V. Baublienė: „Jaučiuosi persidirbusi, dažnai norisi viską mesti“

Nuo moderniųjų technologijų iki dietų. Tokios šį vakarą LRT televizijos laidos „Stilius. Namai“, kurią veda Violeta Baublienė, temos.

Daugiau nuotraukų (1)

Erika Zabulėnienė („Lietuvos rytas“)

Mar 27, 2013, 10:05 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 6:34 AM

Prieš šešerius metus Izraelio mokslininkai visą hebrajų kalba parašytą Senojo Testamento tekstą sugebėjo sutalpinti ant 0,5 kvadratinio milimetro pločio paauksuotos titnago plokštės. Tam jie naudojo vadinamąją nanotechnologiją.

Nanotechnologija – darbas su itin mažomis dalelėmis, matuojamomis nanometrais (viena milijardinė metro dalis). Apie tai laidoje pasakos chemijos profesorius Arūnas Armanavičius.

O tų, kurie moderniosiomis technologijomis nesižavi, laukia ir kitos temos.

– Viena jūsų šio vakaro laidos viešnių – dainininkė ir šokėja graikė Lola Sakanis – per dvejus metus neteko 20 kilogramų. Daugybė moterų svajoja apie veiksmingą dietą. Ar nepanorote jos išbandyti? – paklausiau laidos vedėjos V. Baublienės.

– Kūnas yra šventas dalykas, reikia jį tinkamai saugoti ir prižiūrėti.

Tokių drastiškų metodų bandyti nenorėčiau, esu atsargi.

Ši Atėnuose gimusi moteris buvo pratusi prie riebaus ir gausaus maisto, ryškaus skonio ir įmantrių prieskonių, bet kai kurie gyvenimo įvykiai paskatino esminius pokyčius. Dabar Lola vartoja vien asketiškus patiekalus – daržovės ir baltymai sudaro jos mitybos pagrindą.

Vienoje savo laidų esu pasakojusi ir apie žaliavalgystę, kurios idėja man atrodė patraukli, bet vėliau supratau: mūsų klimato sąlygomis šis mitybos būdas nėra pats tinkamiausias.

– Jūs – didmiesčio gyventoja. Kita jūsų laidos herojė architektė Rita Susnienė pakeitė gyvenimo būdą – pabėgo į gamtą. Ar jūs galėtumėte taip pasielgti?

– Dabar jau ir man atrodo, kad galėčiau. Jaučiuosi persidirbusi, dažnai norisi viską mesti ir išlėkti į gamtą. Tik vis vien pasiimčiau kompiuterį, kad nenutrūktų ryšys su pasauliu.

R.Susnienė ne tik gyvena nuošalioje sodyboje, bet ir darbuojasi savo unikaliame darže, kuriame augalai auga natūralioje aplinkoje, veša patys, nustelbdami vieni kitus. Man tų daržų filosofija visiškai svetima. Gyvendama užmiestyje nežinočiau, kaip prasimaitinti.

LRT televizija, 19.40 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.