Paskutinis V. Šapranausko pasirodymas kine - vilkint sutaną (video)

Režisierius Emilis Vėlyvis sekmadienį pasidalijo vaizdais iš kitais metais pasirodysiančio filmo „Flight Redirected“, kuriame įamžintas paskutinis Vytauto Šapranausko vaidmuo kine.

Įamžintas paskutinis Vytauto Šapranausko vaidmuo kine.
Įamžintas paskutinis Vytauto Šapranausko vaidmuo kine.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Apr 21, 2013, 4:54 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 10:58 PM

„Koks bus tas Vytauto vaidmuo? Ką čia šnekėti, reikia pamatyti. Nepakartojamas“, - prislėgtu balsu sakė režisierius. V. Šapranauskas įtaigų vaidmenį yra sukūręs ir jo filme „Zero II“.

Paskutinį sykį E. Vėlyvis su V. Šapranausku kalbėjosi balandžio 12-ąją – likus mažiau nei savaitei iki Lietuvą sukrėtusios žinios apie aktoriaus mirtį.

„Aš jam parodžiau paruoštą trumpą filmo reklaminį klipą. Jis labai džiaugėsi, komentavo su gera nuotaika.

Pats man paskambino naktį, aš tuo metu važiavau į darbą, jis – namo iš kažkokių gastrolių. Linksmai plepėjome, nesijautė, kad kažkas negerai. Du kartus skambinomės.

Bet ir šiaip, į jį pažiūrėjus, niekada nebuvo įspūdžio, kad kažkas tokio gali nutikti. Jokios nuojautos. Kita vertus, komikai širdyje yra tragikai“, - sakė režisierius.

Visos „Flight Redirected“ scenos, kurias reikėjo nufilmuoti Lietuvoje, baigtos. Anot E. Vėlyvio, V. Šapranausko vaidmuo filme nebus pagrindinis, tačiau svarus ir svarbus siužetui.

„Daug žodžių apie jį pasakyti galima. Jis buvo ne tik geras aktorius, puikus ir universalus komikas. Jis buvo tragikomikas. Ne kiekvienas aktorius turi tragikomiškumo.

Tokie, kaip Vytautas, yra retas variantas. Praradome unikalų aktorių, greta kurio į lentyną tikrai negalime dėti kiekvieno aktoriaus iš Lietuvos. Jis buvo ypatingo talento žmogus“, - sakė E. Vėlyvis.

Jo sumontuotus vaizdus iš "Flight Redirected" ir "Zero II" filmavimo, kuriuose įamžintas V. Šapranauskas, siūlome pamatyti  lrytas.lt skaitytojams:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.