MTV kino apdovanojimų ceremonijoje - kvailysčių šou

Nesusipratimai, kvailiojimas ir juokeliai, kurie patiko toli gražu ne visiems, — taip praėjusį sekmadienį filmų kūrėjus pagerbė MTV kino apdovanojimų ceremonija.

S. Rogenas (kairėje) ir D. McBride’as (dešinėje) scenoje demonstravo kiek neįprastus apatinius.<br>"Reuters" ir AP
S. Rogenas (kairėje) ir D. McBride’as (dešinėje) scenoje demonstravo kiek neįprastus apatinius.<br>"Reuters" ir AP
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

2013-04-21 19:48, atnaujinta 2018-03-07 22:52

Nuo 1992-ųjų TV kanalo rengiama šventė nepretenduoja į „Oskarų“ solidumą. Dėmesio čia sulaukia filmai, sudominę jaunesnę auditoriją, tačiau dažnai nė nepatekę į „Oskarų“ komisijos akiratį.

Balsavimas irgi kitoks — kas laimės paauksuotų spragėsių kibirėlių formos statulėles, renka internetu balsuojantys paprasti žiūrovai. Geriausios kovos, bučinio, pasirodymo be marškinėlių ir kitos panašios kategorijos irgi nekvepia dideliu rimtumu, tačiau neblogai atspindi žaismingą paprastų žiūrovų požiūrį į kino pasaulį.

Kita vertus, po šių metų ceremonijos pasigirdo kalbų, kad MTV perlenkė lazdą juokaudami — esą kai kurie renginio epizodai buvo netikę.

Vedėjos juokeliai — šiurkštūs

Dauguma tarptautinės žiniasklaidos antraščių po ceremonijos buvo skirtos ne pagrindinius prizus nuskynusioms kino žvaigždėms, o šventės vedėjai — įspūdingų formų komikei iš Australijos Rebel Wilson.

Kad 27-erių aktorė, pagarsėjusi vaidmeniu filme „Sunokusios pamergės“, nesielgs labai santūriai, buvo aišku vien pamačius apdovanojimų anonsą — jame Rebel šoko striptizą ir galiausiai pagimdė lėlę.

Tačiau net ir tai neparengė publikos kai kuriems pokštams, kuriuos ceremonijai pasiruošė aktorė. Nuo scenos ji gundė Šiaurės Korėjos lyderį Kim Jong-uną, kurį vadino Lil’Kim (tai itin seksualiu įvaizdžiu pagarsėjusios JAV reperės slapyvardis).

Rebel vylėsi, kad ją pamatęs Šiaurės Korėjos vadovas pernelyg nesusijaudins ir „per anksti neiššaus savo raketos“. Vedėja taip pat perdavė linkėjimus visiems žiūrovams Šiaurės Korėjoje — kurie, savaime suprantama, MTV nemato.

Viename renginio epizode Rebel nusmaukė suknelės petnešėlę — pasimatė kūno spalvos triko pridengta jos krūtis su priklijuotais dviem speneliais.

Juokelis apie metų barzdos apdovanojimą sulaukė švilpimo — Rebel paskelbė, kad į šį prizą pretenduoja aktorės Lenod Dunham vagina.

„O ką, ji juk buvo ant daugelio veidų“, — lyg niekur nieko atkirto R. Wilson.

Ji pati laimėjo du prizus — vaidmuo filme „Aukšta klasė“ buvo įvertintas apdovanojimais už geriausią proveržį ir muzikinę sceną. Pasibaigus ceremonijai R. Wilson atrodė kiek sutrikusi dėl to, ko prišnekėjo.

„Tikriausiai tai paskutinis kartas, kai man patikėjo vesti šį renginį. Vis dėlto nesigailiu. Buvo linksma“, — sakė R. Wilson.

Išlydėjo apsaugininkai

Nežinia, kiek linksma buvo aktoriui Willui Ferrellui, bet žodžio kišenėje neieškantis komikas scenoje atrodė kiek sutrikęs.

Viskas prasidėjo taip, kaip ir turėjo būti: į sceną Willas, pasipuošęs doleriais apklijuotu kostiumu, žengė atsiimti komedijos genijaus apdovanojimo, kurį jam įteikė „Sostų karų“ aktorius Peteris Dinklage’as.

Aktorius juokais pažadėjo po šou muštis su visais, kurie nemano, kad jis juokingas. Tačiau dėmesio centre netrukus atsidūrė ne jis, o aktorė Aubrey Plaza.

Ant krūtinės būsimo savo filmo pavadinimą užsirašiusi moteris netikėtai žengė į sceną ir pabandė išplėšti statulėlę Willui iš rankų. Šis kelis sykius perklausė, ar jai viskas gerai.

