Dainininkė E. Sašenko kūrė svajonių sodą sergančiam vienuolikmečiui

Šio šeštadienio TV3 laida „Svajonių sodai“ bus išskirtinė. Sergančiam vienuolikmečiui Sauliui Belickui kasdienybę praskaidrino dainininkė Evelina Sašenko. Drauge su „Svajonių sodų“ želdynų dizainerių komanda ji kūrė vaikystės svajonių sodą. „Aš irgi labai norėčiau turėti tokį įspūdingą savo kampelį“, – sodindama augalus kalbėjo dainininkė. – Manau, kad likimo nuskriaustam berniukui ši aplinka suteiks daug džiaugsmo, man smagu prie to prisidėti.“

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 28, 2013, 12:58 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 3:14 AM

Mažasis Saulius tėvų sodyboje nuo šiol turės savo miestą-tvirtovę „Saulamiestį“. Šios tvirtovės „gynybinės sienos“ – saulėgrąžos, sauleniai, aukštuose mediniuose vazonuose augsiančios braškės, žemuogės, gervuogės, šilauogės ir E. Sašenko namuose užaugintos avietės, kurias dainininkė atvežė dovanų. Iš sedulos ir karklo „Svajonių sodų“ komanda sukūrė vartus, pavėsinę – iš čia Saulius galės stebėti, kaip nedideliame namelyje gyvuoja jam padovanotos putpelės.

„Dažniausiai suaugusieji susikuria patogią aplinką sau: atsiranda pirtis, kepsninė. Vaikams, geriausiu atveju, tepastato smėliadėžę ar sūpynes, o juk jiems reikia savo erdvės, savo vaikystės miesto, kurį galima drauge su vaikais sukurti iš augalų, šakų, iš to, ką turime savo aplinkoje, tereikia trupučio fantazijos“, – pataria „Svajonių sodų“ konsultantas, želdynų dizaineris, „Saulamiesčio“ idėjos autorius Tautvydas Gurskas.

Berniukas nauja aplinka norėtų džiaugtis su draugais, kurių jam labai trūksta. Kai prieš šešerius metus gydytojai jam nustatė progresuojančią raumenų distrofiją, šeima iš Vilniaus daugiabučio persikėlė gyventi į netoli sostinės esantį Sudervės miestelį. „Sūnui čia smagu: gamta, grynas oras, tačiau jam labai trūksta draugystės su bendraamžiais, miestelyje nėra jo amžiaus vaikų“, – TV3 žiūrovams pasakos Sauliaus mama Indrė Belickienė. „Todėl mes imamės dar vienos misijos – tarp laidos žiūrovų ieškoti draugų sergančiam berniukui, kurį keletą mėnesių trukusio konkurso laimėtoju išrinko pati Evelina“, – sako „Svajonių sodų” autorė Aušra Tubienė, kviečianti įsijungti TV3 šeštadienį 10.00 val..

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.