Paaiškėjo pirmosios realybės šou „Paslapčių namai“ dalyvių paslaptys

Gariūnų parko verslo centras pagaliau atvėrė ilgai laukto TV3 realybės šou „Paslapčių namai“ duris. Į naujai įrengtą, 800 kv. metrų ploto, namą šeštadienio vakarą atsikraustė penkiolika paslaptingo ir intriguojančio projekto dalyvių.

Gariūnų verslo centre apsigyveno penkiolika "Paslapčių namų" dalyvių.<br>V. Ščiavinskas
Gariūnų verslo centre apsigyveno penkiolika "Paslapčių namų" dalyvių.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

2013-03-03 23:50, atnaujinta 2018-03-10 16:47

Trys mėnesiai be kompiuterio, interneto, telefono, net muzikos ar knygos rankose – tokios projekto rengėjų sąlygos neišgąsdino realybės šou vedėjų Agnės Grigaliūnienės ir Marijaus Mikutavičiaus „visiškais bepročiais“ išvadintų dalyvių. Pasiryžę atsiriboti nuo kasdienio gyvenimo jie net neabejoję sutiko užsirakinti nuo išorinio pasaulio po devyniais užraktais.

Dar iki prasidedant projektui, „Paslapčių namuose“ bandė apsigyventi keli savanoriai. Parą laiko jie galėjo išbandyti visus namo privalumus ir įvertinti būsimiems gyventojams suteiktas sąlygas. Tačiau paklausti, ar norėtų čia pasilikti trims mėnesiams, dauguma jų kategoriškai purtė galvas – tikrai ne.

Iki pat paskutinės realybės šou pristatymo akimirkos, projekto kūrėjai tarsi prisėmę burnas vandens tylėjo. Jokių detalių, jokių smulkmenų - niekas nebuvo išduota iš anksto. Net dalyvių vardai - viskas buvo kruopščiai slepiama. Tačiau galiausiai smalsiems televizijos žiūrovams laidos vedėjai parodė projekto dalyvių veidus.

Penkiolika "Paslapčių namų" gyventojų į Gariūnų verslo parką atvyko prabangiu limuzinu. Raudonas kilimas, blyksinčios fotografų kameros ir tiesioginė akistata su televizijos žiūrovais. Ne kiekvienas jų buvo pratęs prie tokio žvaigždžių gyvenimo.

Po vieną į naujuosius namus atvežti dalyviai savo konkurentus galėjo pamatyti tik peržengę paslaptingojo buto slenkstį.

Pirmoji „Paslapčių namų“ gyventoja - „Mis Lietuva“ dalyvė Laura. Teisę Mykolo Romerio universitete studijuojanti mergina visai Lietuvai pažadėjo įrodyti, kad gražios merginos nėra kvailos ir tuščios. Laisvalaikiu Laura dirba modeliu ir tikina, kad į projektą atėjo žaisti, o ne kurti strategijų.

Antrasis dalyvis – savimi pasitikintis 23-ejų Gintautas. Aromatinius masažus dievinantis vaikinas jau vos išlipęs iš automobilio akivaizdžiai jautėsi drąsiai ir užtikrintai, ir net pažadėjo jam patikusiems dalyviams padaryti masažą. "Balso" palieptas, Gintautas jau spėjo apsilankyti „Išpažinties kambaryje", kuriame jis gavo pirmąją savo slaptą užduotį: jis ir Laura šiame projekte turės elgtis taip, tarsi jie būtų pora.

Dar viena dalyvė – Gintauto bendraamžė šviesiaplaukė Karolina. Pristatydama save ji juokėsi, kad negali gyventi tik be vieno dalyko – šokolado. Tačiau dar net nespėjusi apšilti padų, ji taip pat gavo "balso" paliepimą. Karolina turėjo supykdyti to paties „balso“ suporuotus Laurą ir Gintautą. Jei ji neįvykdys savosios užduoties, bus atitinkamai nubausta.

