L. Samėnas pažers idėjų Velykų stalui

„Lietuvos ryto” televizija jau kviečia rengtis Velykoms. Nuo šiandien bus rodoma laida „Velykų skanėstai”, kurią ves virtuvės vadovas Linas Samėnas.

L. Samėnas į savo restorano virtuvę šeimininkauti kvies žinomus televizijos žmones ir pristatys lengvai paruošiamus mūsų šalies bei kitų tautų patiekalus.<br>J. Stacevičius
L. Samėnas į savo restorano virtuvę šeimininkauti kvies žinomus televizijos žmones ir pristatys lengvai paruošiamus mūsų šalies bei kitų tautų patiekalus.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Vykintė Budrytė („Lietuvos rytas“)

2013-03-25 09:44, atnaujinta 2018-03-09 09:35

L. Samėnas į savo restorano virtuvę šeimininkauti kvies žinomus televizijos žmones ir pristatys lengvai paruošiamus mūsų šalies bei kitų tautų patiekalus.

Laidos svečiai pasakos apie įdomias šventimo tradicijas savo šeimose ir aiškinsis, kaip Velykos švenčiamos, pavyzdžiui, Argentinoje ar Italijoje, ar ten dažomi kiaušiniai.

Žurnalistas Edmundas Jakilaitis keps itališką duoną tortaną, be kurios neįsivaizduojamas nė vienas Neapolio regione gyvenančios šeimos stalas.

Laidos „Šiandien kimba” kūrėjas Saulius Vigraitis ruoš kažkada Žemaitijoje labai populiarų patiekalą – šiupinį. Velykoms būdavo gaminamas riebus šiupinys su dubenyje kyšančia kiaulės uodega ir galva.

O šiandien kartu su laidos „Padėkime augti” vedėja Laura Imbrasiene L. Samėnas gamins rusų Velykų patiekalą paschą. Tai – varškės desertas su džiovintais vaisiais.

Jis daromas nupjautos piramidės formos, šonuose užrašomos rusiškos raidės CH ir V (rusų kalbos posakio „Kristus prisikėlė” pirmosios raidės. – Red.) ir išbrėžiamas kryžius.

– Ką reikia žinoti ruošiant šį skanėstą? – pasiteiravau L. Samėno.

– Svarbiausia, kad jis būtų gerai atšaldytas ir sustingęs. Todėl geriausia jį pagaminti šventės išvakarėse.

Raidės dėliojamos iš džiovintų vaisių, riešutų arba įvairiaspalvių saldainių. Mes jas darysime iš pistacijų ir spanguolių.

– Be kokio patiekalo neapsieinate per Velykas?

– Su šeima per Velykas važiuojame pas tėvus ir nieko negaminame. Aišku, vežamės žmonos nuspalvintų margučių. Aš pats suvalgau du kiaušinius. Galbūt ateityje stalą ruošime patys.

– Ką gaminsite?

– Iškepsiu didelį ir skanų veršienos kepsnį, jį atšaldysiu ir valgysime su savos gamybos majonezu ir salotų lapais.

Mūsų šeima iš viso labai mažai valgo, tad tokio kepsnio tikriausiai užtektų visai savaitei.

„Lietuvos ryto” TV, 19.45 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.