TV kanalų vadovai prabilo apie eterio naujoves

Aktorę ir laidų vedėją Ingą Jankauskaitę parsiviliojo LNK? Algis Ramanauskas TV3 nebereikalingas? Kitą sezoną LNK neliks „Plikio ir Ponios“ dueto? Ar tikrai „Lietuvos ryto“ televizija atsisako žurnalistės Rūtos Janutienės paslaugų?

TV3 vadovė L.Blaževičiūtė sakė, kad jų kanalas įsigijo net penkis Lietuvoje dar nerodytus užsienio formatus.<br>T. Bauras
TV3 vadovė L.Blaževičiūtė sakė, kad jų kanalas įsigijo net penkis Lietuvoje dar nerodytus užsienio formatus.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Erika Zabulėnienė

Jun 22, 2013, 1:18 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 6:40 AM

Daugybė panašių klausimų, klausimėlių, gandų, paskalų ir nuogirdų sklando televizijų koridoriuose ir už jų. Tarsi tikrame turguje. Natūralu — juk būtent vasarą, kol ekranuose tyliai sukasi laidų ir filmų kartojimai, kabinetai primena tikrą šaršalyną.

Nors dėl „TV antenos“ viršelių naujajam sezonui, kuris įprastai prasideda rugpjūčio pabaigoje, televizijos pradeda grumtis dar nenutirpus sniegui, dažniausiai iki pat pompastiškų atidarymo švenčių būna neaišku, kas kur išeina ir kas pasilieka. Derybos dėl laidų, honorarų, mainai — visa tai yra televizijų turgaus dalis.

Ir, nors dauguma paslapčių sakoma už uždarų durų, kažkokiais būdais jos pasiekia konkurentų ausis. Matyt, yra tiesos šmaikščiame pasakyme, kad paslaptis yra faktas, pasakojamas kiekvienam atskirai. Apie TV turgaus naujienas TV3, LNK ir „Lietuvos ryto“ TV vadovų irgi prašau papasakoti kiekvieno atskirai.

TV3 generalinė direktorė Laura Blaževičiūtė: „Bus bombų lietus!“

— Prieš naująjį sezoną sklando įvairiausių gandų ir gandelių apie pokyčius TV3.

— Gandai yra gerai, vadinasi, žmonės laukia naujojo sezono. Televizinis turgus man įdomus tuo, kad yra galimybė pasitikrinti prodiuserių ir vedėjų lojalumą, taip sužinome, kokie vėjai pučia kitose stovyklose.

— TV3 šiemet sukako 20 metų. Ar rudenį būsite pasikeitę? Kokie — jaunatviški ar surimtėję?

— Būsime ypač atsinaujinę, bet tokie, kokius mus mėgsta ir geriausiai pažįsta žiūrovai, — rūpestingi, linksmi, smalsūs. Būsime vieningi ir aistringi kartu su Lietuvos rinktine per Europos vyrų krepšinio čempionatą.

— Kalbama, kad LNK ketina parsivilioti Ingą Jankauskaitę. Ar vis dėlto pamatysime ją kuriame nors iš jūsų TV projektų?

— Čia jau net ne gandas, galiu patvirtinti, kad Ingą parsiviliojo LNK. Inga — nuostabi. Norėčiau dar kada nors kartu padirbėti kuriant kitus projektus. Tikiu, kad ji gali gerokai daugiau. Išbandys save ten, žiūrovai įvertins, o Inga galės sau atsakyti, kas arčiau širdies.

— Šapro nepakeis niekas. Vis dėlto...

— Mes net nemėginsime jo pakeisti. Jis buvo vienas toks, kaip ir kiti nepakeičiami TV3 kanalo veidai.

— Renkami nauji „X Faktoriaus“ dalyviai. Kas pakeis Vytautą Šapranauską šio konkurso komisijoje?

— Bus naujas komisijos narys — mėgstamas, šmaikštus, profesionalus Marijus Mikutavičius.

— Ar neviliojate Jurgitos Jurkutės grįžti į TV3?

— Neviliojame, bet primename, kad TV3 ji visada laukiama ir galės grįžti tada, kai tik pati bus pasirengusi. Gerbiu Jurgitos norą pailsėti nuo eterio, bet sakau nuoširdžiai — jos mums trūksta.

— Ar TV3 atsiras vietos eterio chuliganu vadinamam Algiui Ramanauskui?

— Man labai patiko Algis, kokį jį matėme projekte “Misija Afganistanas”. Jam tinka būti ir ne chuliganu. Algis, manau, dar nustebins ir mus, ir save. Intriguoja?

— Ar naujajam sezonui esate parengę bombą?

— Patikėkite, bus tikras bombų lietus! Vieną bombą jau dabar galiu susprogdinti — projektas „24 valandos“ nuo rudens atsinaujins kartu su E. Knispeliu ir pasirodys per TV3.

Įsigijome net penkis Lietuvoje dar nerodytus užsienio formatus.

— Ar išvysime ir naujų, netikėtų veidų?

