TV3 dvidešimtmečio ceremonijoje - „Pistonai“ ir Dž. Butkutės sugrįžimas

Penktadienį Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre TV3 televizija atšventė 20-ąjį gimtadienį. Dešimtys geriausių šalies dainininkų, bebaimiai kaskadininkai, sugrįžę išsiilgti eterio vilkai – tai tik maža dalis šou, kurį pažadėjo šventės organizatoriai.

Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

May 3, 2013, 10:29 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 7:36 AM

Šventę pradėjo įspūdingas „X faktoriaus“ dalyvių „4 Roses“ pasirodymas. Merginos atliko amerikiečių dainininkės Pink kūrinį „Get This Party Started“. Jos ir būrys šokėjų ant scenos surengė audringą vakarėlį. Netrūko lūžtančių kėdžių ir į veidus skrendančių tortų.

Iškilmių vedėjai – Rūta Ščiogolevaitė ir Džiugas Siaurusaitis – pasipiktino tokiu vakarėliu.

„Tiek maisto veltui iššvaistė. Geriau būtų paaukoję Kipre badaujantiems vaikams“, – pastebėjo Džiugas.

Visos šventės metu buvo prisimenamas televizijos nueitas kelias. Parodyti daugumai lietuvių nostalgiją sukeliantys vaizdai: anglų kalbos pamokėlių laidos ir... „Santa Barbaros“ kadrai. Anot R. Ščiogolevaitės, televizija nuolat sulaukia laiškų su prašymais atnaujinti serialo rodymą.

Tarp video reportažų buvo atliekami muzikiniai kūriniai. Scenografus galima pagirti už puikų erdvės panaudojimą. Scena pavirsdavo tai Amerikos prerijomis, tai magiškais debesimis, tai Niujorku, tai rūmais, o specialios pakylos atsirasdavo ir dingdavo, regis, akimirksniu.

Kultinę laidą „Langas į gamtą“ pristatė Linas Adomaitis su kūriniu „Lauko vidury“. Jį dainininkas atliko sėdėdamas ant milžiniško, arabiškais kilimais apkloto dramblio. Kol Ričardas Kazlauskas pasakojo apie egzotiškus gyvūnus, scenoje šėlo būrys vaikų pagal „I Like Move It“ muziką. Tuo Afrikos vaizdai scenoje nesibaigė. Sasha Songas su choru atliko Eltono Johno kūrinį „Circule Of Life“ (animacinio filmo „Liūtas karalius“ garso takelis).

Nepamirštas ir populiariausias visų laikų filmas „Titanikas“. Skambant „My Heart Will Go On“ šokėjai atkartojo filmo scenarijų. Kaskadininkai, besisūpuojantys ant virvių, tapo skęstančiais laivo keleiviais, garų efektas padėjo svečiams jaustis taip, lyg jie patys sėdėtų laive.

Radistai Jonas Nainys ir Rolandas Mackevičius pamėgino įsijausti į specialiųjų agentų Malderio ir Skali („X failai“) vaidmenis. Tiksliau, į amžiną atilsį Vytauto Šapranausko kailį per laidą „Šapro šou“. Po tylos minutės ekrane pasirodė vaizdai iš šio televizijos šou. Stebėdami televizoriaus ekrane pokštaujantį aktorių visi svečiai leipo juokais.

Andrius Aleknavičius-Alekna, Kristina Zmailaitė, Edmundas Seilius, Vaidas Baumila ir Virgilijus Noreika tapo priežastimi, kodėl salėje sėdėjusių svečių kūnais lakstė šiurpuliukai. Šis atlikėjų penketukas nepaliko nė vieno abejingo. Beje, jų pasirodymas buvo vienintelis, kuriam neprireikė nei šokėjų, nei kaskadininkų. Tai tik įrodo, kad klasika yra nemirštanti.

Charizmatiškieji „ventukai“ Juozas Butnorius ir Dovydas Kumpikevičius, vilkėdami jau visiems įprastus tautinius kostiumus, atliko „Macarena“. Taip buvo pristatyta kita koncerto dalis – praėjusio amžiaus 9-ojo dešimtmečio muzika.

