Begemotu save praminęs A.Bumblauskas ekrane dėl J.Jurkutės-Širvaitės žada pasitempti

„Jurgita – labai graži ir protinga moteris. O aš panašus į begemotą – nemėgstu žiūrėti į save ekrane. Teks pasitempti“, – linksmai kalbėjo istorijos profesorius Alfredas Bumblauskas (56 m.), kuris LRT televizijoje su Jurgite Jurkute-Širvaite (28 m.) ves viktoriną „Žinių riteriai ir damos“.

Naujajame LRT televizijos sezone Alfredas Bumblauskas su Jurgite Jurkute-Širvaite ves viktoriną „Žinių riteriai ir damos“.
Naujajame LRT televizijos sezone Alfredas Bumblauskas su Jurgite Jurkute-Širvaite ves viktoriną „Žinių riteriai ir damos“.
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Aug 11, 2013, 11:06 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:41 AM

Naujas televizijos sezonas — jau ant nosies, tačiau TV veteranui A.Bumblauskui jaudulį kelia ne tik būsimos laidos turinys.

Ekrane šalia jo stos viena gražiausių šalies moterų tituluojama aktorė J.Jurkutė-Širvaitė. Tokios partnerės A.Bumblauskui greičiausiai pavydi ne vienas televizijoje dirbantis vyras.

Ilgus metus TV3 televizijoje pramoginius projektus vedusios aktorės atėjimas į nacionalinį transliuotoją nustebino ne tik jos gerbėjus, bet ir kolegas.

Vis dėlto laidos „Žinių riteriai ir damos“ prodiuseris Laurynas Šeškus patikino: „Tie, kas gerai pažįsta Jurgitą, žino, kad šis duetas nėra atsitiktinis, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Galbūt kartais Jurgita kuria kiek paviršutiniškos moters įvaizdį. Bet iš tiesų ji — labai išsilavinusi.“

Prodiuserio teigimu, ir J.Jurkutė-Širvaitė, ir A.Bumblauskas turi vienas iš kito ko pasimokyti. O dirbdami kartu jie turėtų įgyti ne tik profesinės, bet ir gyvenimiškos patirties.

Vaidins kino filme

J.Jurkutė-Širvaitė iš televizijos pasitraukė iškart po Naujųjų. Tuomet aktorė teigė pavargusi nuo įtempto gyvenimo ritmo, tiesioginio eterio, todėl nutarusi daugiau laiko skirti teatrui, šeimai. Tokį sprendimą ji priėmė praėjus pusmečiui po to, kai sumainė aukso žiedus su mylimuoju Ryčiu Širvaičiu.

Spalio pradžioje Lietuvos kino teatrus turėtų pasiekti režisierės Agnės Marcinkevičiūtės sukurtas detektyvas pagal Renatos Šerelytės romaną „Vardas tamsoje“. J.Jurkutė-Širvaitė juostoje vaidins tardytojos (akt. Neringa Varnelytė) padėjėją.

Žada intelektualią pramogą

Prodiuseris L.Šeškus viliasi, kad J.Jurkutė-Širvaitė laidai suteiks daugiau spalvų.

„Tikimės, kad ji pritrauks ir tą auditoriją, kuri nesidomi intelektualiomis viktorinomis. Stengsimės, kad išnyktų riba tarp intelektualaus žaidimo ir pramogos“, — planais dalijosi L.Šeškus.

Profesorius A.Bumblauskas, paklaustas, kaip įsivaizduoja darbą su J.Jurkute-Širvaite, juokėsi: „Aš tikrai neprieštarausiu, jei Jurgita mane užgoš.“

Nugalėtojams įteiks ordiną

„Žinių riteriai ir damos“ atsiras vietoj anksčiau transliuotos laidos „Lyderiai“. Tai nebus komandinė kova. Čia rungsis kiekvienas už save. Varžysis ir merginos, ir vaikinai.

A.Bumblauskas tikino pats sugalvojęs naujos laidos pavadinimą. „Man labai nepatinka, kai ordino moterys yra vadinamos ordino kavalierėmis. Dėl to prikišau pirštą pasiūlydamas „riterio“ ir „damos“ sąvokas. Tai nuoseklus pavadinimas, — aiškino A.Bumblauskas. — Norintys gauti laidos ordiną turės smarkiai paplušėti.

Vadintis dama ar riteriu gali ne kiekvienas. Tai teks įrodyti savo žiniomis ir išprusimu.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.