D. ir R. Norvilai aplankė sukčių apgautus vaikus

Rasos bei jos vaikų gyvenimą sugriovė aferistas. „Pardavinėjant buvusį būstą susidūriau su sukčiais. Likome be baldų, be pinigų, be būsto“, – tokią istoriją išgirdo BTV „Raudonos nosies dienos“ ambasadoriai – Renata ir Deivis Norvilai, apsilankę pas skurdžiai gyvenančią šeimą.

D. ir R. Norvilai aplankė sukčių apgautus vaikus.<br>BTV
D. ir R. Norvilai aplankė sukčių apgautus vaikus.<br>BTV
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 18, 2013, 6:09 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 1:48 AM

Rasos ir dviejų mažų vaikų gyvenimą pakeitė siaubinga apgaulė. Moters gyvenimas prieš tai toli gražu nebuvo lengvas – ilgi metai praleisti su smurtaujančiu vyru, didelių asmeninių problemų turinti vyresnioji dukra. Nusprendus su juo išsiskirti ir pradėti šviesesnį gyvenimą kartu su mylimais vaikais Rasa buvo žiauriai apgauta. Sukčiai vienišą mamą paliko be namų ir su tūkstantinėmis skolomis. Nuo tada moteris ir jos vaikai gyvena ypač skurdžiai.

Šią šeimą aplankę dainininkai Renata ir Deivis Norvilai buvo priblokšti išvydę, kaip netikėtai gali pakrypti paprastų žmonių gyvenimas, į kokį skurdą gali įstumti aferistų pinklės. Šiuo metu Rasos šeima glaudžiasi viename kambarėlyje, kuriam skubiai reikia kapitalinio remonto. Pro 40 metų nekeistus langus švilpauja vėjai, o sienos – siaubingai apsilupinėjusios. Taip pat į šią mažą erdvę greitu metu teks primti ir dar vieną narį – Rasos anūką Artūrą.

„Dukra išvažiavo į Angliją, ten bandė įsitvirtinti. Nepavyko. O blogiausia tai, kad šiuo metu jos sūnus, mano anūkas leidžia laiką Anglijos vaikų namuose. Man reikia kuo skubiau jį iš ten parsivežti“, – apie šeimą persekiojančias nesėkmes pasakojo Rasa. Vienintelis moters džiaugsmas – labai talentingi vaikai. Deiviui ir Renatai tai paliko didelį įspūdį.

„Aš užaugęs norėčiau tapti krepšininku. Nuo darželio jį lankau. Turiu jau tris medalius ir vieną diplomą“, – savo gyvenimo svajonę atskleidė mažylis. Jo sesutė, Justina, mokykloje labai mėgsta mokytis kalbas. Jos jai puikiai sekasi.

Šeimai, prie kurios greitu metu prisijungs ir Artūras – labai sunku. Jie ir dabar vos visi telpa mažame kambarėlyje. Tačiau Rasa padarys viską, kad jos anūkas neaugtų vaikų namuose Anglijoje. Deja, jos galimybės ribotos – moteris šiuo metu uždirba tik kelis šimtus litų, buvęs vyras nemoka jokių alimentų.

„Labai gaila, kad tokiems geriems žmonėms atsitinka baisios bėdos, matosi iš akių, kad šie žmonės nuoširdūs ir labai patiklūs. Labai skaudu, kad aferistai pasinaudoja žmonių naivumu ir gerumu ir juos nutempia gyventi į tokį skurdą“, – po apsilankimo pas šeimą susigraudinusi BTV žinioms sakė Renata Norvilė.

„Atrodo – porą litų paaukoji ir šeimos gyvenimą gali pakeisti. Padovanoti šypseną ir viltį kainuoja tiek nedaug“, – po apsilankimo pas Rasą pasakojo Deivis.

Dalyvaudami BTV paramos projekte „Raudonos nosies diena“, jūs galite padėti šiems vaikams. Aukoti galite jau dabar trumpaisiais telefono numeriais: 1416 – auka 2 litai, 1419 – auka 5 litai. Labdaros ir paramos fondas „SOS vaikų kaimai“ ištisus metus teikia pagalbą socialiai remtinoms šeimoms, taip pat konsultuoja tėvus, kad jie tinkamai rūpintųsi vaikais ir išmoktų gyventi savarankiškai. Tačiau to neužtenka. Reikia visų mūsų pagalbos, kad išsipildytų paprasčiausios šių vaikų svajonės: turėti tvarkingus namus, naujas lovytes, virtuvę, kurioje galėtų pavalgyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.