Kodėl R. Mikelkevičiūtė ir A. Valinskas pjaunasi it šuo su kate?

Jau kuris laikas LNK koridoriuose sklando kalbos, esą patyrę eterio vilkai Rūta Mikelkevičiūtė (40 m.) ir Arūnas Valinskas (46 m.) pjaunasi it šuo su kate. Plikis ir Ponia skiriasi? Ar tai tik gandonešių paskalos?

Daugiau nuotraukų (1)

Erika Zabulėnienė

May 31, 2013, 6:18 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 12:58 AM

Prieš pusmetį pasirodžius laidos „Plikis ir Ponia“ anonsams vieni džiūgavo — pagaliau eteryje dirbs ne rišlaus sakinio nesurezgantys žmonės iš gatvės, bet tikri profesionalai. Kiti gūžčiojo pečiais — kaip po viena studijos lempa išsiteks dvi tokio kalibro žvaigždės? Juolab kad ir A. Valinskas (BTV, „TAIP. NE“), ir R.Mikelkevičiūtė (LNK, „Valanda su Rūta“) laidas įpratę vesti vieni.

Atidesni žiūrovai greičiausiai pastebėjo, kad laidoje „Plikis ir Ponia“ tai vienam, tai kitam vedėjui tekdavo ilgėliau prikąsti liežuvį, kai įsivažiuodavo šnekėti partneris.

Kas daugiau kalbėdavo, dabar sunku išmatuoti kokiais nors balais, bet, regis, patylėti dažniau tekdavo A.Valinskui. Todėl šįsyk pakomentuoti situaciją paprašėme jo.

— Ar teisybė, kad po paskutinių laidų įrašų tarp jūsų kibirkščiuoja žaibai ir daugiau su Rūta dirbti nenorėtumėte? — prirėmiau prie sienos A. Valinską.

— Paskutinės laidos įrašo vakarą sakiau, kad niekad nemaniau, jog dirbsiu su Rūta ilgiau nei pusę valandos. Išėjo taip, kad dirbome ilgiau nei pusę sezono.

Nė viename orkestre nebūna taip, kad daug metų atskirai groję žmonės pradeda griežti pirmaisiais smuikais. Dviejų pirmųjų smuikų nebūna niekur. Tuomet vienas pirmasis smuikas turi padėti savo instrumentą ir pradėti diriguoti. Bet pas mus buvo taip, kad abu galime ir groti pirmaisiais smuikais, ir diriguoti.

— Kažkuriam vis dėlto teko nusileisti?

— Be abejonės. Nusileisti teko ir jai, ir man. Kadaise sakiau, kad „Plikis ir Ponia“ yra tokia laida, kurioje, prisikvietę blogų svečių, po visų gerų ar blogų pokalbių kūrybine prasme vis tiek turėsime gultis į vieną lovą.

— Ar dažnai tekdavo užgniaužti ambicijas? Ar nepasirodydavo, kad Rūta diriguoja per ilgai?

— Ne. Žinojau, kad retsykiais reikės taip daryti. Kai ne pats vairuoji automobilį, tuomet reikia susitaikyti su kito vairavimo stiliumi. Tik nereikia sėsti į automobilį, kurį vairuoja durna boba.

— Metate akmenį į Rūtos daržą?

— Tikrai ne. Rūta vairuoja puikiai. Ji yra profesionalė ir televizijoje.

— Ar laidoje visuomet pasitikėdavote Rūta?

— Oi, ne. Aš pats savimi nepasitikiu. Niekada per daug nepasitikiu net Inga Valinskiene. Taip kad niekada negaliu pasitikėti kitomis moterimis ir vyrais. Tiesiog tai darbas, kurį reikia atlikti.

— Niekada nebuvo susikirtimų, papūstų lūpyčių ar trinktelėjimų per stalą?

— Žinoma, kad visko yra buvę. Esu vaikščiojęs papūtęs lūpytes, o ji yra trankiusi kumštuku per stalą. (Juokiasi.)

Esame pasakę vienas kitam ne tik pagiriamųjų žodžių. Toks jau šitas darbas. Kadaise vienas kitam esame pasakę visokių žodžių ir su amžiną atilsį Vytautu Kernagiu, ir su Vytautu Šapranausku, ir su Justu Jankevičiumi. Su visais, su kuriais esu dirbęs, būdavo pokalbių tiesiai šviesiai. Partneris, su kuriuo dirbi televizijoje, neturi lyties.

— Ar Rūta jums yra televizijos žvaigždė?

— Manau, garsesnių už ją moteriškų figūrų televizijoje vargiai rastume. Reikėtų gerai paieškoti. Rūta, be jokios abejonės, yra populiari. Todėl ji yra žvaigždė.

— O jeigu dar paieškotume?

— Žinoma, kad aš. (Juokiasi.)

Mano telefone likę Vytauto Kernagio ir Vytauto Šapranausko numeriai. Žiūriu, kad norint susirasti gyvuosius jau reikia ilgokai naršyti tarp išėjusiųjų.

Be abejonės, žvaigždė yra Algimantas Čekuolis. Profesionaliai dirba Andrius Rožickas, Marijus Mikutavičius, Algis Ramanauskas (nors jis ne visiems reikalingas toks, koks yra), Edita Mildažytė (nors ne viską, ką ji daro, daryčiau aš, bet tai, ką ji daro, daro gerai).

Galbūt atiduosiu duoklę savo blogam skoniui, bet negaliu nepaminėti sveikinimų koncertų primadonų Reginos Jokubauskaitės, Laimos Kybartienės ir visų kitų, kurios svetimais tekstais kalba savo širdimi.

Televizijos „žiniukai“ patys sau yra didelės žvaigždės, bet tokios žvaigždės kaip Rokas Žilinskas niekur nerandu.

— Grįžkime prie jūsų žvaigždžių dueto — Plikio ir Ponios. Neigiate gandus, kad nepasidalijate vietos po saule ir skiriatės?

— Skirtis neketiname, bet svajonių apie bendrą gyvenimą irgi nepuoselėjame. Nors tam yra būtinybė — yra bendrų vaikų, tokių kaip prodiuseris Laurynas Šeškus. Yra bendro turto — dekoracijos ir kiti rakandai. Yra bendri uošviai — tai televizijos vadovai, kurie ir nuspręs, ar paliks mus savo namuose.

O kad paliktume intrigą, parašykite, kad Ponia laukiasi nuo Plikio ir nežinia, ar jis ją ves.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.