Nors daug kas neabejoja, kad tai buvo surežisuotas triukas, aktorė atrodė labai keistai, o MTV atstovai patikino, jog netrukus po incidento ją iš salės išlydėjo renginio apsaugininkai.

Pati A.Plaza vėliau internete paaiškino, kad taip norėjo pareklamuoti būsimą filmą, o įkvėpimo sėmėsi iš reperio Kanye Westo — šis pagarsėjo tuo, kad ne sykį įsiveržė į muzikos apdovanojimų sceną, kai prizus laimėjo jo konkurentai.

Įteikti prizo — be kelnių

Aktorių Setho Rogeno ir Danny McBride’o juokelis atrodė lyg ištrauktas iš paaugliškų „Amerikietiško pyrago“ stiliaus kvailysčių skrynelės. Prieš įteikdami prizą kolegai Taylorui Lautneriui už geriausią sceną be marškinėlių vyrukai nusimovė kelnes ir pademonstravo keistus apatinius.

Vieno jų tarpkojį dengė tamsus kailis, iš po kito marškinių kyšojo spyna. „Saulėlydžio“ žvaigždės Tayloro veido išraiška liudijo, kad jam nebuvo labai juokinga.

Geriausia aktorė neatvyko

Galbūt nujausdama tokį kvailysčių paradą, į renginį neatvyko geriausia aktore už vaidmenį romantinėje dramoje „Optimisto istorija“ pripažinta Jennifer Lawrence. Tokį patį titulą, beje, ji pelnė ir „Oskarų“ ceremonijoje.

Vaidmuo toje pačioje juostoje geriausio aktoriaus prizą atnešė Bradley Cooperiui. O jo ir Jennifer bučinys šiame filme taip pat buvo pripažintas geriausiu.

„Žinau, jos čia nėra, atsiprašau. Bet vis tiek buvo smagu ją bučiuoti“, — sakė B. Cooperis, negalėjęs scenoje atkartoti karšto filmo epizodo.

Kodėl Jennifer nedalyvavo renginyje, niekas tiksliai nepaaiškino — aktorės atstovai tik paskelbė, kad ceremonijai neatsirado laiko jos įtemptame tvarkaraštyje.

Tad bene ryškiausia renginio moterimi tapo aktorė Emma Watson, kuriai skirtas simbolinis novatorės titulas už kino pasaulyje jau nueitą kelią.

22-ejų britė scenoje vos tramdė ašaras ir prisipažino, kad jos gyvenimas, nors nuo vaikystės gali mėgautis kino žvaigždės statusu, tikrai nėra rožėmis klotas.

Filmų apie burtininką Harį Poterį visame pasaulyje išgarsinta mergina ištarė: „Tapti savimi tikrai sunku ir painu.“ Ji prisiminė, kad mokykloje dažnai kentėdavo pašaipas — ne tik dėl populiarumo, bet ir dėl moksliukės charakterio.

Aktorius Samuelis L. Jacksonas laimėjo prizą už geriausią „kas čia per velniava“ akimirką — sceną iš Quentino Tarantino filmo „Ištrūkęs Džango“, kurioje vaidino su Jamie Foxxu.

Linksmybės be prasmės

Ryškiausiu metų filmu, jei tikėsime MTV žiūrovų nuomone, nusipelnė tapti „Keršytojai“. Jam teko geriausios kovos scenos ir geriausio filmo titulai, o aktorius Tomas Hiddlestonas už vaidmenį šioje juostoje pa-skelbtas geriausiu metų kino piktadariu.

„Visa tai labai netikėta“, — sakė filmo režisierius Jossas Whedonas ir iškart pažadėjo, kad 2015-aisiais žiūrovai būtinai sulauks šios juostos tęsinio.

Prieštaringai vertinamas filmas „Tedis“, kuriame aktoriaus Marko Wahlbergo personažas bičiuliaujasi su bjauraus charakterio kalbančiu pliušiniu meškinu, pelnė tik vieną iš net septynių prizų, į kuriuos pretendavo, — už geriausią ekrano duetą.

Kalbas apie kiną praskiedė muzika. Selena Gomez šventę, kurioje buvo parodyta nemažai scenų iš būsimų filmų, paįvairino pasirodymu, kuriame savo naują dainą „Come And Get It“ pristatė Bolivudo įkvėptu stiliumi.

Chrisas Rockas, Zacas Efronas, Adamas Sandleris, Bradas Pittas, Snoopas Lionas, Kesha ir kitos ekrano bei muzikos žvaigždės ceremonijoje teikė prizus ir laidė pokštus, kartu sukurdami lengvai žiūrimo, komiško, bet ne itin svarbaus renginio įspūdį.

Parengė Ramūnas Zilnys

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.