Nors gimtadienis asocijuojasi su linksmybėmis, pokštais ir šėlsmu, TV3 šventėje buvo prisiminti ne tik džiugūs įvykiai. Vienas tokių - 2001 metų rugsėjo 11 d. teroristiniai išpuoliai Niujorke. Ta pačia liūdna gaida buvo pagerbtas ir maestro Vytauto Kernagio, princesės Dianos, popiežiaus Jono Pauliaus II  ir kitų ryškių, jau anapus iškeliavusių, asmenybių atminimas. Skambant Merūno Vitulskio ir berniukų choro balsams visi salėje buvę svečiai atsistoję taip parodydami pagarbą mirusiesiems.

Scenos vilkė Džordana Butkutė atliko dainą „Džordža“. Jei kūrinys neprivertė kurio nors televizijos žiūrovo nustoti gerti vakarinę arbatą, tai Dž. Butkutės įvaizdis tikrai turėjo tai padaryti. Atlikėja atrodė lyg piktoji karalienė iš Timo Burtono režisuoto filmo „Alisa stebuklų šalyje“.

Be abejonės buvo prisimintos ir TV3 televizijos rengiamos gerumo akcijos. Tarp jų - „Išsipildymo akcija“. Po laidos pristatymo Neda Malūnavičiūtė atliko kūrinį „Pasaka“. Jai dainuojant ant scenos kovojo Rytų princai, jaunuoliai žaidė pagalvių mūšį, važinėjo karieta, o mergina jojo didžiuliu mediniu arkliu. Juk tai - tik pasaka...

Kelionę laiku tęsė gelbėtojai. Tiksliau, ant scenos vienam vakarui atsikūrė „TV pagalbos“ komanda. Tiesa, nelabai būta ko gelbėti, išskyrus po salę „klajojusį“ kačiuką.

Tačiau tai dar ne visos staigmenos, kurias parengė ceremonijos organizatoriai. Štai per Violetos ir Viliaus Tarasavų pasirodymą akompanavo visas orkestras, kuris buvo iškeltas į tokį pat aukštį kaip ir scena, tad žiūrovai galėjo mėgautis orkestro vaizdu.

Nors televizijos žiūrovai nematė, kas vyko per reklamines pauzes, veiksmo šventėje netrūko. Pavyzdžiui, svečiai paprašė žinių vedėjos Renatos Šakalytės padainuoti. Iš pradžių atsisakiusi Renata greitai persigalvojo. Ji sudainavo japonišką dainą iš animacinio filmo „Kendi Kendi“.

Pasibaigus reklaminei pertraukai televizija nusprendė priminti, kam praskynė kelią į muzikinę karjerą. Ceremonijoje atgimė legendinis realybės šou „Dangus“ – ceremonijos svečiams ir televizijos žiūrovams dainavo jungtinė „dangiečių“ komanda: Vaidas Baumila, Augustė Vedrickaitė ir Gediminas Nadtočis-Natas.

Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro scena per jų pasirodymą tapo vientisa erdve. Ji pavirto tikrais rūmais su mansarda. Šį pojūtį padėjo sukurti specialios vaizdo projekcijos. Vaidą, Augustę ir Natą svečiai išvydo nauju amplua – pasirodymui buvo paruošti itin teatrališki apdarai. Pavyzdžiui, Augustė, sėdėdama ant sūpynių, tapo saulės deive.

Jaunimo pamėgti „Pistonai“ (humoristinių vaizdo įrašų autoriai) taip pat prisidėjo prie TV3 šventės. Jų sukurtas video pristatė televizijos programą. Tiesa, „Pistonai“ šį kartą neišlaikė savo stiliaus - „filme“ nesuskambėjo nė vienas keiksmažodis.

Šventei artėjant prie pabaigos visi ėmė vis labiau šėlioti. Ypač tuomet kai scenoje pasirodė „Bix“ lyderis Saulius Urbonavičius-Samas. Jis, lyg kulka lakstydamas po visą sceną, atliko kūrinį „Shalom Lietuva“. Energingasis muzikantas ir televizijos prodiuseris privertė visą salę pakilti ant kojų ir šėlti kartu. Susirinkusiesiems nurimti neleido ir Donatas Montvydas su kūriniu „Norim dar“.

Dvidešimtmečio ceremoniją užbaigė konfeti ir jungtinis šventėje pasirodžiusių atlikėjų choras.

Domitės Lietuvos ir užsienio pramogų pasauliu? Nepraleiskite įdomiausių naujienų, kasdien sekite jas ir socialiniame tinkle „Facebook“!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.