Oficialiame naujo kriminalinio detektyvo pristatyme aidėjo šūviai

Šūviai, parako kvapas ir žmogaus siluetą primenantys taikiniai. „Vaidinti save – nesudėtinga užduotis“, – juokėsi netrukus televizijos eteryje pasirodysiančių kriminalinių istorijų „K11: komisarai tiria“ aktoriai. Gyvenime jie – tikri policijos pareigūnai. Nepabijoję televizijos kamerų ir nusprendę įsiamžinti atkuriamosios dokumentikos serijose.

Serialo pristatymo akimirkos.<br>D. Umbrasas
Serialo pristatymo akimirkos.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

2013-07-29 13:35, atnaujinta 2018-03-02 13:08

Likus kiek daugiau nei savaitei iki LNK eteryje pasirodysiančio projekto, jo kūrėjai nusprendė surengti oficialų detektyvo pristatymą. Į Lietuvos policijos mokyklos šaudyklą atvyko keturi pagrindinius vaidmenis atliekantys aktoriai. Trys iš jų – nuolat susiduriantys su policijos pareigūnų darbo kasdienybe ir ne kartą rankose laikę ginklus.

Vilniaus kriminalinės policijos tyrėjas Jonas Kalėda, Alytaus policijos fizinio ir kovinio parengimo grupės vyresnysis specialistas Edmantas Svirinavičius, Panevėžio kriminalinės policijos autotransporto priemonių grobimo tyrėja Lina Lukoševičiūtė – šiuos komandos narius intriguojančiose ir ekstremaliose situacijose jau rugpjūčio 7 d. galės išvysti smalsiausi televizijos žiūrovai.

Tačiau viskas būtų per daug paprasta, jei ginklai atsidurtų tik profesionalų rankose. Prie šios trijulės prisijungė ir profesionalus aktorius Šarūnas Datenis. Ir nors, kaip jis pats sako, kuriant serialą ginklo panaudoti praktiškai neteko, dirbdamas su policijos pareigūnais jis išmoko ne tik užtaisyti ne vaikišką žaisliuką, bet ir uždėti antrankius, pramoko specialių triukų.

Į serialo pristatymą atvyko ir Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis. Jis džiaugėsi profesionalia kūrybine komanda. „Smagu, kad televizija artėja prie realybės, o aktoriams netrūksta kompetencijos“, – sakė R. Matonis.

Bandydami įrodyti savo jėgas ir taiklią akį, aktoriai pakvietė susirungti šaudymo varžybose. Ginklą į rankas paėmė E. Svirinavičius, taip pat L. Lukoševičiūtė. Įmantrūs triukai ir judant šaudomi taikiniai – ne pati lengviausia užduotis tiems, kurie ginklą rankose laiko pirmą kartą.

Tačiau įgudusiems pareigūnams – tai kasdienis darbas. „Nežinau, kaip man pavyks, paskutinį kartą šaudžiau gegužės mėnesį“, – dar prieš užtaisydamas pistoletą nusijuokė E. Svirinavičius. Serialo aktoriaus rezultatas – keli šūviai į pati centrą ir keli – kiek toliau nuo jo. Netaiklių kulkų priežastimi pareigūnas įvardino praūžusį savaitgalį.

Vėliau išbandyti savo jėgas galėjo visi norintys. Kūnus užplūdo adrenalinas, o pareigūnai šyptelėjo: „Tai tonizuoja geriau nei puodelis kavos.“ Ir iš tiesų. Net patiems drąsiausiems po kelių gaiduko paspaudimų ėmė drebėti rankos. Šaudyti nėra taip paprasta, kaip atrodo. Reikia ne tik taiklios akies, bet ir stipraus emocinio nusiteikimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.