29-erių teisininkė Jolita čia atėjo įrodyti, kad juristai nėra nuobodūs snobai. Laisvalaikiu dainuojanti moteris patikino, kad tokios paslapties, kaip jos, neturi niekas Lietuvoje, tačiau kokia ji - kol kas neišdavė. Dėl dalyvavimo projekte moteris nusprendė kurį laiką pailsėti nuo darbo ir išėjo atostogų. „Galiu tai sau leisti. Esu tikra, kad laimėsiu ir pasiimsiu visus pinigus“, – sakė ji.

Dar vienas realybės šou dalyvis – 20-etis Vytautas. Gelbėtoju dirbantis klaipėdietis prisipažino, kad labiau už viską gyvenime jis norėtų tapti televizijos laidų vedėju, o jo dalyvavimas šiame projekte yra tarsi pirmas žingsnelis link to. Bene jauniausias realybės šou dalyvis taip pat svajoja, kad laikui bėgant jam pavyks užsitarnauti „Svajonių jaunikio“ vardą ir populiarumu pralenkti net M. Mikutavičių.

Daugelį nustebino prie projekto dalyvių prisijungusi mulatė Avgustina. "Aš ne Augustina, o Avgustina", - šią frazę merginai tenka kartoti begales kartų, kai pasakiusi savo vardą ji supranta, kad aplinkiniai jį įsiminė visai ne taip, kaip reikėtų.

Egzotiškos išvaizdos lietuvė neslėpė, kad klausimo, ar ji tikrai ne iš užsienio atvykusi viešnia, sulaukia nuolat. „Galiu patikinti, kad mano pase įrašyta, jog esu lietuvė“, - šypsodamasi sakė puikiai gimtąja kalba šnekanti mergina. Vos įžengusi į „Paslapčių namus“ ji jau išgirdo ir pirmąsias konkurentų replikas dėl savo išvaizdos - drauge gyvenančios merginos negalėjo atsistebėti itin aukštais Avgustinos batelių kulnais.

Princu Šiauliuose vadinamas Valdas – 24 metų renginių vedėjas. Tokią pravardę jis gavo dėl to, kad labai mėgsta baltą spalvą, dažnai renkasi šviesius drabužius, visuomet yra pasitempęs, stengiasi gerai atrodyti. „Esu jaunas, gražus, bendraujantis, – taip save pristato vaikinas. – Būsiu tas žmogus, kuris nieko nepuola, o kantriai stebi. Reikia mokėti prisitaikyti.“ Panašu, kad jei ne "princo", tai "stebėtojo" vaidmenį jis tikrai užsitarnaus. Ir ne tik todėl, kad, kaip pats sako, jis mėgsta į viską žiūrėti i šalies. Žengdamas pro „Paslapčių namų“ duris vaikinas sutriko. Nervingai kandžiodamas lūpą jis kelias minutes nedrįso nusverti rankenos ir tai padarė tik po „balso“ paraginimo įeiti vidun.

Dar viena žavi šviesiaplaukė - 27-erių Indrė. Septynerius metus ji praleido Anglijoje, jai teko dirbti fabrike, kazino, išbandyti padavėjos darbą. Optimistiškai nusiteikusi mergina užsiminė, kad ji – bendrauti mėgstanti pleputė, todėl su kitais susidraugauti jai turėtų nebūti sunku.

Kolektyvą papildė ir gražus, mandagus ir pasitikintis savimi dalyvis Šarūnas. Aktoryste užsiimantis vaikinas sakė besidžiaugiantis, kad jį televizoriaus ekrane galės stebėti močiutė.

Susidoroti su užduotimis ir konkurentų paslaptis projekte bandys įminti itin gerai neurolingvistinį programavimą išmananti Viktorija. Stipraus charakterio mergina žada pateikti žmonėms nemažai staigmenų. M. Mikutavičius Viktoriją pavadino gražią, tačiau paslaptinga ir žodžio kišenėje neieškančia dalyve.

