Joninių savaitgalį – įspūdinga pažintis su baltų dievais

Ar žinojote, kad meilės deivė Milda globojo meilę tokią, kokia ji yra – visai nesvarbu, vedę žmonės, ar ne? Ar girdėjote pasakojimus, kad rugiai laukuose siūbuoja visai ne nuo vėjo, o po juos vaikštant Rugių deivei? Ar dar pamenate legendas apie deivę Laumę, baudžiančią gobšuolius, saugančią žmonių moralę ir globojančią užmirštus kūdikius?

Deivė Gabija.
Deivė Gabija.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 21, 2013, 1:38 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 7:31 AM

Trumpiausią metų savaitgalį – per Jonines arba Rasos šventę „Lietuvos ryto“ televizija siūlo pasigrožėti atgimusiomis senovės legendomis – įspūdingais Lietuvoje filmuotais pasakojimais apie baltų dievus. Jie bus rodomi nuo rytojaus iki pirmadienio vakaro.

„Norėjome papuošti savo eterį ir supažindinti žiūrovus su mūsų šalies istorija – kuo tikėjo senovės baltai, kokią reikšmę jų gyvenime turėjo įvairūs dievai“, - pasakojo „Lietuvos ryto“ televizijos savireklamos vadovė Inga Kievišaitė.

Kompanijos „Wide wings“ sukurtuose atvirukuose pristatomos žymiausios baltų deivės – gamtos jėgų valdytoja Ragana, derlių globojusi Rugių deivė, žmonių moralės saugotoja Laumė, ugnies ir šeimos židinio deivė Gabija, ankstyvo ryto ir sutemų deivė Brėkšta.

Joninių savaitgalį „Lietuvos ryto“ televizija taip pat pristato daugybę mistika apipintų filmų. Šeštadienio vakarą siaubo trileryje „Nešantys žinią“ pamatysime paauglių dievaitę Kristen Stewart, pažįstamą iš kultinio filmo „Saulėlydis“. Iškart po jo – įspūdingas filmas „Vampyro šešėlis“, kuriame šalia pasaulinio garso aktorių Johno Malkovichiaus ir Willemo Dafoe, žiba lietuvių aktorė Ingeborga Dapkūnaitė.

Sekmadienį sutiksime su Sylvesteriu Stallone filme „Pašalinti Karterį“ ir stebėsime siaubo klasiką „Pjūklas 3D“.

Pirmadienį televizija pristato romantika alsuojantį filmą – pagal V. Šekspyro pjesę sukurtą „Vasarvidžio nakties sapną“ su Michelle Pfeiffer ir Rupertu Everettu. Tai filmas apie legendomis apipintą aiškiaregį Wolfą Messingą, dirbusį su Hitleriu ir Stalinu Antrojo pasaulinio karo metais.

O vakare „Lietuvos ryto televizijos eteryje - detektyvinis filmas „Hipnotizuotojas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.