Premjera per „Viasat Nature“ - „Gamtos stebuklai“

Balandžio mėnesį įsijunkite kanalą „Viasat Nature“, kai bus rodomas Davido Attenborougho serialas „Gamtos stebuklai“, kuriame įamžinti kai kurie kvapą gniaužiantys mūsų planetos gamtos reiškiniai. Taip pat galėsite stebėti, kaip juos išgyvena gyvūnai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 15, 2013, 9:41 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 11:16 PM

Šiame unikaliame seriale pasitelkiama didinga „Žemės planeta“ kinematografija ir emocionaliai, iš labai arti it dienoraštyje perteikiamas gyvūnijos gyvenimas, pasakojama apie pasaulio klimato reiškinių, keičiančių ištisus kraštovaizdžius, įtraukiančių tūkstančius gyvūnų ir nulemiančių jų lemtį, poveikį.

Jeigu seriale „Žemės planeta“ galėjote išvysti globalų vaizdą, tai „Gamtos stebuklai“ labai išsamiai ir iš arti fiksuojami patys dramatiškiausi ir didingiausi pasaulio gyvūnijos reginiai, tiriamos intymios į tų reiškinių sūkurį pakliuvusių gyvūnų istorijos. Pradedant nuo potvynio Okavango deltoje, Afrikoje, didžiojo arktinės vasaros atodrėkio iki kasmet gausaus planktono žydėjimo šiaurinėje Ramiojo vandenyno dalyje – kiekvienoje iš šešių serijų pasakojama vis apie kitą reiškinį, vykstantį pačiose įspūdingiausiose pasaulio vietovėse.

Pagrindiniai veikėjai – lokio grizlio jaunikliai, pasirodantys iš savo guolio sniegu padengtuose kalnuose; dramblio jauniklis, mėginantis išgyventi sausrą ir liūto išpuolį kuprotieji banginiai, medžiojantys visu būriu, didžiausias pasaulyje delfinų sambūris ir rykliai, besibūriuojantys Pietų Afrikos pakrantėje. Visame pasaulyje pripažinta D. Attenborougho komanda vėl naudojasi sudėtingomis technologijomis, įskaitant didelės raiškos kameras, moderniausią aviacinį, povandeninį ir ypač lėtą filmavimą, kad itin tiksliai užfiksuotų kai kuriuos mūsų pamėgtus gyvūnus, kovojančius už išlikimą.

Žemė keičiasi nepaprastai greitai, todėl privalome įamžinti tuos kvapą gniaužiančius gamtos reiškinius. Šiame seriale D. Attenboroughas, galima sakyti, matuoja planetos pulsą. Nepraleiskite šios akimirkos!

„Gamtos stebuklai“ – balandžio 27–birželio 1 d., kiekvieną šeštadienį 21 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.