„Sidabrinė gervė 2013”: ar sulauks pripažinimo Lietuvoje tie, kuriais žavisi pasaulis?

Jau šį šeštadienio vakarą, 18.30 val. tiesiogiai per LRT televiziją iš Teatro arenos Vilniuje – šeštieji, prestižiniai Lietuvos kino ir televizinio kino apdovanojimai „Sidabrinė gervė 2013“. Iškilmingoje ceremonijoje, kurios tema – Europos kinas, nestigs sveiko humoro, nuotaikingų vedėjų dialogų ir įdomios dekoracijų kaitos.

Milda (kairėje) bus atsakinga už „Sidabrinės gervės“ statulėlės perdavimą teikėjams.<br>Organizatorių nuotrauka
Milda (kairėje) bus atsakinga už „Sidabrinės gervės“ statulėlės perdavimą teikėjams.<br>Organizatorių nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 11, 2013, 1:39 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 10:15 PM

Kino šventę „Sidabrinė gervė“ ketvirtąsyk režisuojantis Kęstutis Jakštas teigė, kad jam malonu dirbti su laiko patikrinta komanda, kurioje – kostiumų dailininkas Kęstutis Rimdžius, prodiuseris Linas Zareckas-Choras, scenarijaus autorė Jurga Klimaitė-Riebling, LiKA direktorė Lina Buzelytė, scenografas Andrius Matusevičius ir kiti.

„Laikydamiesi tradicijų „Sidabrinės gervės“ ceremonijoje pakvietėme dirbti įspūdingo ūgio ir grožio lietuvę Mildą Grikšaitę, Kaune studijuojančią rinkodaros mokslus, o Milane, Stambule sėkmingai siekiančią modelio karjeros“, – pasakojo L.Buzelytė.

Žavi mergina jau nebe pirmus metus bus atsakinga už „Sidabrinės gervės“ statulėlės perdavimą teikėjams. O jų gretose – kultūros, meno, sporto, verslo, kino pasaulio garsenybės. „Šįkart mūsų modelis, galima sakyti, dirbs tiesioginį savo darbą – Mildai teks operatyviai keisti drabužius ir įvaizdžius, scenoje ji kurs skirtingus tipažus“, – atskleidė stilistas K.Rimdžius.

Apdovanojimų „Sidabrinė gervė 2013“ ceremonijoje šį vakarą bus įteikta 15 „Sidabrinės gervės“ statulėlių, „Sidabrinės gervės kiaušinis“ už geriausią studento darbą ir „Auksinė gervė“ už gyvenimo nuopelnus. Visų kategorijų laimėtojus išrinko 49 balsavimo procedūrose oficialiai užsiregistravę Akademijos nariai.

Jiems nominantus pateikusi Atrankos vertinimo komisija lėmė, kad net 8-iose nominacijose (vienoje – du kartus) minimas vaidybinis filmas „Aurora“.

„Mums labai smagu. „Aurora“ – kokybiškas filmas, geras, daug kur pasaulyje laimėjo įvertinimus. Ir nors sako, kad savo šalyje pranašu nebūsi, Lietuvių kino akademijos nominacijos – irgi svarbu“, – sakė filmo prodiuserė Ieva Norvilienė.

Ji pasidžiaugė, kad „Aurora“ sėkmingai platinama užsienio šalyse, rodoma JAV, Čekijos, Prancūzijos, Švedijos kino teatruose. „Gana retas dalykas, kad lietuviškas filmas būtų demonstruojamas ne tik svetur gyvenančių bendruomenių nariams. Bet mūsų tikslas – platinti šį kino filmą tradiciniu būdu, visuose kino teatruose, kad jo sklaida pasiektų kuo daugiau žiūrovų. Užsienyje sulaukėme ir gražių straipsnių, ir gražios kritikos, žmonių atsiliepimų. „Aurora“ nėra primityvus komercinis kinas, jis skirtas intelektualiam žiūrovui“, – teigė I.Norvilienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.