Kelių gaidelį L. Jablonską protinti bandė ir J. Smoriginas

Kaunietį Luką Jablonską, kuris praėjusią savaitę pėsčiųjų perėjoje pražudė moterį su dukterimi, kadaise į protą atvesti bandė ne tik policijos pareigūnai, bet ir choreografas Jurijus Smoriginas.

Kaunietį Luką Jablonską, kuris praėjusią savaitę pėsčiųjų perėjoje pražudė moterį su dukterimi, kadaise į protą atvesti bandė ne tik policijos pareigūnai, bet ir choreografas Jurijus Smoriginas.<br>Stop kadras
Kaunietį Luką Jablonską, kuris praėjusią savaitę pėsčiųjų perėjoje pražudė moterį su dukterimi, kadaise į protą atvesti bandė ne tik policijos pareigūnai, bet ir choreografas Jurijus Smoriginas.<br>Stop kadras
Daugiau nuotraukų (1)

Vykintė Budrytė

Jul 14, 2013, 1:50 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 1:43 AM

Išgirdęs apie šiurpią avariją, kurią sukėlė 20-metis L.Jablonskas, J.Smoriginas akimirksniu prisiminė — maždaug prieš dvejus metus per TV3 laidos „Žvaigždė policininkas“ filmavimą jis kartu su pareigūnais Kaune lėkė į šio kelių erelio sukeltą eismo įvykį, rašo „Lietuvos ryto“ priedas „TV antena“.

Atskubėję į nelaimės vietą policininkai ir laidos filmavimo grupė išvydo griovyje aukštyn ratais riogsantį automobilį ir nuverstą elektros stulpą.

Šalia mindžikavo automobilį vairavęs L.Jablonskas ir kartu važiavęs nepilnametis jo bičiulis. Vėliau pareigūnai nustatė, kad transporto priemonė gatve skriejo maždaug 120 kilometrų per valandą greičiu.

„Sparnai užaugo? — į avarijos kaltininką kreipėsi J.Smoriginas. — Jaunystėje visi mes nieko nebijome.“ Išvydęs, kad kelių erelis dreba, choreografas pamatavo jam pulsą.

„Oi, kaip plaka širdelė. Tau — šokas. Nieko — praeis. Man tokia pati istorija buvo nutikusi. Tiktai žiemą“, — pasakojo J.Smoriginas.

Kai vaikinas šiek tiek apsiramino, choreografas toliau jį auklėjo.

„O jeigu būtum užsimušęs? Tėvai, ko gero, iš proto būtų išėję. Juk galima sakyti, kad karste buvote“, — kelių erelį į protą bandė atvesti J.Smoriginas, nė nenutuokdamas, kad kalbasi su būsimu žudiku.

Kai pareigūnai apžiūrėjo įvykio vietą ir surašė protokolą, J.Smoriginas reportažą baigė tokiais žodžiais: „Palinkėkime tam vaikinui, kad jis kartais pagalvotų apie tuos žmones, kurie jį myli: apie mamytę, tėvelį. Ir merginą, jeigu jau turi.“

— Kaip pasijutote, kai sužinojote, kad tas jūsų į protą bandytas atvesti vaikinas pražudė du žmones? — pasiteiravau J.Smorigino.

— Mane sukrėtė šis baisus įvykis. Kai prieš porą metų išvydau jo sukeltą avariją, pagalvojau, kad tam vaikinui kažkas negerai. Juk tada jis šitaip smarkiai lėkė ir net nestabdė.

— Tame reportaže minėjote, kad ir pats esate sukėlęs panašią avariją.

— Aš vėlai pradėjau vairuoti, nes anksčiau automobilio nereikėjo. Vairuotojo pažymėjimą gavau tik būdamas 40-ies.

Kartą žiemą dar neturėdamas didelės patirties važiavau į repeticiją. Kelias buvo slidus, važiuojant 70 km/val. greičiu automobilį sumėtė. Nemokėjau tinkamai stabdyti ir nukaliau stulpą.

— Išsigandote?

— Nesusižeidžiau, bet buvo ištikęs šokas. Suvokiau, kad per akimirką galima susigadinti gyvenimą. Paskui dar ilgai važinėjau šlapiu užpakaliu.

— Koks esate vairuotojas?

— Labai atsargus. Su trupe į gastroles vykstame išsinuomotu autobusu, jį vairuoju aš. Kai kurie vaikinai atsisako kartu važiuoti, nes esą vairuoju kaip senis. Sakau jiems — kur jūs nulėksite? Juk vežame panas, kurios Lietuvai galėtų pagimdyti po 10 vaikų! Dievas baudžia kvailius.

— Kodėl, jūsų nuomone, taip sunku tramdyti kelių erelius?

— Vairuotojo pažymėjimas išduodamas per jauniems žmonėms. Kai esi jaunas, neturi baimės jausmo. Negalima leisti jauniems vairuoti galingų automobilių.

Aš niekada nemėgau BMW. Kartą ir pats turėjau tokią, bet spjaudžiausi. Jaučiausi esąs pavojingas. Kartą kelyje, kuriame leidžiama važiuoti 60 km/val. greičiu, lėkiau 80. Mane sustabdė policija. Tada pareigūnai man aiškino, kad daugelis BMW vairuotojų nė nejaučia, kaip padidina greitį.

Baudų ir bausmių sistema taip pat kvaila. Aktoriui Regimantui Adomaičiui už menką avariją ir pasišalinimą iš jos trejiems metams buvo atimtas vairuotojo pažymėjimas, o du žmones pražudžiusiam vairuotojui, skaičiau, gresia 7 metai kalėjimo. Jis turėtų sėsti mažiausiai 17 metų.

— Kas jums labiausiai įsiminė filmuojantis laidoje „Žvaigždė policininkas“?

— Visi pykstame, kai mus baudžia. Kai mane nubaudė už avariją, aš irgi pykau.

Tačiau mano mąstymas pasikeitė, kai pamačiau, kokiomis sąlygomis dirba policijos patruliai, kokią jie patiria įtampą, kokios jiems reikia ištvermės. Nuo tada į policininkus žiūriu kaip į draugus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.