— Ir naujų, ir netikėtų, o kai kuriuos senus veidus išvysite nauju ir netikėtu amplua.

LNK savireklamos direktorius Rolandas Vilkončius: „Įsigytą BTV mylėsime ir gražinsime.“

— Ar dėliodami naujojo sezono tinklelį ir vėl konkuruosite su TV3?

— Žiūrovams turbūt būtų blogiausia, jei tarp kanalų nebūtų konkurencijos — iki šiol žiūrėtume meksikietišką muilą geriausiu laiku. Lietuvoje televizijos neriasi iš kailio, vyksta viena aršiausių konkurencinių kovų.

LNK žiūrovams nuolat siūlo didžiulio biudžeto dainų, šokių, muzikos projektų, rodo lietuviškus serialus ir naujausią Holivudo produkciją.

Praėjusį sezoną LNK įsitvirtino lyderio pozicijoje, todėl artėjantis sezonas dar labiau įpareigoja viską už konkurentus daryti inovatyviau, linksmiau, įdomiau, greičiau, garsiau.

— Ar žiūrovai ir vėl kentės dėl to, kad tuo pat metu jūs ir TV3 rodysite panašius projektus?

— Žiūrovai gali džiaugtis, kad turi iš ko rinktis, o ne kentėti. Kančia yra žiūrėti į sieną.

— Ar išvysime ne tik naujų projektų, bet ir veidų?

— Laukia ne viena staigmena, bet kai ką atskleisti jau galime: į eterį grįžta kokybiškiausias muzikinis projektas „Lietuvos balsas“, visame pasaulyje vertinamas už tai, kad solidžiai, nuosekliai, užtikrintai, nesityčiodamas iš dalyvių ir nedarydamas cirko išrenka geriausią šalies balsą.

Tarp naujienų — realybės dokumentikos serialas „K11: komisarai tiria“. Pagal geriausias vokiškas detektyvų tradicijas sukurtas serialas skirtas ne tik „Senio“ ir „Kobra 11“ gerbėjams, bet visiems, pasiilgusiems tikroviškų televizijos detektyvų.

Jis kuriamas pagal Vokietijos žiniasklaidos milžinės „ProSiebenSat.1 Media AG“ formatą. Staigmena laukia ir sporto gerbėjų — pirmą kartą Lietuvos televizijų istorijoje olimpiados atidarymo ir uždarymo ceremonijas rodys ne nacionalinis transliuotojas, bet komercinė TV. LNK įsigijo 2014 m. Sočio olimpinių žaidynių atidarymo ir uždarymo ceremonijų transliacijos teises.

— Ar Rūta Mikelkevičiūtė ir vėl bus ryškiausias LNK veidas ir ves kelias laidas?

— Rūta Mikelkevičiūtė neabejotinai yra vienas ryškiausių televizijos veidų visoje Lietuvoje jau daugiau nei dešimt metų ir viskas, prie ko ji prisiliečia televizijoje, turi milžinišką sėkmę. Dėl skleidžiamos charizmos ją mėgsta žiūrovai, o darbo disciplina ir reiklumas sau lemia puikius rezultatus reitingų lentelėje.

Vis dėlto žiūrovai yra reiklūs ir išlepinti naujienų, todėl naujame LNK sezone bus tokių žmonių, kurių pasirodymas TV eteryje taps sensacija.

— Pasklido kalbų, kad parsiviliojate Ingą Jankauskaitę, kurią pastarąjį kartą matėme TV3 „Chorų karuose“.

— Inga užaugo mūsų kanale su fenomenalių reitingų sulaukusiu serialu „Nekviesta meilė“. Ji mėgstama ne tik žiūrovų, bet ir visos LNK komandos. Prisipažinsiu — ji yra puiki partnerė ir labai graži moteris.

— Sklando gandas, esą Arūnas Valinskas nesutaria su Rūta ir nebematysime „Plikio ir Ponios“.

— Su žurnalistais ginčytis — kaip su plikiu pešiotis. Po paskutinės „Plikio ir Ponios“ laidos Rūta su Arūnu vienas kitą apdovanojo bučiniu ir išsiskyrė vasarai su didele pagarba ir abipuse meile. Ar jie bus LNK eteryje po vieną, ar abu — sužinosime naująjį sezoną. O jei jie vienas kitam iškas karo kirvį, tai bus karščiausias šou, kokį tik galima įsivaizduoti.

— Ar įsigytos BTV nebandysite nušluoti nuo žemės paviršiaus?

— Atvirkščiai, mes ją mylėsime, puoselėsime ir gražinsime. Padėsime jai parengti tokį TV tinklelį, kokio neturėjo visus 20 egzistavimo metų. Su LNK galimybėmis BTV atsivers geriausių Holivudo studijų durys, bus įperkami geriausi laidų vedėjai, populiarias laidas kuriančios prodiuserių kompanijos.

— Tačiau kalbama, kad šis kanalas taps tik rusiškos produkcijos transliuotoju.

