A.Ramanauskas: „Žmonės supranta, kad aš piktas, nepagydomas ir galiu užmušti“

Algis Ramanauskas ir Rimas Šapauskas vėl matuojasi peliukų ausis. Žiūrovų mėgstamas politologų Sūrskio ir Mauzerio duetas po metų pertraukos grįžta į laidą „Dviračio šou”, kurią nuo šio rudens rodys BTV kanalas, rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Aug 25, 2013, 10:00 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 6:17 PM

Kai prieš metus A.Ramanauskas iš LNK perėjo į TV3, daugelis žiūrovų gedėjo peliukų, kasdien komentavusių Lietuvos įvykius, politikų kvailystes ir visa kita, kas užeina ant seilės.

TV laidų vedėjo meilės romanas su TV3 neužsitęsė – pavasarį TV3 eteryje neatsirado laidos, kurią jis galėtų vesti, tad šį rudenį Algis grįžta į „Dviračio šou” glėbį.

BTV surezgė smagią istoriją apie tai, kad A.Ramanauską-Sūrskį buvo pagrobę marsiečiai, kurie ištrynė atmintį ir darė jam dar kažko, ko jis neprisimena.

Parskraidintas į žemę Sūrskis nepamena nei savo vardo, nei gyvenamosios vietos – jis iki šiol šventai įsitikinęs, kad Lietuvos premjeras yra Andrius Kubilius. Kol kas niekaip nepavyksta jam įrodyti kitaip.

Tikrosios priežastys, dėl kurių Algis grįžta, žinoma, yra kiek kitokios.

Tiesa, peliukų sugrįžimas jam kelia geras emocijas. Prieš metus „TV antenai” jis dėstė, kad jų pasiilgs.

„Man labai gaila, kad jų neliks. Ne, ne pačių pelių. Man labai patiko dirbti su visa komanda – turiu omenyje ir „Dviračio” vyrus, ir, žinoma, Rimą Šapauską.

Absoliučiai visi, kurie rengė tą projektą, buvo geriausia mano gyvenime kolaboracija. Kai nemažai ambicingų, savimi patenkintų šiknių sugebėjo užgniaužti savo ego ir darė kompromisus.

Su pelėmis buvo nemažai atvejų, kai gaudavome tekstą, kuris mums, švelniai tariant, nepatikdavo. Ir viską suderindavome, rasdavome kompromisą.

Labai gaila, kad nebegirdėsiu Vytauto Šerėno balso iš aparatinės. Tai buvo geriausios akimirkos”, – pernai sakė A.Ramanauskas.

V.Šerėno balsą netrukus jis girdės vėl – į „Dviračio šou” sugrįžtantis Algis apie tai pasakojo „TV antenai”. Pašnekovo atsakymų kalba jo prašymu – netaisyta.

– Peliukų sugrįžimas į eterį – kaip tai įvyko? Tai – „Dviračio šou”, jūsų su Rimu ar abipusė iniciatyva?

– Paskambino „Dviračio” Haris (Vienas „Dviračio šou” kūrėjų Haroldas Mackevičius – Red.), pasikvietė šnektelt. Atvažiavau, šnektelėjom.

– Ar buvo juokingai, kvailai nejaukių akimirkų? Maždaug – sūnaus paklydėlio sugrįžimas?

– Ne, viskas buvo daroma profesionaliuoju būdu. Kad ir kokie smagūs būtų mūsų peliukai, kad ir koks „fainas” būtų tas dar nesenas sentimentas, visgi pragmatinis pradas yra viena svarbesnių varančiųjų jėgų.

O šiaip mes niekada nebuvom nutraukę bendravimo.

– Peliukai sugrįžta į šou, kuris šį sezoną bus rodomas kitu kanalu – BTV vietoj LNK.

– Jokio skirtumo. Svarbu komanda ir sąlygos; abu reikalai bus tradiciškai liuks.

– Metus praleidote TV3 kanale. Kaip vertinate tą patirtį ir dėl kokių priežasčių šį sezoną atsidūrėte kitoje televizijoje?

– Tuos metus vertinu kaip skrydį virš gegutės lizdo.

Sugrįžtu dėl to, kad taip susivingiavo dabartinis mano gyvenimo posūkis. Be to, aš taip ir neišmokau sakyti „na, ką gi, mielieji” ir rietis su filmavime geriančiais, žvygaujančiais baleto debilais.

– Kai kalbėjomės prieš metus, sakėte, kad šiek tiek gaila peliukų istorijos pabaigos – jie dar galėjo nemažai nuveikti. Ar šiek tiek pasiilgote jų?

– Pasiilgau žiauriai, nes tai buvo labai smagūs filmavimo seansai.

Šiaip tikiuosi kokio gero jų išsirutuliojimo į ką nors naujo arba nelabai seno.

Pavyzdžiui, galima būtų atgaivinti „Ragus” (LNK kadaise rodytas humoro šou. – Red.), bet su mano režisavimu ir mūsų su Rimu ir Justu Mamontovu tekstais.

– Ar per šiuos metus buvo epizodų, kai Lietuvos politikai padarė ką nors tokio, kad akimirksniu pagalvojote – po velnių, čia tokia gera tema peliukams?

