą, abi seserys atsako vienbalsiai – apsirengimas: „Lakstydavom, ieškodavo skrybėlių , kai pasakydavo, kad reikia, lakstydavom kaip išprotėjusios, iškodavom kažkokių batų , kaip pablūdę ieškodovom kaip apsirengti... – juokiasi Laima Mertinienė. – Man labai įstrigo vizitas pas Danijos karalienę. Gyvenom karališkuose rūmuose, ir buvo vakarinis priėmimas, visos prieina, pritupia, paduoda ranką ir pasisveikina , žmonių – koks penkiasdešimt, šimtas, moterys vis ateina su tokios sukniom, tikrai princesiškom, tokiais plačiais sijonais pūstais gražiais, tai jaučiausi kaip Pelenė...“

Išsamių konsultacijų protokolo klausimais Algirdo Brazausko dukros, nei apsirengimo, nei kitais klausimais, sako negaudavusios, tekdavo suktis iš situacijų pačioms, kalbėti apie nieką, netgi patekti į nemalonias situacijas.

A. Usonienė prisimena vizitą į Švediją, kur pirmąsyk išgirdo apie internetą: „Sėdime mes prie tokio gražaus stalo, pati iškilmingiausia vakarienė, aš sėdžiu prie paties karaliaus, jis į mane atsisuka ir sako: ką Jūs galvojate apie internetą? – tai buvo prieš 20 metų... Aš taip pasimečiau , galvoju, kad net nesuprantu, kas tai yra...“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.