Serialų mėgėjams - nauja turkų melodrama „Uždrausta meilė“

Jau rugpjūtį LNK žiūrovai išvys Turkijoje žiūrimumo rekordus sumušusią, kupiną aistros ir paslapčių meilės istoriją, transliuojamą net 22-ose šalyse - „Uždrausta meilė“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 2, 2013, 12:36 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 5:02 AM

Serialas buvo pastatytas pagal to paties pavadinimo novelę, išleistą 1925 – aisiais garsaus turkų autoriaus romanisto Halito Ziya‘os Uşaklıgilio.

Serialo siužeto vingiai prikaustys žiūrovų dėmesį ir nepaliks abejingų. Jauna ir graži Bihter, ieškodama laimės ir ramybės bei keršydama savo motinai dėl tėvo mirties, išteka už mamos nusižiūrėto vyro - daug vyresnio turtingo verslininko Adnano, prieš 11 metų praradusio žmoną.

Adnanas savo rūmuose gyvena su vaikais ir sūnėnu Bahliuliu - jaunu ir simpatingu vyriškiu. Nors Bihter jaunojo kazanovos vengia, tarp veikėjų atsiranda ypatingas ryšys. Behlülas ir Bihter užmezga slaptą jausmingą romaną, paliesiantį visus šeimos narius.

Tai – neeilinė išdavystės ir slaptos meilės istorija, kurioje gausu povandeninių srovių. Čia visi veikėjai tarpusavyje susiję – kiekvienas šioje istorijoje turi savo asmeninius tikslus, kurių kryptingai siekia. Supratęs, kad romanas su Bihter buvo klaida, Behliulis sąmoningai pradeda jos vengti ir pasiperša Adnano dukrai. Įskaudinta Bihter supranta, kad be Behliulio ji gyventi nebegali.

Pagrindiniai aktoriai du metus iš eilės kasmetiniuose Turkijos „Golden butterfly awards“ apdovanojimuose buvo pripažinti laureatais už geriausius vaidmenis, o pati istorija - geriausia drama.

2 metus, kol buvo transliuojama, „Uždrausta meilė“ buvo populiariausia kanalo programa. Paskutinę telenovelės seriją stebėjo beveik 80% Turkijos žiūrovų.

Kultinio pripažinimo serialas susilaukė Pakistane – paskutinę seriją žiūrėjo 5 milijonai pakistaniečių. Tai – pirmoji užsienietiška telenovelė, susilaukusi tokios sėkmės. Šioje šalyje „Uždrausta meilė“ žiūrovų prašymu bus kartojama.

Po milžiniško pasisekimo Arabų ir Balkanų šalyse, serialo scenarijus buvo parduotas Jungtinėms Amerikos Valstijoms. Antras pagal žiūrimumą ispaniškąją auditoriją valdantis kanalas „Telemundo“ sukūrė savo amerikietiškąją „Uždraustos meilės“ versiją, kuri jau yra nominuota 11-oje kategorijų (geriausios metų novelės, geriausių metų aktorių ir kt.)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.