V. Vaughną ir O. Wilsoną tapti „Google“ praktikantais įkvėpė Lietuvos krepšininkai

Aktoriai Vince‘as Vaughnas ir Owenas Wilsonas „Google“ kompanijoje įsidarbino praktikantais. Holivudo žvaigždės kiekvieną dieną keliaudavo į „Google“ biurą Silicio slėnyje, JAV, ir, vykdydami eiliniams praktikantams skirtas užduotis, sėdėdavo ten visą dieną.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-05-30 13:36, atnaujinta 2018-03-06 02:20

Tiesa, nors „Google“ biuras buvo visiškai realus, V. Vaughnas ir O. Wilsonas dienas „Google“ biure leido ne todėl, kad jiems būtų pabodęs darbas kine. Aktoriai „Google“ kompanijos būstinėje filmavosi komedijoje „Praktikantai“.

„Google“ vadovai buvo itin geranoriški ir į biuro patalpas įsileido gausią kūrybinę filmo komandą, leisdami filmuoti tikrus kompanijos kabinetus, koridorius ir kitas patalpas.

V. Vaughnas pasakoja, kad jam visą gyvenimą buvo smalsu pamatyti, kaip atrodo vienos garsiausių informacinių technologijų kompanijos biuras ir, kokie žmonės jame dirba.

„Aš esu kilęs iš mažo miestelio, todėl „Google“ man visada atrodė tarsi stebuklinga karalystė iš tokių istorijų, kaip „Ozo šalies burtininkas“ arba „Čarlis ir šokolado fabrikas“, – pasakoja V. Vaughnas. – Tame biure, lyginant su kitais, visiškai neįprasta darbo aplinka... Juk ne visi darbo vietoje gauna nemokamo maisto kalnus, sporto salę, masažo kabinetą ir panašius dalykus!“

Filmo režisierius Shawnas Levy tikina, kad „Google“ vadovai nesikišo į filmo kūrimo užkulisius: „Tai buvo tikrai įdomi partnerystė. Jie nereikalavo rodyti scenarijaus ar keisti jį pagal jų pageidavimus, tačiau patarimų negailėjo ir tikrai padėjo perprasti „Google“ darbo principus.“

Komedija „Praktikantai“ pasakoja apie du 40-mečius pardavimų vilkus, kuriuos netikėtai užklumpa XXI-asis amžius ir senųjų pardavėjų niekam nebereikia. Praradę darbus šie idėjų nestokojantys vyrukai nusprendžia prisitaikyti prie šiuolaikinio pasaulio, ir tapti elektroninės prekybos dievais. Ir ne bet kur, o „Google“ kompanijoje! Jų neišgąsdins net tai, kad pirmiausia čia jie turės atlikti praktiką ir susirungti su dvigubai už save jaunesniais naujosios kartos genijais...

Įdomus faktas – V. Vaughno ir O. Wilsono herojų įkvėpėjais filme tampa... Lietuvos krepšinio rinktinė! Remdamiesi atkaklių lietuvių pavyzdžiu abu naujai iškepti praktikantai pasiryžta kopti į elektroninį Olimpą ir pradėti savo šlovingą praktikanto kelią kompanijoje „Google“. Komedija „Praktikantai“ Lietuvos kino teatruose startuoja nuo birželio 14 d.

Vakar naktį Los Andžele, JAV, įvyko filmo pasaulinė premjera, kurioje dalyvavo visos pagrindinės filmo žvaigždės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.