„Sidabrinių gervių“ vedėjos suknelei – 37 metrai audinio

„Ir tai dar ne viskas“, – sako vienas žymiausių šalies stilistų Kęstutis Rimdžius, jau šeštus metus puošiantis prestižinių Lietuvos kino ir televizinio apdovanojimų „Sidabrinė gervė“ vedėjus, nominantus, svečius ir atlikėjus.

Kęstutis Rimdžius jau šeštus metus puošia prestižinių Lietuvos kino ir televizinio apdovanojimų „Sidabrinė gervė“ vedėjus.
Kęstutis Rimdžius jau šeštus metus puošia prestižinių Lietuvos kino ir televizinio apdovanojimų „Sidabrinė gervė“ vedėjus.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-05-09 16:11, atnaujinta 2018-03-07 00:27

„Šeštadienį stengsimės padaryti labai gerą šou. Esame sukūrę originalų muzikinės renginio dalies atlikėjų įvaizdį. Tačiau pagrindinis akcentas, kaip ir kiekvienais metais - vedėjos apranga, kuri bus kintanti, - išduoda paslaptį Kęstutis. - Kad vedėja atrodytų pritrenkiančiai, neužtenka gražios suknelės. Tai - specialus teatralizuotas kostiumas, kurį reikia mokėti ir pristatyti, ir dėvėti scenoje. Tarp manęs ir vedėjos turi būti simbiozė“.

„Sidabrinės gervės“ programoje pasirodys apie 30 žmonių. Jų įvaizdis taip pat pareikalaus stilisto rūpesčio. Juk įspūdingai turi atrodyti ir šokėjos, ir kaskadininkai. „Kukla Beauty Box“ meistras K. Rimdžius vadovauja 10-ies žmonių komandai. Renginio dieną su juo užkulisiuose dirbs 15 žmonių, nuo kurių priklausys stulbinančios programos dalyvių šukuosenos ir grimas. Stilistas šypsosi, kad užkulisiuose tvyros damų kvepalų ir plaukų lako kvapas, papildytas jaudulio natomis.

Kęstutis turbūt niekada nepamirš pirmųjų „Sidabrinės gervės“ apdovananojimų, kai reikėjo papuošti ceremonijos vedėją - aktorę Nelę Savičenko. „Likus 15-ai minučių iki eterio rengiu ją Egidijaus Rainio suknele, o Nelė į ją netelpa! Pats suknelę paėmiau iš valyklos, tačiau buvau normaliai nepamatavęs, - juokdamasis prisimena K. Rimdžius. - Tai buvo pirmas toks didelis mano renginys. Garbės klausimas. Negalėjau apsijuokti prieš visus, kitaip tektų emigruoti iš Lietuvos!“

Tąkart Kęstutis išsisuko, vedėja vis dėlto buvo papuošta suknele, tik ši kiek kitaip sudrapiruota ir papildyta kitokiais aksesuarais, užmaskavusiais nedidelius trūkumus. Dabar kasmet prieš „Sidabrinės gervės“ apdovanojimus N. Savičenko paskambina stilistui K. Rimdžiui, sakydama, kad tąsyk scenoje atrodė gražiausiai per visą savo gyvenimą ir prašo ją papuošti vėl.

Garsus stilistas tikisi, kad visi renginio svečiai šiais metais į iškilmes atvyks deramai pasipuošę. „Tai yra šventė, ir ji asocijuojasi su gražia apranga, nebūtinai ypač brangia, bet tvarkinga, - sako K. Rimdžius. - Aš tikiuosi, kad šiais metais nebepamatysime scenoje nė vieno megztinio“.

Vertindamas „Sidabrinės gervės“ retrospektyvą, Kęstutis sutinka, kad renginys „išaugo“. Kino menininkai, anksčiau ignoravę aprangos kodą, dabar vis tik pasipuošia, žengdami raudonuoju kilimu. Stilistas nemano, kad visus juos reikėtų griežtai „supakuoti“ į kostiumus: „Menininkai turi turėti daugiau laisvės. Nereikia jiems taikyti šablonų. Kad įtikinčiau, aš sakau: chebra, didelio biudžeto neturime. Dirbame iš idėjos. Tas pats prodiuseris Rolandas Skaisgirys kiša į šį renginį daug pinigų, kad padarytų jums šventę. Tai padarykite ir mums šventę. Mes norime matyti gražius žmones, atėjusius švęsti kartu“.

K. Rimdžiui darbas su „Sidabrine gerve“ teikia daug džiaugsmo. „Aš turiu galimybę prisiliesti prie tikrų žvaigždžių, - sako jis. – Mūsų kino apdovanojimų scenoje - tikros žvaigždės, kurios yra nusipelniusios tokio titulo. Pavyzdžiui, praėjusiais metais teko puošti „Auksinės gervės“ laureatę, aktorę Vaivą Mainelytę. Manau, ne vienas turėjo svajonę bent prisiliesti prie jos. Aš tą padariau, Vaivos spintoje kabo mūsų parinkta suknelė“.

Taip pat K.Rimdžius džiaugiasi jau susiformavusia renginį organizuojančių žmonių komanda. „Režisierius Kęstutis Jakštas visada buvo mano favoritas. Smagu susitikti vėl ir pasakyti: „Na, pavarom!“ Manau, kad šiemet pamatysite tokių sprendimų, kurių niekas nesitikės“, - žada jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.