J. Jankevičius - žmogus, kuris neverkia

Vasara — atsipalaidavimo ir linksmybių metas. Tiems, kurie to ieškos televizoriaus ekrane, padės TV3 laida „Žiūrėk — geras!“ su Justinu Jankevičiumi (28 m.), Dileta Meškaite (22 m.) ir Džiugu Siaurusaičiu (41 m.).

Daugiau nuotraukų (1)

Erika Zabulėnienė

Jun 8, 2013, 10:57 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 6:30 PM

Humoro laidoje, kurios žiūrovai galės pasimėgaudami kvatoti iš žioplesnių už save, pamatysime ir į netipiškas situacijas įpainiotų pramogų pasaulio žmonių.

Grupės „16 Hz“ nariams teks apsivilkti ugniagesių uniformas, atlikėjui Donatui Baumilai-Dūniui — padirbėti klounu cirke, o stipruolis Vidas Blekaitis vienai dienai taps... vaikų aukle.

Linksmas situacijas kol kas komentuoja du vedėjai — TV3 projekte „X Faktorius“ sėkmingai su grupe „4 Roses“ pasirodžiusi D.Meškaitė ir humoristas J.Jankevičius. Dž.Siaurusaitis prie vedėjų poros prisidės tik kitą mėnesį, tad Justinas dar turi laiko apsukti galvą žaviajai Diletai ir pasakyti Džiugui, kad trečias jiems nebereikalingas.

— Dar visai neseniai jus matėme keliuose BTV projektuose. Ar visiems laikams atsimojavote su šia televizija? — paklausiau BTV laidas „Juoko kovos“ ir „Prajuokink mane“ vedusio J.Jankevičiaus.

— Tiesą sakant, graudulingos atsisveikinimo vakarienės nebuvo. Kai pavasarį sutikau per TV3 vesti porą „Chorų karų“ laidų, BTV atstovas paskambino ir pasakė, kad mano paslaugų jiems nebereikia, nors sutartyje nebuvo jokių suvaržymų.

Taip liūdnai baigėsi mano „Juoko kovos“. Ką darysi, matyt, žmonės neturi jokios atsisveikinimų praktikos.

— Apmaudu? Norėjote puotos, atminimo dovanos ar bendros nuotraukos?

— (Juokiasi.) Ne, visai neapmaudu. Džiaugiuosi, kad ten dirbau, daug kas išėjo į naudą, be to, ten radau Vitalijų Cololo, žmogų, kurį dabar vadinu savo draugu.

— TV3 — vėl linksma laida. Visi keliai veda humoro link?

— Matyt, jau užsidėjau tokį antspaudą, tad su juo ir vaikštau. Viskas kadaise prasidėjo „Humoro klube“, nuo tada esu juokingų laidų vedėjas.

— „Chorų karai“ buvo rimčiausias intarpas?

— Vedžiau tik dvi laidas. Teko pabūti Ingos Jankauskaitės scenos partneriu — ji be galo maloni moteris. Iš pradžių maniau, kad ji šalta, o kai susipažinome, pasirodė labai mielas ir šiltas žmogus.

— Vis dėlto labiau traukia linksmybių žanras?

— Humoras visuomet yra teigiamas dalykas, bet „Žiūrėk — geras!“ mano karjeroje turbūt bus išimtis. Tai bus aštrios tiriamosios publicistikos laida, kuri užpildys skylę tinklelyje, žiojinčią nuo tos dienos, kai TV3 eteryje nebeliko „Akistatos“. Manau, toks ir buvo mano naujojo prodiuserio Kristupo Krivicko sumanymas.

— O rimtai?

— O jei rimtai, šiek tiek dvejojau dėl šio formato.

Tokios laidos man asocijuojasi su kadaise per LNK rodyta „Lalaila“ su nuostabiausiais vedėjais — sunkumų kilnotoju Ramūnu Vyšniausku ir dviem intelektualiomis blondinėmis. Tačiau Kristupas patikino, kad „lalailos“ mes nekursime.

— Vietoj dviejų blondinių gavote vieną brunetę ir vaikiną?

— Dileta — miela ir maloni mergina. Pirmieji filmavimai buvo labai linksmi. Dar yra kur tobulėti, bet manau, kad su šia laida viskas bus gerai.

— Tad apie ką ši laida?

