Auksiniais kiaušiniais sumušę televizijos grandai šv. Velykas ragino švęsti kitaip

Kiekviena balandžio 1-oji neapsieina be tradicinių „Auksinių svogūnų“ apdovanojimų, tačiau panašu, kad šiemet, su antrąja Velykų diena sutampanti Melagių diena televizijos žiūrovams pateiks dar daugiau staigmenų. „Auksiniai kiaušiniai“ – taip vadinsis naujieji Lietuvos politikams skirti LNK apdovanojimai. „Šiemet trečią kartą nuo Kristaus gimimo Velykos sutampa su balandžio 1-ąja. Šia proga nusprendėme, kad geriausias simbolis galėtų būti auksinis kiaušinis“, – sakė H. Mackevičius.

Balandžio 1-ąją LNK televizija politikus apdovanos „Auksiniais kiaušiniais“.<br>T. Bauras
Balandžio 1-ąją LNK televizija politikus apdovanos „Auksiniais kiaušiniais“.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Mar 1, 2013, 11:02 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 6:58 PM

Penki televizijos grandai, tarp kurių – Laurynas Šeškus, Vytautas Šerėnas, Gintaras Ruplėnas, Edmundas Jakilaitis ir Haroldas Mackevičius, padės prisiminti visas kurioziškiausias ir nepatogiausias politinio gyvenimo situacijas ir labiausiais nusipelniusius asmenis apdovanos „Auksiniais kiaušiniais“. Jie taip pat sės prie komisijos stalelio ir spręs, kas vertas ryškiausio metų kiaušinio.

E. Jakilaitis pažadėjo, kad ceremonijoje bus ir „specialių“ kiaušinių. „Išskirsime kelias nominacijas, kuriose balsuoti galės visi Seimo nariai. Balsavimas bus slaptas, o nugalėtojai renkami valdžios dauguma. Kiekvienas Seimo narys galės nuspręsti, kurį kolegą apdovanoti“, – pasakojo jis. Klausimai parlamentarams bus išsiųsti elektroniniu paštu, tačiau organizatoriai patikino, kad balsavimas bus griežtai anonimiškas.

Iš viso „Forum Palace“ balandžio 1-ąją vyksiančiame renginyje bus įteikta apie dešimt kiaušinių. „Išdalinsime visą dėžutę. Kartais joje būna ne dešimt, o dvylika kiaušinių, todėl gali būti, kad turėsime ir šiek tiek daugiau nominacijų“, – sakė laidos kūrėjai. Tiesa, kokios jos, kol kas dar neaišku. Organizatoriai tikina joms apgalvoti turintys dar visą mėnesį, todėl laiko apsvarstyti tikrai užteks. „Esame kelias sugalvoję, tačiau neišduosime. Per mėnesį dar ir politikai gali spėti visko prisidirbti, todėl sunku kažką iš anksto prognozuoti“, – juokėsi E. Jakilaitis.

Penki ilgametę darbo televizijoje patirtį turintys vyrai susijungė ne šiaip sau. Pasak prodiuserio L. Šeškaus, nors politikai Lietuvoje – tie patys, jie gyvena dvejuose skirtinguose pasauliuose, kuriuos kuria „Dviračio šou“ personažai ir E. Jakilatis, „TV Play“. „Bus labai įdomu pažiūrėti, kaip balandžio 1-ąją tie du skirtingi pasauliai susidurs. Manau, projektas bus vertas nacionalinių apdovanojimų“, – juokėsi jis.

Linksmai nusiteikę komisijos nariai patikino, kad nuspręsti, kas bus vakaro vedėjas – nelengva. Galiausiai vienas jų pasiūlė: „Muškite kiaušiniais!“ Pasiėmę į rankas po kietai virtą auksinį kiaušinį jie sudaužė jais tarsi per Velykas. Po įtemptos kovos galiausiai paaiškėjo, kad E. Jakilaičio kiaušinis – stipriausias. Todėl, pagal pačių jų susikurtas taisykles, jis ir turėtų tapti pagrindiniu sveiko sarkazmo ir subtilaus humoro politikams negailinčio vakaro vedėju.

Renginio organizatoriai skatino įsijungti televizorių ir paminėti šv. Velykas kitaip: linksmiau, smagiau ir įdomiau. Pristatę būsimą renginį vyrai stojo prie puodų: plakė kiaušinius, smulkino svogūnus, pjaustė kumpį. V. Šerėnas užsirišo prijuostę ir suskubo kepti savo firminės kiaušinienės, kuria vėliau pavaišino visus susirinkusiuosius.

Kiekvienas televizijos žiūrovas gali prisidėti prie nominacijų teikimo. LNK kviečia kiekvieną išsakyti savo nuomonę ir e. paštu: auksiniaikiausiniai@lnk.lt parašyti, kas ir už ką turėtų būti apdovanotas „Auksiniu kiaušiniu“. Geriausių atsakymų autoriai bus apdovanoti kvietimais į balandžio 1-ąją „Forum Palace“ vyksiantį renginį.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.