Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės laikais vienas mėgstamiausių aukštuomenės patiekalų buvo šaltibarščiai. Jie būdavo valgoma su vėžių uodegėlėmis ir kepta žvėriena.
Didikams žuvį troškindavo alaus acte, o elniena būdavo patiekiama su vyne virtomis kriaušėmis. Šių ir kitų pikantiškų patiekalų receptus galima sužinoti naujoje „Lietuvos ryto” TV laidoje „Ką valgė karaliai”. Remdamasis istorikų tyrinėjimais, apie juos pasakoja restorano „Time” virtuvės vadovas Egidijus Lapinskas.
Šįvakar jis gamins ryžių ir migdolų desertą. Šis patiekalas buvo žinomas prieš 400 metų. Jam naudojami ryžiai, migdolai, cukrus – šiais laikais įprasti produktai. Tačiau septynioliktajame amžiuje jie buvo labai brangūs.
„Lietuvos ryto” TV, 15.45, 20.05, 23.00 val.