— Dauguma žmonių negali ramiai gyventi nematydami vaizdelių, kaip kiti neatsargiai elgdamiesi ar per buką galvą smarkiai susižaloja. Tad mes ir rodome tokius vaizdelius.

Manau, po vandens tėkmės ir ugnies liepsnos tai yra trečias labiausiai žmogų raminantis dalykas.

— O jums irgi patinka žiūrėti tokius vaizdelius?

— Kai turi internetą, yra du dalykai, kuriuos tikrai darai, jei esi vyras: žiūri pornografiją ir vaizdelius per „YouTube“, kaip kas nors kur nors susižeidžia.

Visi, kas sako, kad to nedaro, yra šlykštūs melagiai.

— Ar manote, kad vasarą televiziją reikia užkimšti vaizdeliais, kaip kiti žioplai žalojasi?

— Reikia vadinti daiktus savais vardais. Vasarą nėra didelio žiūrimumo, o mažas žiūrimumas reiškia skurdų laidų finansavimą.

Tad natūralu, kad didelių projektų mažėja, o visokių pajuokavimų daugėja.

— Sakoma, kad žmogų pravirkdyti lengviau, nei prajuokinti. Ar su tuo sutinkate?

— Nėra skirtumo — pravirkdyti ar prajuokinti. Viskas priklauso nuo nuotaikos. Prajuokinti man nėra sunku, jei esu geros nuotaikos. O jei esu piktas, gal tuomet lengviau ašarėlę išspausti.

— Kas jus lengvai pravirkdo?

— Niekas.

— Esate geležinis žmogus?

— Ne, esu sovietinio auklėjimo. O ši sistema teigia, kad berniukai neverkia.

— Nesugraudina net didingi dalykai? Pavyzdžiui, akimirka, kai plaukikei Rūtai Meilutytei buvo kabinamas olimpinis auksas?

— Kai Meilutytei kabino medalį, turbūt verkė visa Lietuva. Aš irgi nebuvau išimtis. Bet šiaip mažai randu progų pažliumbti. Jei tik surasiu — nusifilmuosiu ir įdėsiu į „YouTube“.

— O kas jus pralinksmina?

— Oi, čia jau yra daug dalykų. Pavyzdžiui, sveikinimų koncertai, festivalis „Juokis“ ir visi tie „YouTube“ vaizdeliai, kaip kaimo žmonės dalijasi karves, išsimušinėja skolas ar ieško teisybės.

Dažniausiai pačius juokingiausius dalykus išgirsti iš tų, iš kurių nieko nesitiki.

Seimo nariai? Ne, iš jų kaip tik to tikiesi. Su jais susiję visi banaliausi juokai: „Jau ta mūsų valdžia — Dieve, Dieve... Visi vagys. Va, prie ruso tai buvo geriau...“

Mane pralinksmina visi „Humoro klubo“ nariai.

— Laidos „Žiūrėk — geras!“ dalyviai pateks į netikėtas situacijas — kas dirbs klounu, kas aukle. Kokiam žmogui ir kokią situaciją norėtumėte surežisuoti jūs?

— Ši mūsų laidos dalis — socialinis eksperimentas. Kaip kad Antrojo pasaulinio karo metais primaitindavo kareivius LSD ir stebėdavo jų elgesį.

Mes darome panašiai. Kartais tos situacijos būna juokingos, o kartais pamokomos ir turinčios didžiulę išliekamąją vertę.

Jeigu galėčiau pats rinktis, ką ir kur įmesti, labai norėčiau pamatyti Mantą Petruškevičių kovų be taisyklių ringe.

Svarbu, kad eksperimentuojant būtų didelis kontrastas su tuo, ką jie daro kiekvieną dieną. Įdomu būtų pamatyti Petrą Gražulį gėjų eitynėse.

Manau, K.Krivickas surežisuotų situacijų idėją, kai žmogus įmetamas į netikėtą aplinką ir stebimas jo elgesys, nusižiūrėjo nuo premjero Algirdo Butkevičiaus. Juk tai jis paskyrė Birutę Vėsaitę ministre.

— Ar kada nors pačiam yra tekę sušukti: „O, čia tai geras!“?

— Kartą nusprendžiau pašmaikštauti su viena bankrutavusio blondinių prekių ženklo nare.

Norėdamas patikrinti jos žinias paklausiau, ar ji žino, kaip išgaunami geriausi mergaičių draugai — deimantai.

„Žinau, — atsakė ji nemirktelėjusi. — Reikia permiegoti su milijonieriumi.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.