Amerikos lietuvis M. Markevičius neria į Sibirą

Kino kūrėjas iš JAV Marius Markevičius iš prezidentės Dalios Grybauskaitės atsiėmė valstybinį apdovanojimą už filmą „Kita svajonių komanda”. Jo galvoje jau bręsta naujas sumanymas.

Neseniai Lietuvoje viešėjęs M.Markevičius pasakojo apie savo naująjį filmą.<br>R. Danisevičius
Neseniai Lietuvoje viešėjęs M.Markevičius pasakojo apie savo naująjį filmą.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Erika Zabulėnienė

Jul 17, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 11:52 PM

Lietuvių kilmės režisierius 37 metų M. Markevičius neslėpė pasididžiavimo: ordino „Už nuopelnus Lietuvai” Riterio kryžius jam – ypač svarbus.

„Nors ordinas man įteiktas už dokumentinį filmą „Kita svajonių komanda”, aš jau žvelgiu į ateitį. Šis apdovanojimas tarsi padės didelį tašką, simbolizuojantį vieno filmo pabaigą, kito pradžią”, – sakė kino kūrėjas.

Apie būsimą savo projektą – vaidybinį filmą pagal lietuvių kilmės rašytojos Rūtos Šepetys knygą „Tarp pilkų debesų” režisierius M.Markevičius pasakos LRT televizijos laidai „KINFO”.

„Šis filmas yra unikali galimybė Lietuvai prisistatyti pasaulio arenoje. Nors Lietuva turi garsių menininkų, kurie žinomi pasaulyje, su kinu vis dėlto mes žinomi labai minimaliai”, – apie filmo galimybes kino laidoje kalbėjo ir būsimo filmo prodiuseris Žilvinas Naujokas.

– Kaip pavyko gauti R. Šepetys romano ekranizacijos teises? – klausiau režisieriaus.

– Rūta turėjo nemažai pasiūlymų iš kitų prodiuserių ir kino kompanijų. Kai mes susitikome ir papasakojome savo viziją, aptarėme, kokia tai svarbi tema viso pasaulio lietuviams, – juk vos ne kiekviena šeima yra susidūrusi su Sibiro tremtimi, – ji nusprendė, kad mūsų požiūriai sutampa. Be to, jai norėjosi, kad filmą kurtų lietuviai.

– Ar jau susidėliojote filmo viziją?

– Romaną skaičiau gal dešimt kartų. Turiu kopiją, kurios puslapių paraštės išmargintos mano pastabomis ir mintimis. Tad galvoje filmas jau sudėliotas.

– Ar tai bus pirmasis jūsų vaidybinis filmas?

– Kaip režisieriaus – taip. Tačiau esu prodiusavęs kelis filmus, kurie yra pelnę reikšmingų kino apdovanojimų.

LRT televizija, 22.30 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.