Dar vienas gyventojas - Domas. Šiuo metu vaikinas niekur nedirba, todėl apsispręsti dalyvauti realybės šou ar ne jam nebuvo sudėtinga. Kaip pats sako, jis vis tiek neturi ką prarasti, o ir laimėti pinigai jam visai nepamaišytų. Domas viliasi ateityje išgarsėti, todėl mano, kad šmėžavimas televizijos ekrane ir šou „Paslapčių namai“ tam yra kuo puikiausia vieta. „Esu stiprus konkurentas – galiu įkąsti bet kam“, – paslaptingai šypsodamasis teigė jis.

Bene labiausiai daugelį nustebino grupės „4 Roses“ narės Diletos prisijungimas prie realybės šou. Mergina į „Paslapčių namus“ buvo pakviesta vidury koncerto, kai ji dainavo drauge su grupės merginomis. Niekam apie savo planus ir ketinimus neprasitarusi Dileta tikino, kad moka saugoti paslaptis, todėl projekte pasiryžo dalyvauti per daug negalvodama. Šis jos žingsnis buvo tikra staigmena kitoms grupės narėms. Artimiausiu metu „4 Roses“ grafike nusimato ne vienas koncertas, todėl likusioms trims merginoms teks pasukti galvas, kaip išsisukti be balsingosios kolegės.

Portalas lrytas.lt primena, kad žaidimo esmė remiasi tuo, kad kiekvienas projekto dalyvis su savimi į namus atsineša po kokią nors intriguojančią paslaptį, tačiau jos išduoti negali absoliučiai niekam. Už savo paslaptį jie gauna po 5 tūkst. litų. Kiekvieno gyventojo užduotis – išsiaiškinti konkurento paslaptį, tačiau niekam neatskleisti savosios. Žmogus, išaiškinęs paslaptį – pasiima savo aukos pinigus. Tačiau, jeigu spėjimas neteisingas, auka tampa pats spėjantysis. Tuomet jo pinigai atitenka priešininkui.

Didžiulėse patalpose įrengti visi namuose reikalingi kambariai. Čia yra didžiulė svetainė, erdvi virtuvė, du miegamieji kambariai, stikline siena atitverti dušai, sūkurinė vonia, specialios erdvės, skirtos rūkymui ir pasikalbėjimui. Kamerų dalyviai neišvengs net apsilankę tualete, tačiau iš ten transliacijos nebus rodomos. Pasak projekto kūrėjų, ši patalpa stebima tik dėl saugumo, kad niekas nesugalvotų persipjauti venų.

Realybės šou prodiuseris Saulius Urbonavičius-Samas išdavė, kad „Paslapčių namuose“ yra įrengta be galo daug įvairiausių slaptų tunelių. „Pats butas – kaip butas, tačiau čia – itin daug techninės įrangos. Todėl galiu drąsiai teigti, kad per mėnesį kone sukūrėme atskirą televizijos kanalą: su visa įranga, su visomis transliacijos galimybėmis, su pilna komanda. Bereiktų išsiimti licenziją“, – sakė jis.

Kūrybinė komanda tiki, kad projektas sudomins didelę dalį Lietuvos gyventojų. Pasak jų, kiekvienam įdomu pažiūrėti į kitų gyvenimo dramas pro rakto skylutę. „Gyventojai sukuria tikrą mini serialą – tai yra šimtą kartų įdomiau, nei žiūrėti įprastą televizijos laidą“, – mintimis dalinosi S. Urbonavičius-Samas ir pridūrė, kad kiekvienas dalyvis žiūrovui tampa savotišku naminiu gyvūnėliu – juo reikia rūpintis, pasidomėti, kaip jis gyvena, jį palaikyti.

Sekite pramogines naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.