Serialo „Klounas“ herojus - kovotojas, iš kurio niekas nesijuokia

Kai vėlai naktį tave užpuola koks nors žmogus-musė ar prisilakęs vilkas (vertimas – vilkolakis), supranti, kad arba pasiklydai kažkur netoli Černobylio, arba išvakarėse persižiūrėjai siaubo filmų ir tai tik sapnas.

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Sep 1, 2013, 3:50 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 3:15 PM

Jei tave medžioja žmogus-voras, supranti, kad lakstymas stogais nebūnant Karlsonu gali baigtis blogai. Jei tave pasivijo ir mėgina užkalbinti kiaulė-voras, supranti, kad tie balti milteliai tikrai nebuvo aspirinas.

Tačiau klounas – kur kas paslaptingesnis padaras. Ir jei jis ateina į tavo namus iš televizoriaus ekrano lygiai 15 val. dienos, ką nors suprasti sunku.

Nes tokie jau tie klounai. Patikėkite žmogumi, nuo vaikystės taip nuoširdžiai nekentusiu cirko, kad kartą jame net apsilankiusio! Manote, žmogus su geležine kauke yra tragiškai paslaptingas, žmogus svetimu veidu yra liūdnai klystantis, Betmenas – juokingai neįtikėtinas, o nematomas žmogus – verksmingai beprasmis?

Palyginti su tikru klounu, visos šios asmenybės vertos tik atsainaus mosto. Nes tame raudonnosiame, baltaveidžiame, plačialūpiame nevėkšloje lyg statinėje telpa visi šie kaukėti ir liūdni tipažai, sugrūsti tarsi silkės. Lyg to dar būtų negana, iš klouno visi nuolat juokiasi!

Tad nenuostabu, kad šiuo metu didžiausia klounų populiacija gyvena siaubo filmuose. Tiesą sakant, apie klounus sukurta tiek baisių istorijų ir dar siaubingesnių filmų, kad lieka tik stebėtis, jog dar yra tėvų, kurie klounus kviečia linksmintis vaikų, ir vaikų, kuriuos jie pralinksmina.

5 MYLIMOSIOS – 6 VAIKAI. Štai kiek rimtų ir nelabai gudrių minčių galvoje kilo, kai lygiai 15 val. iš televizoriaus ekrano į mane pažvelgė klounas. Akys mato, o smegenys negali patikėti – juk klounai, kaip ir kiti siaubo filmų personažai, į televizorius įleidžiami tik nuo 23 val. Vienintelė išimtis daroma tikriems – tiems, kurie linksmina vaikus. Bet juk jau išsiaiškinome, kad tokie praktiškai išnyko.

Kad šis netikras, nėra jokių abejonių. Pirmiausia – niekada nemačiau klouno vokiečio (gal kaltas faktas, kad vienintelis cirkas, kuriame apsilankiau, buvo iš Rusijos). Antra – jį vaidina žinomas vokiečių aktorius Svenas Martinekas, sugebėjęs su penkiomis moterimis susilaukti šešių vaikų. Kur jūs matėte tikrą klouną, užsiimantį ne vaikų linksminimu, o?...

Trečia – šis raudona nosimi pasipuošia tik tuomet, kai ką nors lupa, o tai jau visiškai nebūdinga tikrųjų klounų elgesiui.

KOVOTOJAS. Žodžiu, užteks tampyti klouną už nosies, pasakysiu tiesiai šviesiai: rugsėjo 2 d. „Lietuvos ryto” televizija dienomis pradeda rodyti vokiečių serialą „Klounas” (Der Clown), kuriame vyras juokinga nosimi nieko nelinksmins, o aršiai kovos už teisingumą.

Neįveikiamasis agentas Maksas, pravarde Klounas, imsis bylų, kurių nepajėgia išnarplioti policija. Na, o kadangi šiuolaikinis Robinas Hudas visada įveikia bloguosius ir tam dažnai pasitelkia metodus, kurie kiek peržengia įstatymo ribas, jis ir užsideda klouno kaukę, kad visi suprastų – štai jūsų beveidis siaubas iš vaikiškų košmarų!

Humoro čia, beje, irgi nemažai, o ir filmo kaskadininkai ne veltui penkiskart gavo tarptautinį apdovanojimą „Taurus”.

Svarbiausia tai, kad šį kriminalinį serialą „Lietuvos ryto” televizija ir dienos metu rodys ryškiai visame ekrane, nepridengdama vualiu jokių detalių.

Šis techninis iššūkis pasirodė per sudėtingas kitam kanalui, pavakare labai jau neryškiai rodančiam garsų JAV kriminalinį serialą. 

Serialas rodomas: nuo pirmadienio iki penktadienio per „Lietuvos ryto” TV.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?