„Snobo kiną“ atidarys ką tik iš kino teatrų nužengusi „Optimisto istorija“

Penktadienį televizijos kanalas TV1 Ryčio Zemkausko „Sobo kino“ rubriką pradės filmu „Optimisto istorija“ (Silver Linnings Playbook). Tai Davido O’Rasselo juosta, o jis yra puikių filmų režisierius. Už filmą „Aš myliu Hakabius“ šis režisierius patenka į „Snobo kino“ aukso fondą. O kur dar „Trys karaliai“ ir „Kovotojas“? Ir štai pats naujausias režisieriaus darbas kine nominuotas aštuoniems „Oskarams“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 26, 2013, 12:44 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 5:01 PM

„Ta proga apie „Oskarus“. Šie kino apdovanojimai yra kokybinis įvertinimas. Galima būtų sakyti, kad tam tikra prasme jie yra daugiau susiję ne su kinu, o su politika. Įsivaizduokite, kad Holivudas yra didelis Seimas. Tuomet „Oskarai“ yra rinkimai vienmandatėse. Ką išrinks, tą ir matysime ekranuose keletą metų kasdien. Visame pasaulyje nuo Vilniaus multipleksų iki Kabulo piratinių diskų turgelio… O tame turgely tikrai rasite kelis Davido O’Rasselo filmus. Kita vertus, tegul Davidas neįsivaizduoja, kad mums viskas iš anksto patiks. Pradžios režisūra skiriasi nuo antros pusės – pirma filmo pusė radikalesnė formos požiūriu, antra – labiau tradicinė. Nežinia, ar čia sąmoningas režisieriaus sprendimas, tačiau antroje pusėje norisi daugiau dinamikos“, – sako R. Zemkauskas.

Apie aktorius:

Bradley Cooperis – naujoji karta. Jie vaidina tiksliai ir aiškiai, tačiau jų vaidybai visada trūksta kažko, ką sunku nusakyti žodžiais. Dvasios gal? Kažin kaip jis suvaidintų taksi vairuotoją filme „Taksi vairuotojas“.

Jenifer Lawrence – įdomi, graži ir turi visas savybes tapti kino žvaigžde. Didžiajam Holivudui ji turėtų būti per daug kamerinė – jos žavingose akyse šokinėja paišini Kentakio velniai ir ji pati tokia nelabai švari, tačiau štai netikėtumas – už šį vaidmenį ji gavo „Oskarą“ ir dabar jau gali daryti kino industrijos laukuose ką nori su sąlyga, kad darys, ką reikia.

Robertas de Niro – taksi vairuotoją jis suvaidino ir, vargu, ar kam nors kyla klausimų dėl to, kad Robertas yra didis aktorius. R. de Niro šiuo metu man yra vienas geriausių amerikiečių komikų. Atsipalaidavęs, akivaizdžiai nevengiantis parodyti savo pranašumą kolegoms, R. de Niro yra tikras malonumas žiūrėti kadre, kuriame jis juda tarsi kitoje dimensijoje, nors aplink dirbančių aktorių prastais nepavadinsi. Juolab, kad sensta jis gražiai. Žodžiu, legenda yra legenda.

„Kritikai filmą įvertino labai gerai. Bet gal jiems už tai sumokėjo? Tik patys pasižiūrėję žinosime, ar jis ko nors vertas“, – šypsosi „Snobo kino“ vedėjas Rytis Zemkauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.