Matėme savo akimis: filmo apie Kapitoną Ameriką pristatyme - kino garsenybės

specialiai lrytas.lt, San Diegas

Daugiau nuotraukų (1)

Vainius Eiva

Jul 25, 2013, 10:03 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 2:39 PM

San Diege surengtoje parodoje „Comic Con 2013“ buvo pristatyti ir visų laukiami filmai. Vienas labiausiai lauktų – studijos „Marvel“ juosta „Kapitonas Amerika: žiemos karys“. Susirinkę filmo kūrėjai ir aktoriai pasakojo, kuo filmas skirsis nuo pirmosios dalies ir kaip Kapitonui Amerikai seksis po visų įvykių, matytų filme „Keršytojai“.

Į naujojo Kapitono Amerikos filmo pristatymą susirinko pagrindinius vaidmenis atliekantys ir visiems puikiai žinomi aktoriai bei režisieriai. Savo įspūdžius iš filmavimų ir apie savo veikėjus pasakojo aktorius Chrisas Evansas, Samuelis L. Jacksonas, Žiemos karį įkūnijantis Sebastianas Stanas, aktorės Scarlett Johansson, Cobie Smaulders, Emily Van Camp ir režisieriai Anthony ir Joe Russo.

„Pirmame filme viskas buvo daug paprasčiau. Kapitonui nereikėjo sukti galvos dėl to, kas yra gera, o kas bloga. Visi gali pasakyti, kad naciai yra blogis. Tuo tarpu dabar iškyla konfliktas, su kuriuo Kapitonui reikia susitvarkyti. Jis turi suprasti, kas yra gera, o kas bloga šiame naujame technologijų amžiuje. Jis turi suvokti, kiek galima paaukoti savęs išlaikant kuo didesnį saugumą“, – pasakojo Ch. Evansas.

Paklaustas, ar Kapitonas Amerika žino, kas yra internetas, aktorius kiek suirzo. „Žinot, tokie juokeliai ima atsibosti. Filme visi taip pat prikaišioja jam dėl naujųjų technologijų. Jis nekvailas, viską greitai supranta. Ir turi mobilųjį telefoną“, – atrėžė aktorius.

Pasak jo, filmuojantis neiškilo jokių sunkumų: „Pats filmavimas ir vaidyba nėra sudėtingas dalykas. Sunkiausia yra pasiekti aukštai iškeltą „Marvel“ studijos kartelę. Kiekvienas naujas jų filmas yra vis geresnis ir įspūdingesnis, todėl vaidindamas turi stengtis iš visų jėgų ir padaryti kuo geresnį kūrinį.“

Mintimis apie savo veikėją Žiemos karį ir jo sugrąžinimą į gyvenimą pasidalino ir aktorius S. Stanas. „Mano veikėjas, kaip ir kapitonas Rodžersas, atsiduria naujajame pasaulyje ir turi pats viską suprasti ir išmokti. Man buvo svarbu sujungti dabartinį veikėją su tuo, kurį žmonės matė pirmajame filme. Tai turi būti tas pats žmogus“, – sakė S. Stanas.

Aktorė S. Johansson pasakojo, kad po „Keršytojų“ visoms herojėms moterims buvo iškelti aukšti reikalavimai. „Mes jau nebe tos neprotingos būtybės, rodančios ilgas kojas, plaikstančios plaukus ir gundančios visus iš eilės. Aišku, darom ir tai, bet dabar mes esame prilyginamos vyrams, todėl turime mokėti ir gerai įkrėsti į kailį. Ir kovoti reikia įtikinamai. Taip, kad sudavus tą smūgi bet kuris iškristų. Dabar moterys superherojės tapo daug sudėtingesnės asmenybės ir tai yra džiugu“, – dėstė Juodąją našlę Natašą Romanov įkūnijanti aktorė.

„Labai nudžiugau, kai man pasakė, jog galėsiu vaidinti Vanagą. Vaikystėje su broliu mėgome Juodosios panteros ir Vanago komiksus, todėl ši žinia mane be galo nudžiugino. Norėjau kuo geriau įkūnyti veikėją, todėl valandų valandas sėdėjau ir aptariau šį vaidmenį su režisieriais Russo“, – pasakojo Vanagą įkūnysiantis aktorius Anthony Mackie.

Paklaustas, ar nenorėtų papulti į „Keršytojų“ pasaulį, aktorius ėmė kvatotis. „Jei mane ten paims, labai lauksiu galimybės susikauti su Geležiniu žmogum. Tada duosiu jam į kaulus ir būsiu vienintelis skraidantis nindzė!“

Naujasis filmas „Kapitonas Amerika: Žiemos karys“ kinuose turėtų pasirodyti kitų metų balandžio mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.