A. Tapinas „Tautos aikštėje” kurstys pašnekovų aistras ir tramdys jų emocijas

Teisėsaugos pareigūnams tenka atremti kritikos smūgius. Apie juos ir apie pasitikėjimą policija bus diskutuojama „Tautos aikštėje” (LRT televizija).

Daugiau nuotraukų (1)

Vykintė Budrytė ("Lietuvos rytas")

Feb 28, 2013, 10:00 AM, atnaujinta Mar 10, 2018, 10:06 PM

Seimo narys Naglis Puteikis pyksta, kad policijos pareigūnai nesuėmė studentų iš Azerbaidžano, esą sužalojusių jo žmoną ir dvylikametę dukterį. Įtariama, kad iš Vilniuje esančio viešbučio „Green” devinto aukšto paleista stiklinė sudaužė stogelį virš įėjimo, o šukės sužeidė politiko šeimos nares.

O režisierė Inesa Kurklietytė piktinasi kratomis, kurios buvo atliekamos jos namuose. Šįvakar N.Puteikis ir I.Kurklietytė turėtų dalyvauti Andriaus Tapino vedamoje tiesioginėje debatų laidoje „Tautos aikštė”.

– Ką dar pakvietėte į laidą? – pasiteiravau A.Tapino.

– Žadėjo atvykti policijos generalinio komisaro pavaduotojas Renatas Požėla, Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Valentinas Stundys, Mykolo Romerio universiteto atstovas, vienas vidaus reikalų viceministrų.

– Atrodo, kad laukia aštri diskusija. Susidaro įspūdis, kad įplieksti ginčų jums nė nereikia – jie kyla savaime.

– Iš tikrųjų mano vaidmuo debatuose yra ne provokuoti, o suvaldyti studijos svečius. Kiek įmanoma, siekiu parodyti, kad esu nešališkas. Vieną minutę žiūrovams gali pasirodyti, kad palaikau vieną pusę, kitai pateikdamas aštresnį klausimą. Bet netrukus jau galiu atrodyti priešiškas kitai pusei.

Pasitaiko, kad po laidos sulaukiu pastabų dėl šališkumo iš abiejų pusių vienu metu.

– Kokioje laidoje virė aršiausios diskusijos?

– Daugiausia šurmulio buvo laidoje apie lietuvių ir lenkų santykius. Diskusijos dalyviai taip įsiaudrino, kad nė pats savęs nebegirdėjau. Tuomet pirmąkart teko pakelti balso toną trečdaliu oktavos: „Ponai, atminkite, kur jūs esate!” Visi sukluso ir galėjome tęsti pokalbį.

Ta laida buvo aštresnė net už laidas apie Garliavos bylą ar gėjų teises.

– Bet aštrios diskusijos verda ne kiekvienoje laidoje?

– Yra buvę ir ramesnių laidų. Paprastai mažiausiai jaudulio kelia ekonominės ir socialinės temos, pavyzdžiui, nedarbas arba kontrabanda. Tuomet abi pusės nėra visiškai priešiškos ir pasitaiko, kad tas pats žmogus iš dalies pritaria ir vienai, ir kitai nuomonei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.