A.Tapinas išbandė lietuvius lengvais pinigais

Ką darytumėte, jei gatvėje kas nors įbruktų jums keliasdešimt litų? Atsisakytumėte ar paimtumėte? Lengvabūdiškai išleistumėte ar stengtumėtės panaudoti prasmingai?

A.Tapino vedamoje „Pinigų kartoje” (LRT televizija) bus dalijami pinigai.<br>LRT nuotr.
A.Tapino vedamoje „Pinigų kartoje” (LRT televizija) bus dalijami pinigai.<br>LRT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Buitkutė

Sep 3, 2013, 10:00 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 2:34 PM

LRT televizijos laida „Pinigų karta” atliko eksperimentą: keturiems žmonėms davė po 50 litų. Vienintelė sąlyga – išleisti juos per vieną valandą, stebint laidos filmavimo kameroms.

Eksperimento rezultatai, lydimi finansų ekspertų ir psichologų komentarų, – šio vakaro laidoje.

„Labiausiai nustebino, kad daug žmonių išvis atsisakė paimti pinigus. Matyt, visi jau įpratę, kad pinigus reikia sunkiai uždirbti, į lengvabūdiškas dovanas žiūrima nepatikliai”, – įspūdžiais dalijosi laidos prodiuseris ir vedėjas Andrius Tapinas.

Eksperimentas neapsiėjo be aistrų ir kuriozų. Vieno miestelio seniūnė netgi nutraukė darbinę išvyką į kitą miestą ir parlėkė pažiūrėti, kas per nekviesti svečiai verbuoja miestelio gyventojus.

Tie, kurie vis dėlto susigundė pinigais, elgėsi skirtingai. Vienas juos išleido buities reikmenims, kitas nusprendė, kad lengvai gautus pinigus teisingiausia paaukoti labdarai.

„Eksperimentą atlikome Vilniuje, Naujojoje Vilniuje, Pabradėje ir Molėtuose.

Stebėjome, kaip žmonių elgesys priklauso nuo jų gyvenamosios vietos. Žinoma, tai neatspindi visos Lietuvos tendencijų, tačiau tam tikrą įspūdį galima susidaryti”, – sakė A.Tapinas.

Ekonominis šou

Laidoje taip pat pristatomas ekonominis realybės šou „Geresnio gyvenimo akademija”. Po daugybės atskirų ekonominių eksperimentų, kurie aprašomi portale pinigukarta.lt, laidos kūrėjai nusprendė imtis ilgesnio, tęstinio projekto.

Pirmieji dalyviai mokysis taupyti elektrą, investuoti asmeninius pinigus ir ieškos darbo. Jiems teko atlaikyti kryžminę SEB banko prezidento patarėjo Gitano Nausėdos ir Lietuvos pramonininkų konfederacijos vadovo Roberto Dargio apklausą.

„Šiame realybės šou nėra nugalėtojų. Dalyviai gauna nemokamas geriausių ekspertų konsultacijas ir populiarumą, kuris gali padėti. Tačiau viešumas turi savo kainą – juk parodysime ne tik jų laimėjimus, bet analizuosime ir klaidas”, – žadėjo A.Tapinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.