Šedžių šeima iš Šiaulių arenos į namus grįžo su pintine svogūnų

Pirmadienio vakarą iš Šiaulių arenoje vykusios „Auksinių svogūnų“ apdovanojimų ceremonijos Andrius ir Monika Šedžiai grįžo nešini svogūnais. Karjerą Seime baigęs, tačiau iš televizijos ekranų vis nesitraukiantis A. Šedžius „Auksinį svogūną“ gavo už Metų vestuves, o jo žmona Monika buvo apdovanota „Svogūnų svogūnu“. Šį prizą M. Šedžiuvienė pelnė už tai, kad „nunešė metų Aukso puodą“ - ištekėjo už Andriaus.

A. Šedžius džiaugėsi, kad tapdamas humoro apdovanojimų objektu garsina Šiaulius.<br>R. Vitkus
A. Šedžius džiaugėsi, kad tapdamas humoro apdovanojimų objektu garsina Šiaulius.<br>R. Vitkus
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Apr 2, 2013, 12:29 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 11:42 PM

Atsiimdama „Auksinį svogūną“ M. Šedžiuvienė pareiškė: „Visiems linkėčiau gauti tokį vyrą, kokį gavau aš.“ Tai išgirdęs renginio vedėjas Ostapas Benderis (komikas Justinas Jankevičius) Monikos iškart paklausė: „Ir man to linki?“

Sąmojų nepagailėjo ir kitas renginio vedėjas Kisa Vorobjaninovas (Arūnas Valinskas), kuris M. Šedžiuvienės iškart pasiteiravo, ar A. Šedžius yra labiau auksas, ar labiau puodas.

Be Monikos ir Andriaus Šedžių, „Auksinius svogūnus“ atsiėmė ir Linksmiausiu metų duetu pripažinti Jurijus Smoriginas ir Vytenis Pauliukaitis.

Paklaustas, kaip pasidalins svogūną, V. Pauliukaitis atsakė, kad jį atiduos didesniam chamui Juročkai.

Vietoj likusių nominantų į sceną kilo juos parodijuojantys aktoriai.

Renginio vedėjas A. Valinskas svarstė, kad į ceremoniją nominuoti politikai tikriausiai pabijojo atvykti pabūgę prasto oro ir ledu padengtų kelių – dėl ko, A. Valinsko teigimu, neabejotinai kaltas Andrius Kubilius.

Sąmojus kartu su J. Jankevičiumi žarstęs A. Valinskas nepamiršo įžnybti kažkada jam pakenkusiam Vladimirui Romanovui, kurį vėl pavadino Buratinu. Teikdamas „Auksinį svogūną“ Metų mokytoja pripažintą prezidentę parodijuojančiai Donaldai Meiželytei A. Valinskas prieš ją teatrališkai priklaupė ant kelių.

Seimo narę Agnę Bilotaitę parodijuojanti A. Valinsko žmona Inga Valinskienė kartu su kitas politikes parodijuojančiomis aktorėmis pristatė Lietuvos politikių dainą „Eurovizijai“ - rusų grupės „Buranovskije babuški“ dainos perdirbinį. „Ši grupė - tarsi „LT United Women“, - pristatė A. Valinskas.

Inga į sceną kilo ir su J. Smoriginu bei V. Pauliukaičiu - kartu lietuviškai atliko PSY hitą „Gangnam Style“.

Po „Lietuvos politikių“ pasirodymo scenoje atėjo eilė ir tarptautinės politikos žvaigždėms: Metų gyvūno nominaciją už švedų lakūnų Baltarusijoje išmėtytus meškiukus pelniusiam batkai Lukašenkai (Vitalijus Cololo), Napoleoną įkūnijusiam Deiviui, į Vladimirą Leniną įsikūnijusiam J. Smoriginui, Barackui Obamai (dainininkas Mundis) ir netgi popiežiui Pranciškui.

Muzikinius pasirodymus surengė grupė DAR, Žilvinas Žvagulis, A. Šedžiaus vestuves parodijavę Ruslanas Kirilkinas su Irūna Puzaraite ir daugybė kitų atlikėjų.

„Auksinių svogūnų“ laimėtojai:

Metų patarlė: „Įleisk lenką į koaliciją, tai ant altoriaus užlips.“

Metų gyvūnai: pliušiniai meškiukai, kurių švedai, atskridę iš Lietuvos į Baltarusijos oro kosminę erdvę, pribarstė kaip blakių.

Metų vestuvės: Andrius Šedžius ir Monika Kvietkutė.

Metų irkluotojas: Jonas Pinskus, taip ir nenuirklavęs savo šeimos valties iki Seimo uosto

Metų mokytoja: Dalia Grybauskaitė – už geriausius užsienio kalbos kursus kandidatams į visus ministrus.

Metų posakis: Vilijos Aleknaitės-Abramikienės palinkėjimas kultūros ministrui: „Ponai menininkai, jeigu mūsų kultūros ministras yra toks laisvamaniškas žmogus, tai gal pabandykite atlikti tokį performansą - pietaujančiam kultūros ministrui prišlapinkite į lėkštę ir pasakykite, kad tai yra jūsų meninė saviraiška.“

Metų atradimas: Algio Ramanausko išaiškinimas, kad ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius yra „prietaisas“.

Linksmiausias metų duetas: Vytenis Pauliukaitis ir Jurijus Smoriginas.

Metų įvykis: Ūkio banko bankrotas (anot rengėjų, kaip Buratinas Romanovas Kvailių šalies stebuklų lauke tris litus sodino - gal niekas ir nesudygo, bet pačiam gali tekti ir pasėdėti).

Specialioji „Bobutės paskolos“ nominacija „Svogūnų svogūnas“: Monika Kvietkutė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.