Benamių choras „Spindulys“ palietė net ir kiečiausias širdis

Sekmadienį į televizijos ekranus grįžo muzikinis projektas „Chorų karai“. Ketvirtajame sezone dėl geriausio choro titulo varžosi septyni kolektyvai, o šou vedliais tapo netikėtas duetas: Vytautas Šapranauskas ir Inga Jankauskaitė.

Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

Feb 25, 2013, 6:12 AM, atnaujinta Mar 11, 2018, 3:59 AM

„Pirmieji pavasario šaukliai ne vieversiai, o „Chorų karai“, – šmaikščiai projektą pristatė Vytautas.

„Chorų karuose“ varžosi Vaidos Genytės vadovaujamas Policijos choras, Tauragės krašto Braškinis choras su Donalda Meiželyte priešakyje, Panevėžio „Indigo“ choras su generolu Vytautu Matuzu, Anatolijaus Oleiniko vadovaujamas Druskininkų Deimantinis choras, „ŠarkA“ ir Vilniaus Šachmatinis choras, Kauno Studentiškasis choras su „16 Hz“ ir Stanislavo Stavickio-Stano vadovaujamas benamių choras „Spindulys“, tapęs didžiausia projekto sensacija. 

Būtent benamių choras pelnė visas televizijos žiūrovų ir vertinimo komisijos simpatijas.

„Mes sukūrėme Šiaulių magiškąjį chorą. Pavadinimas kilo nuo žodžio „magė“. Mes visi kažkada dirbę toje srityje. Atrankos neperėjome, nes į salę net neįleido“, – skundėsi Saulėną vaidinantis Mindaugas Stasiulis.

Jis buvo vienas iš vertinimo komisijos narių. Prieš prisijungdamas prie kolegų Saulėnas dar atliko perdarytą Pitbullio dainą „Don't Stop The Party“.

Taip pat vertinimo komisijos kėdėse įsitaisė „Rondo“ lyderis Aleksandras Ivanauskas-Fara ir operos solistė Kristina Zmailaitė. Prie jų prisijungė kviestinis komisijos narys dirigentas ir kompozitorius Aleksandras Šimelis.

Pirmieji savo jėgas išbandė V. Genytės vadovaujamas Policijos choras. Jį Saulėnas praminė „bananų“ choru. Štai K. Zmailaitė patarė scenoje nesielgti taip, kaip darbe. Šou metu nereikėtų susikaustyti, parodyti griežtą discipliną. Policijos choras surinko 38 vertinimo komisijos balsus.

„Nuo šios dienos Vaida Genytė galės vairuotojo pažymėjimą pamiršti namuose. Jai nieko nebus“, – juokėsi Fara.

Vėliau ant scenos užlipo Tauragės krašto „Braškinis“ choras su D. Meiželyte priešakyje. Jie atliko Donaldos dainą „Linksmas gyvenimas“.

V. Šapranauskui ir Saulėnui choro pasirodymas nebuvo įdomus. Tiksliau už jį įdomiau jiems buvo šeštadienį vykusios Andriaus Šedžiaus ir Monikos Kvietkutės vestuvės, kuriose Donalda dalyvavo.

„Dainoje turi būti vystymasis, negali visa daina nuskambėti vienodai“, – kritikuodama Kristina Zmailaitė sugrąžino visus į šou.

Donaldos choras surinko 35 vertinimo komisijos balsus.

Tretieji pasirodė Panevėžio „Indigo“ choras, vadovaujamas V. Matuzo. Prie vežimėlio prikaustytas atlikėjas pažadėjo, kad jei jo choras laimėtų projektą, pinigus skirtų Panevėžio ligoninės Vaikų ortopedijos skyriui. „Indigo“ choras atliko Puff Daddy kūrinį „I'll Be Missing You“.    

„Tai buvo pirmasis choras, kuris parodė konkursinį numerį. Labai įdomi, įvairi aranžuotė. Labai subtiliai pasirodė generolas, jis neužgožė kitų. Džiaugiuosi, kad jūs einate į kitą lygį“, – gyrė K. Zmailaitė.

Jai antrino A. Ivanauskas. Jis choro pasirodymą apibūdino trumai: „Vov!“ V. Matuzo chorui vertinimo komisija skyrė visus 40 balų.

Po jų ant scenos žengė Druskininkų Deimantinis choras su A. Oleiniku priešakyje. Jie atliko Anatolijų išgarsinusią dainą „Nežinau kodėl“. Kūrinio atlikimas nesužavėjo vertinimo komisijos.

