„Lietuvos ryto” televizijos žiūrovams – intriguojantis siaubo pasakojimas

Šiurpi istorija – pasakojimas apie gydytojo Viktoro Frankenšteino sukurtą monstrą – atsirado rašytojos regėto naktinio košmaro metu.

Daugiau nuotraukų (1)

"Lietuvos rytas"

Apr 25, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 6:47 PM

BBC dokumentinis filmas su vaidybiniais elementais „Frankenšteinas” pasakoja apie rašytoją Maryl Shelley (1797–1851), kuri būdama devyniolikos metų sukūrė siaubo romaną „Frankenšteinas”. Juostą šiandien pamatys „Lietuvos ryto” televizijos žiūrovai.

Dar būdama mergaitė M.Shelley išgirdo pasakojimą apie anatomą, kuris vogdavo kūnus iš kapinių ir bandydavo juos atgaivinti. Ši istorija sukrėtė jos vaizduotę ir įkvėpė parašyti romaną apie gydytoją Viktorą Frankenšteiną, kuris iš mirusiųjų kūnų fragmentų sukūrė gyvą pabaisą.

Rašytoja yra pasakojusi, kad romano siužetas atsirado po vieno sapno, kuriame ji regėjo mokslininką, bandantį iš kažkokių detalių sudėlioti žmogų.

Filme yra nemažai detalių iš M.Shelley gyvenimo. Rašytojos, sukūrusios vieną šiurpiausių literatūrinių personažų, likimas buvo pažymėtas tragedijos ženklo. Jai teko laidoti savo kūdikį. Vaidybinėse scenose rašytoją įkūnija aktorė Lucy Davenport.

„Lietuvos ryto” TV, 15.45 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.