„ŠarkA“ ir Vilniaus Šachmatiniam chorui Velykų sekmadienis vos netapo lemtingu

Dar vienas sekmadienis ir dar vieni „Chorų karai“. Tačiau šį kartą – neeiliniai. Šventinį Velykų vakarą TV3 televizijos studijoje netrūko staigmenų. Speciali programa, spalvingi choristų pasirodymai ir ypatingas svečias – Lietuvai „Eurovizijos“ konkurse atstovausiantis Andrius Pojavis. Drauge su chorais sudainavęs savo konkursinę dainą „Something“ jis sėdo į komisijos nario kėdę ir ėmėsi vertinti vakaro pasirodymus.

„ŠarkA“ chorvedės Gintarė Valaitytė ir Ieva Stasiulevičiūtė.<br>J. Stacevičius
„ŠarkA“ chorvedės Gintarė Valaitytė ir Ieva Stasiulevičiūtė.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

2013-04-01 02:47, atnaujinta 2018-03-09 01:04

Vakaro vedėja Inga Jankauskaitė ir jai vietoje Vytauto Šapranausko talkinęs komikas Justinas Jankevičius tiek A. Pojaviui, tiek kitiems komisijos nariams pateikė siurprizą – norėdami išsakyti savo nuomonę jie turėjo sutelkti savo vokalinius sugebėjimus ir vietoje įprasto kalbėjimo – dainuoti. Operos solistė Kristina Zmailaitė ir grupės „Rondo“ lyderis Aleksandras Ivanauskas-Fara kaip įmanydami stengėsi balsingai apibūdinti chorų numerius, tuo tarpu šiaulietis Saulėnas virto reperiu.

Pirmasis studiją drebino Kauno Studentiškasis choras su „16 Hz“. Spalvingas ir žaismingas jų numeris nepaliko abejingų, tai įvertino ir komisijos nariai. Muzikalūs jų komentarai priminė žaismingą miuziklą, choras buvo įvertintas aukščiausiais balais.

Legendinę grupės „Antis“ dainą „Zombiai“ atlikęs Vaidos Genytės Policijos choras sulaukė itin daug komisijos narių pagyrų. „Jūs kiekvieną kartą vis labiau tobulėjate, gražu žiūrėti“, – sakė A. Ivanauskas-Fara. Jam pritarė ir K. Zmailaitė. A. Pojavis liko nesupratęs, kodėl dainuodami apie zombius choristai pasipuošė solidžiais frakais. „Man frakas labai gražu. Jūs tikrai puikiai atrodėte“, – sakė jis. Tuo tarpu Saulėnas nusijuokęs išrėžė: „Aš pergalvojau priedainį. Daina galėtų skambėti taip: važiuok, kaip galima lėčiau, pikti kenkėjai budi krūmuos. Jūs gi policininkai.“

Įspūdingą programą gladiatorių tema paruošė Panevėžio Indigo choras su Vytautu Matuzu, po kurios ne vienam televizijos projekto žiūrovui atėmė žadą. „Puikiai pasirinktas kūrinys, puiki interpretacija. Jūs viską darote savo jėgomis ir tai darote labai gerai. Kol kas jūs esate lyderiai“, – prabilo K. Zmailaitė. A. Ivanauskas-Fara prasitarė kiekvieną kartą jis su nekantrumu laukia choro pasirodymo ir kaskart yra maloniai nustebintas.

Dažnai daugiausiai komisijos liaupsių susirenkantis „ŠarkA“ ir Vilniaus Šachmatinis choras šį kartą pagyrų nesulaukė. Pasak K. Zmailaitės, choras prastai pasirinko kūrinį, kuriame nesijautė komandinės dvasios. Pasirodymu neliko sužavėtas ir A. Ivanauskas-Fara. Tuo tarpu Saulėnui ir A. Pojaviui patiko kovinga Šachmatinio choro dvasia. „Tikiu, kad ši kova jus nuves iki finalo. Nors jūs buvote vertinami prieštaringai, man labai patiko“, – prasitarė A. Pojavis.

Paskutiniai šventinėje laidoje pasirodė Stano Benamių choras Spindulys. Pasirinkę miuziklo „Vargdieniai“ kūrinį jie buvo pagirti už akivaizdų progresą. „Išgirdau kelis choristus – tai pakels mano balą jums. Atsiriboju nuo socialinių dalykų ir vertinu tik jūsų balsus. Iki tobulo dainavimo dar reikia dirbti, tačiau tikrai yra už ką jus pagirti“, – sakė A. Ivanauskas-Fara. Panašiai choristus vertino ir kiti komisijos nariai. „Stano yra toks gudruolis, bet labai gerai viską sustyguoja“, – apie simbolinio kūrinio pasirinkimą kalbėjo K. Zmailaitė.

Galutinė balsavimo lentelė:

1 vieta - Panevėžio Indigo choras su Vytautu Matuzu.

2 vieta - Stano Benamių choras „Spindulys“.

3 vieta - Kauno Studentiškasis choras su „16 Hz“.

4 vieta - Vaidos Genytės Policijos choras.

5 vieta - „ŠarkA“ ir Vilniaus Šachmatinis choras.

Iš projekto šįkart niekas neiškrito, tačiau akivaizdu, kad kitą sekmadienį labiausiai žiūrovų palaikymo lauks „ŠarkA“ ir Vilniaus Šachmatinis choras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.