Veidu ant šukių atsigulęs J. Poškaitis: „To nepadaryčiau, jei netikėčiau dvasios galia”

Ketvirtadienio vakarą LNK laidos „Valanda su Rūta” žiūrovai įsitikins, kokios beribės yra žmogaus fizinės ir dvasinės jėgos.

J. Poškaitis LNK laidoje pademonstruos, kad fizinis skausmas jam nebaisus.<br>A. Barzdžius
J. Poškaitis LNK laidoje pademonstruos, kad fizinis skausmas jam nebaisus.<br>A. Barzdžius
Daugiau nuotraukų (1)

Vykintė Budrytė ("Lietuvos rytas")

2013-03-21 10:45, atnaujinta 2018-03-09 14:32

Rytų kovos menų meistras Jordanas Poškaitis studijoje atsigulė veidu ant stiklo šukių ir laidos vedėjai liepė pereiti per jį. Po to jis pakėlė galvą – ant veido nebuvo matyti nė vieno įbrėžimo.

„Aš nepadaryčiau tokių dalykų, jei netikėčiau dvasios galia ir nesitreniruočiau”, – kalbėjo J. Poškaitis.

Daugkartinis Lietuvos, Europos ir pasaulio bušido bei šidokan karatė čempionatų nugalėtojas J.Poškaitis nebijo ir ugnies. Jis susirinkusiųjų akivaizdoje įkišo ranką į liepsną ir net nesumirksėjo. Po to visiems pademonstravo, kad ranka – sveikutėlė.

Laidoje dalyvavęs lakūnas Jurgis Kairys taip pat pasišovė tai išbandyti. Tačiau iš skausmo riktelėjęs greit atitraukė ranką.

„Mano darbe to nereikia, – pratarė lakūnas. – Užtat aš žinau, kur koks varžtas lėktuve turi būti įsuktas.”

Laidoje viešėjęs lenktynininkas Benediktas Vanagas aiškino, kad trasoje negalėtų vadovautis vien šaltu protu. Jis tiki, jog lenktynėse jam padeda ir pasąmonės galia.”

Keistą istoriją laidoje papasakojo žurnalistas Vidas Mačiulis. „Iki to nutikimo buvau materialistas, netikėjau jokiomis dvasios galiomis”, – prisipažino žurnalistas.

Kartą miške jis patyrė sunkią traumą. Šonkaulis pradūrė plautį. Vyras bandė skambinti medikams, tačiau negalėjo paaiškinti, kurioje vietoje jis yra. Kankino siaubingas skausmas, orientuotis buvo sunku.

„Tuomet paskambinau savo draugui bioenergetikui Aleksandrui Sabučiui. Jis sugebėjo kažkokiu būdu perduoti man jėgų ir per atstumą padėjo išeiti iš miško”, – pasakojo V.Mačiulis.

LNK, 19.30 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.