„Cezarių“ įteikimo ceremonijoje K. Costneris pagerbtas už viso gyvenimo nuopelnus

Kol viso pasaulio kino mėgėjai laukia „Oskarų“ įteikimo ceremonijos, prancūzai nesnaudžia. Penktadienio vakarą Paryžiuje buvo įteikiami prestižiniai šalies kino apdovanojimai „Cezariai“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 23, 2013, 12:11 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 6:12 AM

Šiais metais už viso gyvenimo nuopelnus buvo pagerbtas Holivudo aktorius ir režisierius Kevinas Costneris.

Du „Oskarus“ už 1990 metų filmą „Šokiai su vilkais“ pelnęs 58 metų K. Costneris atsiėmė garbės „Cezarį“ per Prancūzijos kino apdovanojimų ceremoniją.

„Šokiai su vilkais“ pelnė „Oskarus“ kaip geriausias filmas ir už geriausią režisūrą, o K. Costneris yra sužibėjęs vaidindamas kituose populiariuose filmuose, tokiuose kaip „Svajonių laukas“, „Neliečiamieji“ ir „Asmens sargybinis“, kuriame pasirodė tandeme su popmuzikos žvaigžde Whitney Houston.

Daugiausiai „Cezarių“, net penkis, šiemet pelnė Michaelo Haneke filmas „Meilė“ (Amour). Šis filmas laimėjo visose „didžiojo penketuko“ kategorijose. „Cezariai“ buvo įteikti už geriausią filmą, geriausią režisūrą, geriausią aktorių (Jean-Louis Trintignat), geriausią aktorę (Emmanuelle Riva), geriausią scenarijų. Tai antras atvejis per „Cezarių“ apdovanojimų istoriją, kai vienas filmas laimi penkiose pagrindinėse kategorijose. „Paskutinis metro“ (The Last Metro) tokiose pačiose kategorijose laimėjo 1980 metais.

Taip pat buvo nominuotas geriausios antro plano aktorės, geriausio produkto įvaizdžio kūrimo, geriausios kinematografijos, geriausio montažo, geriausios garso režisūros kategorijose.

M. Haneke negalėjo keliauti į Paryžių, nes jau išvyko į JAV, kur vasario 24 d. bus teikiami „Oskarai“. „Meilė“ taip pat pretenduoja į „Oskarus“ penkiose nominacijose.

Keturis „Cezario“ apdovanojimus gavo Jacques'o Odiyaros filmas „Rūdys ir kaulai“ (De rouille et d'os). Nominuota 10 kategorijų Benoit Jacquot istorinė drama „Sudie, mano karaliene“ (Les adieux la Reine) gavo tris apdovanojimus.

Geriausiu antro plano vaidmens aktoriumi tapo Guillaume de Tonquédec, o aktore – Valérie Benguigui. Abu jie vaidino filme „Vardas“ (Le prénom).

„Cezariai“ už geriausią filmą, debiutą, scenarijų, vaidmenį ir kitas kategorijas yra įteikiami nuo 1976 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.