– Tokių atvejų apstu, bet staigiai paklaustas ūmai ir atsakau – jei peliukus filmuotume šiandien, svarbiausias aptariamas dalykas neabejotinai būtų nuskambėjusi liberalų gėda dėl kontrabandinių traktorių paksisto. Ir pavaryta būtų žiauriai, nes dievaži jie to nusipelnė.

Kita mūsų liberalsąjūdiečių nudurnėjimo stadija būtų Butkevičius, kaipo Masiulio pavaduotojas. Kalbu ne apie Prietaisą, o tuziną partijų pakeitusį, realią laisvės atėmimo bausmę atlikusį kriminalinį nusikaltėlį, kuris net Paleckio „Fronte” nesugebėjo išsilaikyt.

– Žinia apie peliukų sugrįžimą sulaukė geros reakcijos tiek interneto erdvėje, tiek profesionaliuose TV sluoksniuose. Kaip paaiškinti šių personažų populiarumo fenomeną?

– Trys dalykai: geri „Dviračio” tekstai, geri mūsų su Šapausku subtekstai ir improvizacijos, nebloga vaidyba.

Plius – dar vienas svarbus aspektas: mes visada rasdavom kompromisą su „Dviračio” „chebra” tais atvejais, kai mums kas nors nepatikdavo tekste ir mes atsisakydavom jį tokį atlikti. Garbė jiems už lankstumą ir diplomatiją.

– Ar kada nors gyvenime esate sulaukęs laiško, skambučio, privataus pokalbio, kuriame priekaištaujama dėl ko nors, ką pasakė Sūrskis? Ar turime politikų, kurie dėl tų reikalų nervinasi?

– Ne, nesu. Greičiausiai dėl to, kad žmonės suvokia, kad man beprasmiška ką nors aiškinti. Žmonės supranta, kad aš piktas, nepagydomas ir galiu užmušti.

– Ne paslaptis, kad buvo įvairių mėginimų peliukų idėją dubliuoti, kopijuoti, perdirbti. Praėjusį sezoną „Dviračio šou” visuomenės įvykius komentavo ilganosių duetas. Ką galvojote į juos žiūrėdamas?

– Aš nežiūrėdavau jų. Mačiau porą kartų ir komentuoti nenoriu. Bet tai nereiškia, kad aš juos čia kaži kaip sudirbau.

– Ar peliukai bus vienintelė numatoma jūsų veikla televizijoje artimiausiu metu?

– Aš per BTV vesiu vieną projektą, apie kurį pats kanalas ir praneš, kai ateis laikas.

– Vaidinate spektaklyje, koncertuojate su „Radioshow” ir savo grupe SSG, dabar sugrįžta peliukai. Pažįstame jus kaip žmogų, mėgstantį daryti daug dalykų. Ką dar ruošiate šiuo metu?

– Kad viskas kaip ir išvardyta. Plius videodarbai – socialiniai videopadurniavimai, reklaminių garso ir vaizdo klipų kūrimas.

Tiesa, mane daug ko išmokė feisbukas, ir aš jau turiu funkcionuojantį portalą, tik jo adreso nesakysiu, nes dar anksti.

– Kas vyksta su grupe SSG?

– SSG yra mano mylimiausias kūdikis. Mes grojam retai, savo malonumui. Iki naujo albumo toliau nei atrodė, bet artimiausias mūsų koncertas – rugsėjo pabaigoje ar spalio pradžioj klube „Tamsta”, sekit reklamą.

Naujausia daina vadinasi „Gulbės Giesmė”. Daina yra apie pasiutusių devyniasdešimtųjų naktis, kurių labai ilgiuosi.

– Esate pilietiškai aktyvus žmogus, nebijantis pareikšti nuomonės daugeliu rūpimų klausimų. Tai vienaip ar kitaip pakenkė profesiniams reikalams televizijoje?

– Spėju, kad ir pakenkė, ir padėjo. Nežinau, kažkaip man nelabai rūpi.

* Vasarą socialiniuose tinkluose A.Ramanauskas pasidalijo nuotraukomis, kuriose įsiamžino kaip premjeras Algirdas Butkevičius ir įsijautęs į kitokius vaidmenis.

* Ką visa tai reiškia, aiškėja dabar. Algį rudenį bus galima pamatyti ne tik „Dviračio šou” laidose. Nuo rugsėjo 2-osios portale lrytas.lt jis kurs humoristinių klipų seriją „Aktualai” – penkis kartus per savaitę savo stiliumi apžvelgs šalies ir užsienio naujienas. Anksčiau panašaus žanro seriją Algis su bendražygiais yra kūręs internete ir televizijoje.

* „Jame vėl durniuosime su Justu Mamontovu, miela, gražia ir talentinga Gabriele Malinauskaite ir neišvengiamu it kalbos redaktorių durnumas Rimu Šapausku. Startuojam rugsėjo antrąją, pirmadienį. Penki trumpi filmukai per savaitę. Galėsi retsykiais suvaidinti pas mus Breiviką. Tekstas bus trumpas, tik štai veiksmo daug”, – anonsuodamas „Aktualų” startą „TV antenos” žurnalistui siūlė A.Ramanauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.