Lietuvių gudrybė: žolę aplink namus nuėda alpakos

Verslininkų šeima iš Trakų ieškojo būdų, kaip kuo natūraliau prižiūrėti aplink jų namus augančią žolę, ir pamanė – gal ją galėtų nuėsti alpaka?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 4, 2013, 6:59 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 9:58 PM

Idėją jie įgyvendino – iš Čilės atsisiuntė penkias alpakas, o šiuo metu aplink jų namus ganosi bent 20 šių egzotinių ir lietuvių akims neprastų gyvulių.

Verslininkai tikina, jog kol kas alpakų auginimas jiems tik hobis, tačiau ateityje jie ketina prekiauti jaunikliais bei gyvulių vilna, kuri laikoma prabangos produktu – ji yra minkštesnė bei tvirtesnė nei kašmyro ir lengvesnė nei avies vilna.

Itin minkštą reportažą apie alpakas žiūrėkite jau šįvakar atsinaujinusioje „Lietuvos ryto“ laidoje „Reporteris“, kuri žada vasarą žiūrovus stebinti įdomiomis naujienomis. Startuoja trys naujos skiltys.

Antradieniais rodomoje skiltyje „Pažangi Lietuva“ bus pasakojama apie naujus ir neįprastus verslus, kurių pastaruoju metu imasi vis daugiau jaunų žmonių.

Trečiadienio skiltyje „Aktyvi Lietuva“ žiūrovų laukia įdomūs pašnekesiai su sportininkais.

O ketvirtadieniais skiltyje „Įdomi Lietuva“ sužinosime apie mūsų šalyje esančias vietas, apie kurias dar nesate net girdėję. Užsimanysite jas aplankyti.

Atsinaujinusią informacinę aktualijų laidą „Reporteris“ žiūrėkite pirmadieniais – ketvirtadieniais 21 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.