Labiausiai Lietuvą prajuokinusiems politikams įteikti „Auksiniai kiaušiniai“

Melagių dieną – balandžio 1-ąją LNK televizija savo žiūrovus pritraukė prie televizoriaus ekranų. Gaidžio kepurėmis pasipuošę žurnalistas Edmundas Jakilaitis ir „Dviračio šou“ vedėjas Vytautas Šerėnas paskelbė apdovanojimų „Auksiniai kiaušiniai“ pradžią. Renginyje buvo apdovanoti labiausiai Lietuvą prajuokinę politikai.

Renginys "Auksiniai kiaušiniai".<br>D. Umbrasas
Renginys "Auksiniai kiaušiniai".<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 2, 2013, 2:02 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 12:01 AM

„Metų transportas“ - šis apdovanojamas atiteko sostinės merui Artūrui Zuokui už jo įkurtą taksi firmą „Vilnius veža“, kurios kainos visai „neveža“. Apdovanojimą jam įteikė lenktynininkas Benediktas Vanagas.

„Metų posakis“ - už metų posakį apdovanojimas atiteko Viktorui Uspaskichui: „Gal jums veną atidaryti ir duoti pačiulpti?“. Pats politikas statulėlės nepasiėmė, nes į renginį nespėjo atvykti. Apdovanojimą iš maestro Donato Katkaus rankų atsiėmė jo kolega Kęstutis Daukšys.

„Metų moteris“ - apdovanojimas atiteko politikei Birutei Vėsaitei už pokalbį laidoje „Pinigų karta“ su Andriumi Tapinu. Statulėlę ministrei įteikti ketino pats A. Tapinas, tačiau politikė į renginį neatvyko. Tam renginio vedėjai buvo pasiruošę ir surado B.Vėsaitės antrininkę – aktorę Gabiją Ryškuvienę, kuri laidoje „Dviračio šou“ parodijuoja ministrę.

„Metų sprendimas“ - Algirdo Butkevičiaus sprendimas sudaryti darbo grupę. Atostogaujantis premjeras pats į šventinį renginį neatvyko, todėl apdovanojimą atsiėmė jo kolega, krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.

„Metų praradimas“ - apdovanojimas įteiktas buvusiam premjerui Andriui Kubiliui. Nugalėtoją paskelbė politikė Agnė Bilotaitė. A. Kubiliaus šventėje nebuvo, todėl apdovanojimą atsiėmė Eligijus Masiulis.

„Metų vyras“ - apdovanojimas už ryžtingus sprendimus įteiktas buvusiai finansų ministrei Ingridai Šimonytei. Jos nebuvo, todėl apdovanojimą iš advokatės Svetlanos Proninos rankų atsiėmė buvusi Seimo pirmininkė Irena Degutienė.

„Metų pirkinys“ - auksinis kiaušinis atiteko Dailiui Barakauskui už kilimėlius į dušą. Apdovanojimą iš stilistės Astos Valentaitės rankų atsiėmė Valentinas Mazuronis, nes pats D. Barakauskas į Vilniuje vykusį renginį neatvyko.

„Metų jungtuvės“ - statulėlė atiteko Rolandui Paksui ir Viktorui Uspaskichui už partijų kergtuves. Nominaciją teletiltu paskelbė pasaulyje garsus fenotipologas iš Estijos Markas Lučinas. Kadangi abiejų politikų nebuvo, apdovanojimą atsiėmė politikai Kęstas Komskis ir Artūras Paulauskas.

„Metų stilius“ - apdovanojimas atiteko Lietuvos banko valdytojui Vitui Vasiliauskui už jo taip pamėgtas stilingas liemenes. Nominaciją paskelbė mados guru, stilistas Mantas Petruškevičius. Statulėlę už V. Vasiliauską atsiėmė Lietuvos banko valdybos pirmininko pavaduotojas Raimondas Kuodis.

„Metų šviesulys“ - apdovanojimas atiteko švietimo ministrui Dainiui Pavalkiui. Už jį apdovanojimą atsiėmė kultūros ministras Šarūnas Birutis.

„Metų kova“ - apdovanojimas atiteko sveikatos apsaugos ministrui Vyteniui Andriukaičiui už kovą su privačiomis gydymo įstaigomis. Apdovanojimą atsiėmė jo vaikystės draugė, politikė Dangutė Mikutienė, mat jo, kaip ir daugelio kitų politikų, šventėje nebuvo.

Renginyje, kuris vyko Vilniaus pramogų ir sporto centre „Forum Palace“, svečius linksmino garsiausi šalies dainininkai, visų mylimi chorai ir populiarios muzikos grupės.

„Auksinių kiaušinių“ ceremoniją surengė penki rimti televizijos vyrai - Vytautas Šerėnas, Edmundas Jakilaitis, Laurynas Šeškus, Haroldas Mackevičius ir Gintaras Ruplėnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.