„Tai buvo linksma, bet priminė estradinį pasirodymą. Visas choras neturi dainuoti viena melodija. Jei taip ir toliau, jums sunku bus dainuoti „Chorų karuose“, – sakė A. Šimelis.

Choras surinko 35 balus.

„ŠarkA“ ir Šachmatinis Vilniaus choras atliko Rihannos hitą „Diamonds“. Teatralizuotas pasirodymas sužavėjo visą vertinimo komisiją, prieš tai į juos žvelgusius gana skeptiškai.

„Nustebinote ir „Chorų karų“ kartelę pakėlėte dar aukščiau. Siūlau būti nebe šarkomis, o lakštingalomis“, – šypsojosi A. Ivanauskas.

Vilniaus chorui vertinimo komisija skyrė maksimalų balų skaičių – 40.

Didžiausią atsakomybę jautė Kauno Studentiškas choras su „16 Hz“ priešakyje. Kauno miesto chorai šį muzikinį projektą laimėjo visus tris sezonus. Iš jų aukštos klasės pasirodymų tikimasi ir šįkart. Studentiškas choras atliko „16 Hz“ kūrinį „Tau mano mintys“.

Komisija pastebėjo, kad pasirodymas buvo labai panašus į praėjusių metų Kauno choro pasirodymus. K. Zmailaitė jiems palinkėjo ieškoti ne tik naujų dainų aranžuočių, bet kitokių judesių.

Kauno Studentiškas choras surinko 36 vertinimo komisijos balus.

Paskutinysis pasirodė Stano su benamių choru „Spindulys“. Visus žmones S. Stavickis susirado nakvynės namuose ar tiesiog gatvėje. Tarp choro narių – buvęs „Hiperbolės“ gitaristas.

„Ne tas benamis, kuris namų neturi, o tas, kurio širdis tuščia“, – pasirodymo pradžioje ištarė Stanislavas.

Choras „Spindulys“ atliko dainą apie negęstančią viltį. Jiems padėjo Vilija Pilibaitytė-Mia. Po pasirodymo visa salė plojo atsistojusi, o Katažinos Nemycko skruostais riedėjo ašaros. Choristams taip pat nelabai pavyko sutramdyti emocijas, ašaros suspindo ne vieno benamio akyse.

„Sunku kalbėti. Jūs mus pavergėte. Negaliu nieko pasakyti... Jūs skambėjote fantastiškai. Jūs palietėte mūsų širdis. Vienu momentu aš vos nenubraukiau ašaros“, – prisipažino A. Šimelis.

Visi vertinimo komisijos nariai, išskyrus K. Zmailaitę, šiam chorui skyrė maksimalius balus. Iš viso komisijas chorui „Spindulys“ skyrė 39 balus. Balsavimas „Chorų karuose“ nemokamas, tačiau balsuoti galima tik skambinant, o ne siunčiant trumpąsias žinutes. Iš vieno telefono numerio už vieną chorą galima atiduoti tik vieną balsą.

„Chorų karų“ premjeroje dainavo ne tik naujieji ketvirtojo projekto sezono dalyviai, bet ir pamilti praėjusių metų nugalėtojai – Kauno rajono Božolė choras kartu su A. Ivanausku.

Įprastai televizijos projektų pradžioje žiūrovai balsuoja vangiai. Vis dėlto šį kartą ši taisyklė buvo sulaužyta. Žiūrovai atidavė daugiau nei 100 tūkst. balsų.

Pirmą vietą žiūrovai skyrė Stano vadovaujamam benamių chorui „Spindulys“. Antroje vietoje atsidūręs Kauno Studentų choras su „16 Hz“ atsiliko kone dvigubu taškų skaičiumi. Tiesa, laidai įpusėjus benamių choras buvo paskutinėje vietoje. Situacija kardinaliai pasikeitė po jų pasirodymo.

Štai šeštoje vietoje, pagal žiūrovus, atsidūrė grupės „ŠarkA“ vadovaujamas Vilniaus Šachmatinis choras, o septintoje – Anatolijaus vedamas Deimantinis Druskininkų choras.

Susumavus komisijos ir žiūrovų balsus pirmoji ir septintoji vietos išliko tokios pat.

Šį kartą nė vienas choras nepaliko projekto. Lemiamas pasirodymas įvyks kitą savaitę, kai bus sumuojami dviejų laidų rezultatai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.