Kirpėjas R. Danilevičius su siaubu prisimena 5 metus, praleistus vaikų globos namuose

„Prekyba vaikų ašaromis“, - taip skandalus po kiekvieno incidento vaikų namuose įvertins viešųjų ryšių ekspertas K. Taukačikas. Pasak jo, politikai bando išpešti naudos ne vaikams, o visų pirma sau.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-03-13 11:40, atnaujinta 2018-03-10 02:50

„Prekyba vaikų ašaromis“, - taip skandalus po kiekvieno incidento vaikų namuose įvertins viešųjų ryšių ekspertas K. Taukačikas. Pasak jo, politikai bando išpešti naudos ne vaikams, o visų pirma sau.

LNK laidoje „Diagnozė.Valdžia“ dalyvaus tie, nuo kurių sprendimų priklausė ar tebepriklauso, ar vaikų globos namai Lietuvoje kada nors atsikratys kalėjimo įpročių.

Iki 200 vaikų po vienu stogu ir nemenkos sumos jų išlaikymui – ar tokia tvarka naudinga valdiškiems globos namams?

Žinomas sostinės kirpėjas stilistas R. Danilevičius su siaubu prisimena 5 metus, praleistus vaikų globos namuose. „Už nepaklusnumą ar nusižengimą - į rūsį, ir man niekas neįrodys, kad vaikų namuose viskas gerai“, - į politikų kalbas sureaguos R. Danilevičius. Buvusi Vaiko teisių apsaugos kontrolierė, o dabar Seimo narė R. Šalaševičiūtė sako, kad buvusi valdančioji dauguma ir vyriausybė ignoravo jos siūlymus. Buvusi pareigūnė tikina per savo kadenciją vaikų namuose radusi ir tramdomųjų marškinių, ir karcerius.

„Tai būdavo viešųjų ryšių akcijos“, – požiūrį į R. Šalaševičiūtės vadovautos įstaigos darbą dėstys įtakingas konservatorius, buvęs socialinės apsaugos ministras R. Dagys.

Kokių kaltinimų laidoje dar išgirs R. Šalaševičiūtė? Už ką buvusi Vaiko teisių apsaugos kontrolierė pagrasino paduoti į teismą vieną iš laidos dalyvių?

Ar buvęs ministras R.Dagys pažadės sumokėti solidžią sumą, kurią valstybė prarado dėl vieno jo sprendimo?

Laidoje taip pat dalyvaus Seimo narys M. Zasčiurinskas, Kauno klinikų gydytojas L. Labanauskas, kurio kolegos prižiūri septynmetę iš Ventos globos namų, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos pareigūnė V. Toleikienė, tyrusi padėtį Ventos globos namuose, nepagrįstų medikų kaltinimų neįgalaus vaiko nepriežiūra anksčiau sulaukusi A. Stančikienė, kurios įsteigtas fondas dabar padeda šeimos su neįgaliais vaikais.

Laida „Diagnozė: Valdžia“ šį trečiadienį per LNK su Rasa Tapiniene.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.