„Lietuvos ryto TV“ eteryje - kraują stingdantis serialas „Praeities šešėliai“

Londono policijai narpliojant nužudymus paaiškėja, kad jie susiję su daugiau nei prieš 100 metų šiame mieste siautėjusiu žudiku maniaku Džeku Skerdiku. Apie tai pasakoja serialas „Praeities šešėliai“, kurį kovo 16-ąją pradėjo rodyti „Lietuvos ryto“ TV.

Daugiau nuotraukų (1)

Vykintė Budrytė ("Lietuvos rytas")

Mar 17, 2013, 1:38 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 8:23 PM

Detektyvas — mistikos ir juodojo humoro derinys, kuriame vaidina puikių aktorių komanda.

Taip galima apibūdinti serialą „Praeities šešėliai“ ("Whitechapel"), kuris Didžiojoje Britanijoje prie ekranų buvo prikaustęs net trečdalį TV žiūrovų.

Taip pat reikėtų pridurti, kad jis aštrus, kupinas įtampos, su tikroviškomis, baimę keliančiomis scenomis. Ir dar — rodomi tokie klaikūs įkalčiai, kad juos stebint geriau nevalgyti.

Košmaras kartojasi

Pirmame serialo „Praeities šešėliai“ sezone pasakojama apie kruvinus nusikaltimus, įvykdytus Londono gatvėse.

Pradeda aiškėti, kad jie susiję su XIX amžiaus pabaigoje rytų Londono Vaitčapelio rajone įvykdytais šiurpiais nusikaltimais. Būtent ten nuo 1888 m. balandžio 3 d. iki 1891 m. vasario 13 d. buvo nužudyta vienuolika moterų.

Žmogžudystės taip ir nebuvo išaiškintos, tačiau tyrėjai surinko daug įrodymų, kad moterys tapo itin žiauraus žudiko maniako, pravardžiuojamo Džeku Skerdiku, aukomis. Regis, košmaras kartojasi.

Kolegos ima šaipytis

Kai Vaitčapelio rajone randama kraupiai nužudyta moteris, į nusikaltimo vietą sulekia būrys policininkų. Tyrimui vadovauti patikėta Džozefui Čandleriui (aktorius Rupertas Penry-Jonesas). Jis — jaunas, visiškai nepatyręs, bet perspektyvus policininkas. Tai pirmoji Džozefo byla.

Šalia patyrusių policijos vilkų jis atrodo tarsi neapsiplunksnavęs viščiukas.

Į įvykio vietą Džozefas atvyksta tarsi į vakarėlį — pasipuošęs juodu kostiumu, pasitempęs. Dėl to kolegos iš jo atvirai šaiposi.

Tačiau jaunasis vadovas visiškai nesutrinka. Atvirkščiai — su panieka nužvelgia pavaldinius ir ima priekaištauti dėl netvarkingos išvaizdos, netinkamų manierų bei dėl per menkų pastangų dirbti.

Šilto ir šalto matęs, šiurkščiu elgesiu garsėjantis seržantas Rėjus Milesas (aktorius Philipas Davisas), besirengiantis išeiti į pensiją, jaunajam kolegai liepia trauktis iš kelio ir priduria, kad šis nieko nenutuokia apie tikrąjį policijos darbą.

Tikslas — perprasti mintis

Čandleris iškart tampa nemėgstamas, tačiau bando taisyti situaciją. Juk bylą tirti reikia, juo labiau kad žmogžudysčių vis daugėja. Prie tyrėjų komandos prisideda talentingas, tačiau egscentriškas istorinių nusikaltimų ekspertas Edvardas Buchanas (aktorius Steve’as Pembertonas).

Jis visą gyvenimą paskyrė Džeko Skerdiko veiksmų, nusikaltimų detalių, motyvų ir mąstysenos analizei. Edvardas pasiūlo savo teoriją — Londoną šiurpinančių žmogžudysčių kaltininkas mėgdžioja XIX a. pabaigoje siautėjusį maniaką.

Čandleriui tuo reikia įtikinti patyrusius kolegas ir perprasti žudiko maniako mintis.

Autentiška aplinka

Serialą “Praeities šešėliai” kūrė garsus britų režisierius S.J .Clarksonas (“Deksteris”, “Herojai”, “EastEnders”, “Bjaurioji Betė”).

Dauguma lauke vykstančių epizodų buvo filmuojami rytinėje Londono dalyje. Scenos, kurių veiksmas vyksta pastatuose, buvo filmuojamos šiauriniame Londone. Čia buvusiame savivaldybės pastate buvo įrengta serialo policijos nuovada.

Kai kurios scenos nufilmuotos tose pačiose akmenimis grįstose gatvelėse, kuriose prieš 120 metų savo aukų tykodavo Džekas Skerdikas. Tad žiūrovai išvys autentišką aplinką.

Kai kurių serialo veikėjų vardai taip pat susiję su senąja byla.

Daugiausia scenų nufilmuota naktį.

Seriale vieną pagrindinių vaidmenų turėjo atlikti apkūnus britų aktorius Dave’as Atkinsas, tačiau prieš pat filmavimą mirė nuo širdies smūgio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.