— Visiška netiesa. BTV transliuos ir lietuvišką, ir užsienio produkciją. BTV bus orientuota į aktyvius, dirbančius ir šiek tiek jaunesnius žiūrovus, todėl programa bus skirta jiems.

— Kas laukia BTV laidų kūrėjų ir vedėjų? Ar pasikviesite ką nors iš jų į LNK?

— BTV laidų vedėjų ir kūrėjų laukia tas pats, kas ir LNK laidų vedėjų — naujas sezonas. Turime jam intensyviai rengtis.

„Lietuvos ryto“ TV generalinis direktorius Linas Ryškus: „Deramės su žinomais TV žmonėmis.“

— Naująjį sezoną televizijos dažniausiai pasitinka naujais šūkiais ir kryptimis. Ar ir jūs keisite savo kryptį?

— Tikrai nekeisime. Ir toliau eisime ta pačia kryptimi savo žiūrovams siūlydami daugybę informacinių laidų ir prasmingą pramogą. Net ir rodydami serialus siekiame, kad jie duotų kokios nors naudos. Kaip, pavyzdžiui, ką tik parodytas „Čiapajevas. Aistra gyventi“, atspindintis netikėtą šios istorinės asmenybės gyvenimo pusę. Rodome ir daugiau įtraukiančių istorinių serialų.

Mūsų tikslas — išlikti reikliems sau renkantis ir pateikiant laidas ir filmus. Tai nereiškia, kad mūsų televizija nerodys melodramų, tačiau jos bus kokybiškos ir išsiskirs iš bendros serialų masės.

— Neseniai „Lietuvos ryto“ TV paliko jos veidas Edmundas Jakilaitis. Ar bandysite jį pakeisti?

— E. Jakilaitis buvo puikus laidų vedėjas ir jam neprilygs niekas. Todėl net ir nebandysime tokio žmogaus ieškoti. Be to, laidą „Lietuva tiesiogiai“ vedanti Daiva Žeimytė puikiausiai tvarkosi su svečiais, tarp kurių būna ir išskirtinių asmenybių.

Turime daugybę planų ir idėjų, nuolat galvojame, kuo dar nustebinti savo žiūrovus.

Norime sukurti daugiau laidų, išnaudoti savo didžiąją studiją, ieškome aukšto meninio lygio serialų bei kitos TV produkcijos. Tariamės su didžiaisiais filmų ir serialų paketų pardavėjais, rengiamės vykti į televizijos muges įsigyti užsienio produkcijos.

Puikūs rusiškų serialų reitingai įrodė, kad šios šalies produkcija žiūrima, tad įsigysime jų dar daugiau. Žiūrimi ir savaitgalio detektyvai, tad jų atsargas taip pat papildysime.

Galvojame, kaip atnaujinti ir sustiprinti informacines laidas. Jų reitingai nuolat kyla, o ypač „Reporterio“, kuriame į žiūrovus kreipiamasi ne tokia oficialia žinių vedėjų kalba, kaip kitose televizijose. Mes norime būti arčiau žiūrovų ir su jais šnekėtis paprasčiau, suprantamiau.

— Ar rudenį pamatysime ir naujų veidų?

— Taip, dabar vyksta derybos su gerai žinomais televizijos žmonėmis. O naujų veidų ieškosime patys. Kursime smagių laidų, kuriose į viską bus žiūrima per humoro prizmę. Jose pasirodys dar nematyti aktoriai. Mums nebūtina kviestis ryškiausių dabartinių ar pamirštų televizijos laidų vedėjų. Manome, kad mūsų grupė yra stipri ir gali greitai išpopuliarinti bet kurį naują talentingą vedėją.

Rugpjūčio 15-ąją „Lietuvos ryto“ televizija tiesiogiai iš Palangos transliuos grožio konkursą „Mis Lietuva“, kurio vedėjų pora nustebins visus. Suintriguosiu — tai gerai žinoma pora, bet mūsų televizijoje ji dar niekada nebuvo pasirodžiusi.

Didžiausia staigmena laukia sporto gerbėjų — „Lietuvos ryto“ televizija įsigijo Sočio olimpinių žaidynių transliacijos teises. Tad kitų metų vasarį laukia nemažai olimpinių intrigų.

Nors iki žaidynių dar nemažai laiko, televizija joms intensyviai rengiasi — daugumą olimpiados rungčių rodysime nuo ankstaus ryto iki vėlyvo vakaro.

— Sklando gandas, kad atsisakote Rūtos Janutienės laidų.

— Ne. Rūta Janutienė labiau, nei buvo tikėtasi, pateisino mūsų viltis, todėl ateinantį sezoną suteiksime dar daugiau erdvės jos žurnalistinėms idėjoms. Jos galva pilna ne tik rimtosios žurnalistikos idėjų, bet ir įdomių, šmaikščių, provokuojamų pramoginių laidų, kuriose jos pačios galbūt net nematysime. Šįsyk ji bus laidos sumanytoja.

— Ar Nomedos Marčėnaitės pokalbių laidos rudenį bus tęsiamos?

— Kol kas vyksta dialogas. Kaip ši menininkė apsispręs, dar nežinia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.