Per BTV - nauja drama „Juodoji Orchidėja”

Pagal Jameso Ellroy romaną „Juodasis Jurginas” sukurta mistinė kriminalinė drama „Juodoji Orchidėja” užburia ir įtraukia ne mažiau nei knyga. Mat į ekraną ją perkėlė talentingas režisierius Brianas De Palma.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 22, 2013, 11:34 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 8:32 PM

Tikri įvykiai nukelia į penktojo dešimtmečio Ameriką. Aktore trokštanti tapti žavi ir talentinga Elizabeth Short atvyko ieškoti laimės į Holivudą. Ji dalyvavo peržiūrose, susitikdavo su prodiuseriais, mėgavosi populiarumu ir netgi sugebėjo atkreipti į save žiniasklaidos dėmesį. Bet konkretaus pasiūlymo filmuotis mergina taip ir nesulaukė.

Dėl savo pomėgio rengtis vien juodais drabužiais jaunoji gražuolė buvo pakrikštyta Juoduoju Jurginu (Black Dahlia). 1947-ųjų sausį 22 metų mergina paslaptingomis aplinkybėmis dingsta be žinios.

Po kelių savaičių žiauriai išniekintas ir per liemenį perpjautas į dvi dalis E.Short nuogas kūnas buvo aptiktas apleistame sandėlyje. Šiurpios žmogžudystės priežasčių ir aplinkybių kolkas niekam nepavyko nustatyti.

Filme „Juodoji Orchidėja” aktorius Joshas Hartnettas vaidina policijos detektyvą Bakį, kuris kartu su vyresniu partneriu Li Blanšaru (Aaronas Eckhartas) paskiriami ištirti rezonansinio jaunosios Holivudo žvaigždutės E.Short nužudymo.

Bakis išsiaiškina, kad jo mylima mergina ir įtakingų tėvų duktė Madleina (Hilary Swank) buvo užmezgusi artimus ryšius su nužudytąja.

O jo kolega Li Blanšaras taip įsitraukia į sensacingos bylos tyrimą, kad tampa nuo jos priklausomas. Juodoji Orchidėja išardo jo santuoką su gražuole Kei (Scarlett Johansson).

BTV, 21.25 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.